Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beau se bojí – života, světa a především své mámy. Na cestě na rodinnou návštěvu je vtažen do nečekané spirály absurdních událostí, které si nedokázal představit ani v těch nejtemnějších snech. Na šílené pouti plné humoru, děsů a dobrodružství se tak musí samotářský podivín vyrovnat se svými strachy a konečně vzít život do vlastních rukou. Filmový vizionář Ari Aster (Děsivé dědictví, Slunovrat) spojil síly s hereckým chameleonem Joaquinem Phoenixem (Joker) a přichází s mimořádně pohlcujícím filmovým zážitkem bořícím bariéry žánrů i diváckých očekávání. (Aerofilms)

(více)

Videa (5)

Trailer 7

Recenze (239)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Presne tak, je to haluz. Ale haluz pre haluz. Len aby bola. Niektoré zábery dobre, efektné, ale inak niekedy aj uziapané a o hovne. O takom sloňom lajne. Phoenix také roly berie rád, tak nech si užije, ale nás pri rozume viac než jeho niekdajší Commodus nadchne niečo iné. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

7/10. Začnu jedinou výtkou a to stopáží (stejně jako u Asteriho předešlého snímku "Slunovrat") - filmu by dle mého prospělo o 30 minut kratší stopáž a to především lépe sestříhat a zkrátit poslední půlhodinovku, která byla nejen dle mého až moc velkou onanií. A teď to pozitivum, a to je celý zbytek filmu a obzvláště první polovina filmu, která je naprosto úžasná a neuvěřitelná a ani nedokážu slovy popsat jak moc jsem si jí užil. V kině jsem byl nadšený jak malý Jarin. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Zcela úpřimně, v posledních minutách jsem už jen čekal, kdy se ten zbylý plávající kousek rozpůleného dřevěného kánoe promění magickou sílou mrtvého potopence v masožravou příšeru a ta pak rázem zautočí na veškeré diváctvo. Ani by mě to po té brutální řádce stále šílenějších zvratů, včetně jednoho totálně brakového z půdy 20 minut před koncem, vůbec nepřekvapilo. Já jsem snad v životě neviděl film, který by měl na jedné straně v sobě i dost vyloženě skvělých scén až celých dlouhých sekvencí, ale ty na druhou stranu byly v tom celku obklopeny tak degradující nabubřelostí, se spoustou pokusů o extrémně šílené psycho a současně co nejtěžší mindfuck, jednou až nechutně přehnanými (jako když si ženská naplno otevře ústa, aby si do nich začla lejt celý kýbl plný husté barvy), jindy zase „jen“ pro mě nefunkčními ... a celkově v tak těžkotonážním návalu, že to příliš nezachrání ani jedna nádherná dlouhá „lesní“ část uprostřed filmu, skvostně kombinující hraný film s divadlem, hypnotickou recitací a několika druhy animací současně. Především za tu sice neudělím hodnocení úplně nejnižší, ale v rámci celku jsem měl po skončení pocit, že mi jistý Ari Aster nejdřív několikrát praštil hnusně nepříjemnou facku a poté s ryzím pohrdáním ještě odkopl do samoúčelně bludné prázdné temnoty, že si to po skončení jeho filmu trvajícího 3 hodiny beru nebývale osobně a souznit s tvůrčím záměrem v této chvíli nedokážu. [25%] ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělé v jednotlivostech. Hlavně úvodní část, jak žije v tý vyhrocený čtvrti. Nevíte jestli je to nějaká noční můra, jestli se zbláznil, on nebo celý svět. Bohužel se to plně nedozvíme nikdy a film je jen čím dál tím divnější, aby pak banálně vyvrcholil, čímž se tři hodiny stávají zcela neospravedlnitelnými. Phoenix hraje dobře, jako vždy, ale nejvíc mě bavil Nathan Lane. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Mainstreamový publikum vrní blahem. Což v tomhle případě nechápu😱. Mě to přišlo divný. Hodně divný. A to mám divnosti všeho druhu rád. Žánrovej mix, kterej na mě fungoval jen místy. Jako celek mě to vůbec neoslovilo. Kdybych na to šel do kina, vyhodil za to prachy a ještě musel přežít tu nehorázně přepálenou stopáž tak to bych byl asi pěkně nasranej. Z pohodlí domova jsem chvilku ale opravdu jen chvilku dokonce přemýšlel i o třetí slabší hvězdě. Jak už jsem psal pár povedenějších pasáží to má. Oceňuji celkovej vizuál, kameru a výkon Joaquina Phoenixa jinak to je ale nehoráznej maglajz. Takže 2hvězdy víc ani ťuk. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (23)

  • Ari Aster opísal film mnohými slovnými zvratmi, napríklad ako: „komédia z nočnej mory,“ „židovský Pán prsteňov, no [Beau] len ide do domu svojej mamy“ a tiež ako: „Ako si napumpoval 10-ročné dieťa zoloftom a nechal ho, aby ti zohnal potraviny." (Arsenal83)
  • Film mal vyjsť už v priebehu roka 2022, keďže sa dokončil na jeseň 2021, lenže Ari Aster zdržiaval jeho vydanie, pretože stále tvrdil, že ešte nie je hotový. "Som perfekcionista," povedal. (Arsenal83)

Reklama

Reklama