Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do nepřehledných vztahů pražského podsvětí přicházejí noví lidé, kteří si chtějí urvat kus města pro sebe. Číňané si vyřizují spory mačetou, Albánci a Arméni po sobě střílí kvůli malicherným hádkám, čeští kriminálníci si posílají poštou výbušná zařízení... Má policie spolupracovat s podsvětím, které nabízí informace vedoucí k odhalení zločinů? (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Již od prvního dílu bylo jasné, že se nebude jednat o uzavřené kapitoly, ale že těch 6 epizod bude celistvým příběhem. A je to super! Sledovat postupně celej gang kolem Černého a Kopáče, přes kterého se kriminalisté dostanou až k orlickým vraždám je fakt intenzivní zážitek. Velký podíl na tom má Josef Mareš, kterýžto ty případy a vraždy sám vyšetřoval a podle skutečných spisů vytvořil scénář. Je to sakra poznat, že to není žádná nesmyslná blbina, ale sugestivní autentická záležitost. Mám nakoukány skutečné dokumenty (Legendy kriminalistiky), ve kterých vystupuje sám Josef Mareš, odhaluje přípravy a postupy při zatýkání a proto mohu srovnávat. A ono se to takhle všechno opravdu odehrávalo, včetně výpovědí svědků, jakýchkoliv stop a podobně. Co se však taky naprosto dokonale povedlo je obsazení. Dvojka kriminalistů Martin Finger (ten mě dostává čím dál víc) a Ondřej Sokol spolu s mladým uchem Kryštofem Bartošem ladí perfektně. V tomhle díle mě rozsekal Bořek Sedláček v roli jednookého Albánce Alexeje, já ho zprvu nemohl ani poznat! Zdá se, že devadesátky budou nejlepším televizním počinem za rok 2022. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vida, vida, obával jsem se, že mi bude v dalším ději Ivan Jonák chybět, ale nestalo se tak. Tvůrci totiž dokázali udržet seriál dostatečně zajímavý i přesto, že z příběhu vypadla tato výborná figura. Mně je tedy jasné, že se tu nejedná jen o popis skutečných událostí a že autor scénáře přispěl i vlastní fantazií, ale musím ocenit, že to dosud prováděl sakra dobře a doufám, že tomu tak bude i ve druhé polovině seriálu. Ivan Jonák už je minulostí, ale ve hře zůstalo mléčné oko Bořka Slezáčka i Orličtí vrazi, takže zůstávám velmi spokojeným divákem a těším se na to, jak si dám zítra tři zbylé díly. / Poučení: Každé jednání má své následky. ()

Reklama

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemam co bych vytkl. Prave naopak. V atmosfere 90tky nad 1. odd uz i vedou, neznaly clovek by si az pomyslel neco o velke zahranicni produkci. Tady se hodne kritizuje Sokol, mozna proto, ze ho ma kazdej zafixovanej z particky ci z tvare. Osobne jsem na particku nekoukal, na tvar jo, ale uz je to zaky dlouho, tak mi jeho minulost nezavazi. . Zde hraje velice dobre, civilne,  dilematum jeho postavy verim. Z hlavni trojice vede, hraje nejvyrazneji. Fridrich tentokrat nedostal moc prostor, jinak jim odvedena prace ma take vynikajici uroven. V prubehu doby se zvedaj i plisek s kozlem, nebo si mozna na ne zvykam. Za mne nevytykacich sto pro. ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečných 20 minut byla pecka kdy jsem si vážně říkal, kurva proč už to končí, jak to mám týden vydržet? Slezáček jako východojazyčný boss je taky super castingová perla a Sokol se také postupně zlepšuje. Jsme v půlce a začínám věřit, že ta druhá půlka bude velice zajímavá. Snad dojde i na trochu delší záblesky z minulosti kolem tria Orlických vrahů, Rumla jako Černého bych si celkem rád vychutnal v jeho temné roli naplno. ()

dandy11 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabe City of Lost Heaven. S nově nabytou svobodou po revoluci tady bylo možný snad úplně všechno. Doba kontroverzních "podnikatelů", bomby pod autem, nájemní vrazi, propojení politiky s organizovaným zločinem, Orlík zabordelenej sudama s mrtvolama, bomby se přes poštu posílaly jak čumkarty...vše doplněno super dobovou muzikou :)) Po Ochránci další povedený projekt z produkce ČT ()

Galerie (22)

Zajímavosti (14)

  • Střelba v klubu Kleopatra se ve skutečnosti udála v říjnu 1998, tedy již poté, co byli orličtí vrazi dopadeni a odsouzeni. (Brain)
  • Na začátku scény s plk. Zelňákem (Pavel Batěk) je záběr na fotografii prezidenta Havla s ochrankou. Jedná se o skutečnou fotografii, na které byl ale vyměněn obličej a účes tehdejšího šéfa Havlovy ochranky, Františka Kollmana (muž v bílé šále). (aAmbi)
  • Třetí epizoda seriálu Devadesátky byla nejsledovanějším pořadem nedělního večera i celého dne, premiéru si nenechalo ujít 1,98 milionu diváků starších 15 let (podíl 44,6 %). (rublik05)

Reklama

Reklama