Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1993. Obávaný bodyguard je zastřelen v tiché ulici. Další nájemná vražda, kterou musí vyřešit pražské 1. oddělení. Vyřizují si tu účty vládci podsvětí? Zločinů přibývá, každý týden další mrtví, mafiáni mají pocit, že tahají za delší konec provazu, a mnohý z policistů přemýšlí, jestli nemá přejít na druhou stranu zákona. (Česká televize)

(více)

Recenze (147)

j.sorensen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniální ztvárnění vyšetřování vraždy neznámého veksláka, které vedlo k rozkrytí jednoho z největších případů 90. let...Jak někdo může psát, že se to potácí od ničeho k ničemu, když se tu pomalu a a jen úplnou náhodou, začíná rozbíhat pátrání po zatím nevyřešených osudech zmizelých podnikatelů. Figurky Jonáka, Běly i Mrázka, hráli vlastně jen druhou roli, hlavní budou hrát postavy zmíněné na konci. Cožpak vám nic neříkají jména Černý, Chodounský, Kopáč? ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Úžasné retro a fajn vidět zfilmované to, co má člověk ještě v paměti nebo načtené z knížek pana Kmenty. Vadil mi necitlivě uzavřený konec...Mrázek a Běla by vystačili sami o sobě na celý seriál či film...a určitá neukončenost vyšetřování...přeci jen mi víc sedí systém jeden díl - jeden případ - jedno vyšetření a dopadení pachatele... ()

Reklama

Jozka7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádhera. Kila vykouřených cigaret, litry turka z otřískaného hrnku, ručně kreslená tabulka s podezřelými. Včerejší svoloč je dnešní honorací, ale stále bez vkusu, bez zábran a bez morálky. Vyobrazení ikon pražského/českého podsvětí je dokonalé. Takový František Mrázek (Albert Čuba) pronese jen několik vět, ale garantuji vám, že na ně jen tak nezapomenete. Zkrátka další brilantní kousek, kde se TV zábava překlápí do vzdělávání. A potěšilo, kolik je nasazeno skvělých herců z Moravy a Slezska. Hned napoprvé za pět ran ráže 7,65. ()

Gig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu jsem měl strach před uvedením prvního dílu. Člověk má tendenci srovnávat s jeho nástupcem, tedy předchůdcem, Případy 1.odděleni. Když to začalo těmi vhs záběry z devadesátek, tak jsem měl takový zvláštní pocit. Hned do mě udeřila doba a mrazení, ale také jsem si říkal, co to je? Čekal jsem podobný rozjezd jako u Případů. Tj něco se stane a poté titulky a vyšetřovatelé. A ono nic. Jen informace o co jde. Poté se objeví staří známí, ale mladí nebo mladši. Z toho jsem měl největši strach. Korejs, Kozák, Plíšek. Každý má zafixované původní herce a jejich typické projevy. Ztěži si člověk zvyká, ale daři se to. Co mě dostalo, to je podoba vyšetrovaných a jejich gesta. Novotný byl skvěly. Ale to už tu bylo řečeno. Samozrejmě nechybí posun v časech a dovětky. Někomu se to zdá unáhlené. Dokonce je chápu. Člověk je namlsaný, když vidí oživlé celé to podsvětí. Tak je nechce hned tak uspat. Ale ti, co jdou zvyklí s dovětky v Připadech, něco takového tušili. ()

Muff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šílená kamera se nejspíš potáhne celým seriálem, takže mi znemožní dát plné hodnocení. Pěkný rozjezd seriálu, tempo ještě docela pozvolné (proti třeba druhému šílenému dílu), což mi vyhovovalo. Role zahrané velmi civilně, bez přehrávání. Otevřený konec se doufám dočká uzavření v některém z dalších dílů. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (19)

  • V devatesátých letech měl Jonákův Discoland Sylvie červenou fasádu, kterou filmaři z dnešní bílé pochopitelně nemohli tak snadno přemalovat. (Brain)
  • V díle je zmíněno, že v roce 1974 byl Antonín Běla (Richard Němec) hlavním podezřelým v případu přepadané pošty na pražském Těšnově, při kterém byl zastřelen jeden příslušník VB. Tím byl teprve 24letý strážmistr Jiří Velíšek, příbuzný Michala Velíška, střihače TV Nova, jenž byl později rovněž v Praze zastřelen. Tomuto zločinu se věnuje i epizoda Smrt novináře (2014) seriálu Případy 1. oddělení (od r. 2014), který na Devadesátky přímo navazuje. (Šéfik)

Reklama

Reklama