Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je odklízení nepohodlných mrtvol nová forma podnikání podobně jako střelba na objednávku? Do jaké hloubky se dokážou ponořit policejní potápěči a co nakonec pachatele usvědčí? A podaří se policejní akci utajit, než ji média prozradí pachatelům? (Česká televize)

Recenze (69)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl právem zaslouží svou atmosférou a stylem vyprávění plné hodnocení. Téměř bez dechu jsem sledoval práci policistů, cítil jsem napětí, únavu i obavy, jako bych byl v reálu s nimi. A to nás to nejlepší (věřím) čeká. Jinak musím uznat, že se konečně také věrohodně párují charaktery postav v "budoucích" Případech 1. oddělení. ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před branami finále, napětí stále na vysokém stupni. Čekací doba mezi epizodou 3 a 4 byla nekonečná, totéž 4 a 5, ale když konečně pětka přišla tak něco mi tam trochu chybělo.  Nějaké kořeníčko. Ruml konečně mohl ukázat něco víc a já trochu doufám, že se na chvíli dostaneme někam do "hrané minulosti". Skoro se až bojím, aby se do závěrečného dílu vešlo všechno podstatné a např. konečné doznání Kopáče nebylo odbyto jen závěrečným textem na obrazovce. ()

Reklama

brzozin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže je to přesně, jak jsem čekal. Celý seriál s bombastickým názvem odkazujícím se na celé desetiletí naší historie, se smrsknul na Orlické vraždy a zejména lovení a otevírání rezavých sudů, kde se dvacet minut řeší, jak ten sud otevřít. Ve druhém díle se sice mihnul Jonák, a v prvním na pár vteřin Mrázek s Bělou. Ti ale jako by sem vůbec nepatřili, když celé tohle dílo je jen a pouze o gangu Kopáče a spol. No a ještě o neustále umanuté snaze vyšetřit, kdo teda zabil toho Jívu. Možná se to dozvíme v posledním díle a tím se kruh uzavře. ()

Jozka7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tíživé dusno před bouří, která se zjevně strhne v posledním díle. Titěrná, zejména administrativní práce před realizací, bez ohledu na spánek, jídlo, rodinu, jelikož pokud vše nebude na 105%, mohou jít roky práce do kopru. Tihle lidi jsou pro společnost k nezaplacení. Samozřejmě mimo těch, kteří mají svého Arména ve skříni… ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je fakt nášup, každým dílem to graduje takovým způsobem, že nelze od obrazovky odtrhnout oči. Masakr, toto je fakt liga!! Krásná práce maskérů mrtvoly vylovené v prvním sudu. Hudba začíná jít do více rozměrů a já jsem naprosto nadšen! Nevím, co furt lidi nadávají na Sokola, postavu Tůmy hraje naprosto s přehledem. Co mě ale fakt mrzí je to, že už bude díl poslední. Věřím, že to zakončení bude bomba! ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Moment, kdy se Plíšek (Martin Finger) při manipulaci s vytaženým sudem popálí na ruce louhem, je založen na skutečném detailu. Předobraz této postavy Jan Štoček v pořadu Polosvět nájemných vrahů (2022) vzpomíná, že se při kontaktu s obsahem sudu popálil na ruce (částečně i na obličeji) a doživotně měl na tom místě ekzém. (melica)
  • Podezřelý Chodounský (Viktor Zavadil) vynáší odpadky v plastikových pytlích na odpad, které v roce 1995 ještě nebyly v Česku běžně používané. (melica)

Reklama

Reklama