Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jen v Praze se stane přes padesát vražd ročně. Kam vlastně pachatelé odklízejí těla, která se nikdy nenašla? Příběh z časů, kdy dostat mafiána znamenalo se s ním kamarádit. Z dob, kdy vám bývalý kolega z přátelství nabízel lépe placené místo na druhé straně zákona. (Česká televize)

Recenze (89)

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak dlouho jsme museli čekat na podobný seriál! Profi prácička. Atmosféra. Herci. A ten závěrečný pohled na sud v hlubinách - mňam. Jak nemusím Ondřeje Sokola, tak vážné role zvládá na jedničku. Jen ty jeho změny v emocích vyjádřené výrazem tváře, když se rozloučil s Kozákem s tím, že musí jet do Prahy. Není to uspěchaný, děj se příjemně valí dál, aniž by musel zkratkovitě přeskakovat a přitom se člověk ani na vteřinu nenudí. Tož jen tak dál! ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Zatímco předchozí díly mne nechávali zcela chladným a jen jsem kroutil hlavou nad zdejším hodnocením, tak čtvrtá epizoda mě na celou stopáž přikovala do křesla a nevěřícně jsem koukal, kolik napětí a atmosféry se dá vytěžit z hledání sudů. Ta gradace byla neskutečná, chvílemi jsem ani nedýchal. Pravděpodobně nejlepší seriálová epizoda české tvorby! ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro ty, co viděli Sametové vrazi a dokument Šokující zločiny: Až na dno Orlíku by se mohlo dát, že to nebude nic zajímavého, ale omyl!! Právě postupné odhalování v minulých dílech a lidský propletenec v životech policistů postupně směruje k Berdychovu gangu. A přesto nebo právě proto je to napínavé. Aspoň já vnímám i malé detaily a skládám si je k těm dalším. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí díl nastolil nový standard seriálu, jehož hlavní zápletka orlických vražd eskaluje každým dílem a je čím dál tím víc napínavější. Jedinou výtku mám snad k nepříliš uvěřitelně napsaným postavám, které v původním seriálu byly buď víc klidní (původně Polývka, teď Finger), nebo víc obezřetní (Vetchý, teď Bartoš). Jasně, řeším blbost a kdyby postavy byly na novo vytvořené, neřešil bych to, ale když jedete podle něčeho, co znáte a postavy se chovají takto, kazí to dojem. ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mne tento dil nebyl tak velkolepy a dokonaly, jako predchozi. Hvezdicka dolu je za pracku Pliska na lodi. Asi slouzi nejakym dramaturgickym ucelum vykresleni stresu hl hrdinu, ale pusobilo to na policejniho profika amatersky a dil by se bez toho obesel. Zacinam se priklanet ke kritikum continuity postavy pana Pliska. Nu coz, stale je tu moznost, ze mezi 90tkami a Pripady pan Plisek odjel do Tibetu a stravil rok v tamnejsim klastere, kde nasel vnitrni.klid. Hereckou slabsi chvilku si vybral Sokol, ktereho jsem doted taktez hodnotil vysoko. Ale jinak jo, porad je to detektivka vysoke urovne se skvelou atmosferou, za kterou by se nemusely stydet ani velke zahranicni produkce.  Za mne ne tak dokonalych 80 pro. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Přepadení banky IRK se natáčelo 9. srpna 2020 před budovou České spořitelny na Vršovickém náměstí v Praze. (PetrNovak)
  • Policejní snímek, který má František Tůma (Ondřej Sokol) na nástěnce, patří spartakiádnímu vrahovi Jiřímu Strakovi. (Frontier)
  • Při telefonátu s ostravskými potápěči zvedne telefon kapitán Plíšek (Martin Finger) se slovy: „Praha zdraví Ostravu.“ Stejný pozdrav použije v seriálu Případy 1. oddělení (od r. 2014) v epizodě Olizovač (2016) kapitán Martin Pražák (Filip Blažek), když volá do Ostravy kvůli jazykové radě. (azcr)

Reklama

Reklama