Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1993. Obávaný bodyguard je zastřelen v tiché ulici. Další nájemná vražda, kterou musí vyřešit pražské 1. oddělení. Vyřizují si tu účty vládci podsvětí? Zločinů přibývá, každý týden další mrtví, mafiáni mají pocit, že tahají za delší konec provazu, a mnohý z policistů přemýšlí, jestli nemá přejít na druhou stranu zákona. (Česká televize)

(více)

Recenze (147)

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pět vypálených, jako přes igelitku. Nejen za dechberoucího Jonáka, obsazení celé skvělé, scénář opět vynikající, mám radost, protože ono to jde. Ne že ne. Pokud je to dobře napsané, takto napsané, nezažívám chvilky, kdy mi je u dialogů stydno za herce. Těším se na další díly, jsem zvědavá, jak to celé Josef Mareš pojal. Peter Bebjak výborná volba! Bertík v roli Mrázka- TOP scénka! Kámoši Sokol a Finger na jedničku, Kryštof je taky velmi dobrý tah. Kladná odezva napříč diváckým spektrem zasloužená. Ona je v tom, kromě veškeré té špíny, totiž zřejmá laskavost. Je mezi řádky, ale je tam. A přesně toto vzácné koření, mazácky dávkované, činí Marešovu tvorbu všeobecně oblíbenou. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak takhle nudné ty devadesátky nebyly. Jestli to vyšetřování opravdu probíhalo v tomto módu, pak to lecos vysvětluje. Jonák byl natolik excentrická postava, že ho mohli využít patřičně více, stejně tak Bělu, který v té době prakticky vedl podsvěí. Mrázek už byl trochu jiná liga. Vizuál dobrý, atmosféra nic moc. 50% max. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakožto nejlepší uživatel této databáze musím rovněž uznat, že Franty Mrázka bych si v tomto seriálu přál rozhodně víc. Taktéž jsem úplně nebyl oslněn hereckými výkony a obsazením. S výjimkou Jonáka, který je skvělý, Taktéž asi málokoho potěší závěr tohoto dílu, kdy asi prostě jen vypršela povolená stopáž, tak si s tím tvůrci nelámali hlavu a prostě to utnuli, jak je zrovna napadlo. Na stranu druhou oceňuji, že je seriál čistokrevné krimi a nevěnuje se tolik píčovinám typu rodinný život postav. Po celou stopáž jde k věci. Chrlí stále nová jména a z tohoto pohledu je to opravdu koukatelné krimi podle pravdy, které rozhodně nenudí. [69 %] ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A máme zaděláno na jeden z nejlepších krimi seriálů posledních let. Vynikající řemeslo, scénář, herci (jen si furt nemůžu zvyknout na Bartoše, nejde mi to), atmosféra doby a parádně realisticky podané vyšetřování. Pokud ale divák nezná ty krimi případy, ztratí se ve změti jmen. Pokud máte informační základ, jste v suchu. A bezvadný je, že tenhle seriál si jde vlastní cestou a nekopíruje současné standardní krimošky, kdy jeden díl = jeden případ. Realita bývá trochu jiná.... ()

Muff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šílená kamera se nejspíš potáhne celým seriálem, takže mi znemožní dát plné hodnocení. Pěkný rozjezd seriálu, tempo ještě docela pozvolné (proti třeba druhému šílenému dílu), což mi vyhovovalo. Role zahrané velmi civilně, bez přehrávání. Otevřený konec se doufám dočká uzavření v některém z dalších dílů. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (19)

  • Když v 53. minutě Plíšek (Martin Finger) s Tůmou (Ondřej Sokol) jedou obhlédnout posilovnu „v Podolí“, je v pozadí opakovaně vidět věž Husova sboru ve Vršovicích. (ladyViolet)
  • Hlídkové policejní vozy mají běžné poznávací značky, kterými ale začaly být postupně označovány až od roku 1995. Děj epizody se však odehrává mezi listopadem 1993 a dubnem 1994. V té době měly všechny hlídkové vozy značku s písmenem „B“ a pěti číslicemi. (Martin_L)
  • Podobně jako v Případech 1. oddělení (od r. 2014) se i tady na začátku prvního dílu mihne v epizodní miniroličce scenárista Josef Mareš, a to jako policista, který přijel vyzvednout poručíka Kozáka. (viktor.s)

Reklama

Reklama