Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zastřelená manželka mafiána, majitele diskotéky, kde se scházejí popové celebrity. Policisté, kteří slouží na pražských obvodech, se už naučili jít vládcům podsvětí na ruku. Proto musí lidé z pražského oddělení vražd jednat na vlastní pěst... Na začátku devadesátých let hrálo každé policejní oddělení a každý policista sám za sebe. O to víc se cenili parťáci, na které bylo spolehnutí. (Česká televize)

(více)

Recenze (96)

no2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10 - Zatímco první díl přinesl vyšetřování méně známé vraždy a byl takovým seznámením se s devadesátkami a mafiánskými postavičkami typu Mrázek, Běla či Jonák, druhý díl již nasadil těžký kalibr - vraždu Ludviky Jonákové a vše kolem toho. Tentokrát již je Jonák v hlavní roli a nutno dodat, že Novotný JE Jonák. :-) Přesto bych krotil celkové nadšení a osobně bych tento díl viděl tak na 80 %, jelikož ke skvostným krimi seriálům natočených v ČSSR (např. Hříšní lidé, Dobrodružství kriminalistiky) to má pořád ještě daleko. Na druhou stranu jsem rád, že se konečně natáčejí seriály/filmy o současných (1989 - 2022) tématech (např. Roubal, Guru Jára, divoké devadesátky). Jen houšť a větší kapky! Časem se třeba dočkáme i zajímavých filmových příspěvků na témata podvodné privatizace, zpackané Havlovy amnestie či života Karla Kryla po r. 1989 atd. Nic proti "předsametové" historii, ale kdo má pořád dokola sledovat ta stejná témata (komunisti, Rusové v 1968, normalizace, disidenti, příp. odsun Němců po válce) - z toho už jsem unavený... Uvidíme, co přinesou další díly a zda nebyla laťka již teď nasazena příliš vysoko. ()

regentor 

všechny recenze uživatele

Jooooo...Devadesátky..to byl svět jěště trochu cajk. Točili se Gumáci nebo Česká soda.Cikán byl ještě cikán. Média ,především ta  "hlavního" proudu ještě nebyly takovou žumpou jak je známe dnes. Četníci si hráli se zločinci své hrátky. V tomto druhém díle celé série jsme se dozvěděli , že IQ tykve Jonák měl spoustu vlivných známých a policajti se v tom plácali jak uměli. Nakonec zločince dopadli ale podsvětí nebyl jenom Jonák. A velcí kluci co spolu mluví měli námět pro přemýšlení. Prorústání organizovaného zločinu do politiky bylo v mateřské škole ,advokáti ještě příliš netušili jak se dá báječně zbohatnout a premiér tvrdil, že opravdu ale opravdu nemá signály o něčem nekalém...Natočeno trochu zvláštním až dokumentárním style , zřejmě pro věrohodnější osvětlení událostí. Co nás čeká dál v tomto seriálu uvidíme. První díl raději nebudu komentovat , poněvadž ustřihnout takto až diletantsky Mrázka s Bělou je věc nevšední... ()

Reklama

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výrazně lepší, ale pořád k "dokonalosti" ještě daleko.. Naprosto famózní Michal Novotný jako podnikatel Jonák. Jen nechápu, zda se kameramanovi Žirianovi netřepe ruka? Kamera je neustálé přibližování a oddalování, ale fakt neustále! Bohužel i celkově to má takový klišé chybičky, jako to časté "prokecnutí". Skvělý námět, ale poněkud amatérské provedení! ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

♪Mraky se plazí Vítr je láme Stíny tvý duše ♪ Tak tahle epizoda se plně věnuje prvnímu válečnému lordovi 90. let Ivanu Jonákovi takzvanému králi diskoték. A protože Češi musejí mít vždy od všeho svoji verzi, akorát úplně debilní, tak tenhle Jonak byl spíše parodií na Al Caponeho a místo toho, aby se snažil držet svý kšeftíky v tajnosti, tak tenhle exhebicionista byl rád viděn se vším se chlubil a miloval pozornost. Policejní vyšetřování probíhá prostě po staru vyslýchání, spojování si souvislostí. Hlavní dvojice je pořád dokonalá stejně jako mladej zelenáč, který je vždy při ruce. Líbila se mi teorie, kterou tenhle seriál nabídl, že Jonáka se pokusili sejmout jím najatí zabijáci, co si najmul na odkrouhnutí svojí starý. Tudíž nejenom výborná atmosférická podívaná, ale zároveň poučení o té části historie, která Vám vysvětlí, proč žijete v tom šíleném bordelu zvaný náš stát. Každopádně tahle epizoda skončila relativně pozitivně, tak další díly budou pořádně temné. Neboť to převezmou ostří hoši z Východu, kteří Vám předvedou takovou prasárnu, že ještě se slzami v očích budete vzpomínat na Ivánka a jeho krokodýla. ()

Jozka7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc se mi líbí zpracování, které vystihuje totální chaos raných devadesátých - jet současně orlické vraždy, Jonáka a xy dalších případů, to musel být blázinec. Ta těkavá kamera to jen podtrhuje. Nechápu, kdy ti chlapi spali. Zaujal mě služební mercedes na místě činu, ten dostali na doježdění z doprovodů, ne? Potěšily i detaily jako Korejsovo jablíčko nebo Kozákův Sparta popelníček. Opět plná palba. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Zmiňovaný Leo Lehoveci byl ve skutečnosti Leorent Lipoveci, zastřelený orlickým vrahem Ludvíkem Černým a první oběť, která byla vytažena v sudu s louhem z Orlické přehrady. (Frontier)
  • Jonákův Nissan Patrol GR má poznávací značku ACA 60-28. Tato série se ale přidělovala na konci sedmdesátých let a na voze tohoto typu se nemohla objevit. (Martin_L)
  • Ivan Jonák (Michal Novotný) byl propuštěn z vězení v dubnu 2014 a zbytek jeho života nebyl veselý. Toužil obnovit Discoland Sylvie, ale neměl finanční prostředky na to, aby vykoupil podíly od svých již dospělých dcer, které se navíc s ním – jakožto vrahem jejich matky – odmítly bavit. Ani jeho milenka Jahůdka (Johana Nováčková), s níž měl nemanželského syna, na něj nepočkala. Jonák měl rovněž velké problémy se zapadnutím do aktuální doby, pořádně neuměl se smartphonem a nechápal principy sociálních sítí. Na následky komplikací spojených s cukrovkou zemřel sám, v zapomenutí v únoru 2016 v panelákovém bytě v pražských Kobylisích. (Šéfik)

Reklama

Reklama