Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1993. Obávaný bodyguard je zastřelen v tiché ulici. Další nájemná vražda, kterou musí vyřešit pražské 1. oddělení. Vyřizují si tu účty vládci podsvětí? Zločinů přibývá, každý týden další mrtví, mafiáni mají pocit, že tahají za delší konec provazu, a mnohý z policistů přemýšlí, jestli nemá přejít na druhou stranu zákona. (Česká televize)

(více)

Recenze (147)

Jozka7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádhera. Kila vykouřených cigaret, litry turka z otřískaného hrnku, ručně kreslená tabulka s podezřelými. Včerejší svoloč je dnešní honorací, ale stále bez vkusu, bez zábran a bez morálky. Vyobrazení ikon pražského/českého podsvětí je dokonalé. Takový František Mrázek (Albert Čuba) pronese jen několik vět, ale garantuji vám, že na ně jen tak nezapomenete. Zkrátka další brilantní kousek, kde se TV zábava překlápí do vzdělávání. A potěšilo, kolik je nasazeno skvělých herců z Moravy a Slezska. Hned napoprvé za pět ran ráže 7,65. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, koho napadlo parazitovat na věhlasných Případech 1. oddělení?! V podstatě lepší průměr českých kriminálek, ale působí na mě až rušivým dojmem, že je to provázáno se starými známými - Plíšek a Kozák. Oba jsou zcela jiní než jejich starší já. Ale vrcholem je aktuální superstar českého show-byznysu Ondřej Sokol, kdy na něj pořád všichni nadávají, ale on o dobrou práci nemá nouzi. Ale aspoň jednu věc musím pochválit, Michal Novotný jako Ivan Jonák, který by mohl mít nějaký příslib, zatím charisma a grácie s jakým si to dává, jsou obdivuhodné. ()

Reklama

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem dobré, zábavné, dobově věrohodné, rozhodně vydařenější, než Stíny v mlze, které ČT dává v pondělí. Oceňuji odvahu poukázat na to, že se Karel Gott, nynější modla národa, paktoval v devadesátkách s kdejakým mafiánem. Co mi ale na seriálu vadí, je to, že se případ nevyřeší za jeden díl. Čekat zas týden na to, jak se případ posune dál, je docela dost otravné. 2,5* ()

Plastík 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se těšil, jaké to bude. Nesklamali mě. Sokola jsem se bál, ale moc mile překvapil. Pagáčová je moc přijemná herečka. Finger je taky dobře naštvanej, ale moc topornej. Ale asi to skvěle odpovídá době. Bartoš dost dobrý, ale více neznám - líbil se mi. A Frydrich se té role taky chopil pěkně. Tvůrci se moc vytáhli, tímto dílem. Zločinci jsou tak moc skvěle zahraní. Paráda. ()

GeminiK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Josefe Mareši, umíte to líp. Pěkně se nám to rozjelo, správná atmosféra, hnusné účesy, všichni všude hulí až mě z toho plíce bolí, známé figury z devadesátých let a najednou - tu máš Káčo lívanec. Jak dopadl Mrázek a Běla jsme se dozvěděli ze dvou vět před závěrečnými titulky. Mladý Kozák měl jinou barvu očí než Kozák v podání Vetchého. Vím je to detail, ale bylo to takové nedotažené. Jo a jak dopadl Mrázek jsem si nestihla přečíst. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (19)

  • Na konci epizody říká postava majora Pauříka (Vasil Fridrich), že jeden z policejních kolegů dělá na Roubalovi. Ve stejném roce, kdy se seriál odehrává, totiž řádil sériový vrah Ivan Roubal. (Punisher)

Reklama

Reklama