Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je odklízení nepohodlných mrtvol nová forma podnikání podobně jako střelba na objednávku? Do jaké hloubky se dokážou ponořit policejní potápěči a co nakonec pachatele usvědčí? A podaří se policejní akci utajit, než ji média prozradí pachatelům? (Česká televize)

Recenze (69)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět napínavě natočený díl (i když pitomá kamera straší i tady), který se zaměřuje i na vztahy mezi policisty a který představí i onu piplačku s papírováním, vysedáváním u odposlechů, složitosti koordinace a přesného načasování, hlavně aby podezřelí nic netušili. Dobrá trefa do Tv Nova - uvědomili si tehdy reportéři, že svou spekulativní reportáží by mohli být i zodpovědní za smrt dalších lidí? ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nesrovnávala bych to s Pustinou, jako někteří zdejší uživatelé, ta je přece jenom ještě hutnější a depresivnější, ale i tak jsou Devadesátky velmi dobrým seriálem. Dokonce díl od dílu lepším, atmosféričtějším, syrovějším. Martin Finger a Ondra Sokol to táhli od začátku, posledním dílem se k nim však přidal i dosud ne úplně výrazný Kryštof Bartoš. Kdyby to bylo více o otevírání sudů a méně o poradách policie, šla bych s hodnocením ještě výše. Silné 3*. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozvolněná a divoká devadesátá léta vybízela lidi ke zločinecké činnosti. Jak to asi dopadne s Frantou hraným Ondřejem Sokolem, který dle svého reálného předobrazu určitě nebyl zkorumpovaný polda, který se nechal koupit ruskojazyčnou mafií. Ale my jsme přeci jenom na seriálovém poli, u kterého divák v případě s vyšším počtem vražd očekává kromě napětí a náboje právě i případné další kudrlinky. Každopádně kalným dnem Orlíku to minule neskončilo, celá kauza je solidně vystupňovaná, napínavá a bez zbytečných odboček. Seriál nevykresluje pouze důslednou policejní práci, ale i dopad na soukromí některých postav (viz bažant Tomáš Kozák). Celkově ono uštěpačné pojetí tvůrců nutí o porevolučním přechodu (a s tím spojenou neomaleností a neobratností) a o starých „dobrých“ časech docela přemýšlet. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem si ten zázrak také konečně pustil. Další utahaná, nezáživná a atmosférou nepolíbená kriminálka z dílny České televize s postavami, kolem kterých jakýkoli náznak charismatu či sympatií ani neprošel. Je mi jasné, že hlavním cílem naší státní televize je propagandistické vykreslení nejsvobodnějšího desetiletí v historii naší země jako nějakého mafiánského rejdiště, ale seriál selhává i na tomto poli. Nezdařila se ani snaha o devadesátkovou stylizaci (oproti skvostnému Světu pod hlavou je to opravdu bída). Mimochodem, věřili byste, že v nějakém seriálu může půl hodiny zabrat otvírání sudu (aniž by to bylo prostříhnuté nějakou jinou dějovou linkou)? ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je fakt nášup, každým dílem to graduje takovým způsobem, že nelze od obrazovky odtrhnout oči. Masakr, toto je fakt liga!! Krásná práce maskérů mrtvoly vylovené v prvním sudu. Hudba začíná jít do více rozměrů a já jsem naprosto nadšen! Nevím, co furt lidi nadávají na Sokola, postavu Tůmy hraje naprosto s přehledem. Co mě ale fakt mrzí je to, že už bude díl poslední. Věřím, že to zakončení bude bomba! ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • V 58. minutě je vidět budova Urologické kliniky VFN, která je zde prezentována jako budova PČR Středočeského kraje. (Winster)
  • Před vytažením druhého sudu Kozák skočí po hlavě do vody. V zápětí, po epizodě s novináři, stojí na palubě člunu a má suché vlasy i plavky, což lze poznat, když má na sobě tričko, jelikož to je suché, přitom když měl mokré plavky, tak by mělo být tričko také mokré. (Brain)
  • Při lovení sudu z Orlíku pronese kapitán Plíšek (Martin Finger): „Doufám, že do toho ňákej zemědělec nenarval prase s červenkou.“ Je to odkaz na Případy 1. oddělení (od r. 2014), konkrétně na epizodu Olizovač (2016), kde kapitán Anděl (Petr Stach) v zoufalé snaze najít tělo zavražděné Martínkové bez povolení vypustil rybník nedaleko Orlíku a na dně našel nikoli mrtvoly, ale prasata uhynulá na červenku. (melica)

Reklama

Reklama