Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Topmodelka Alison se se svým přítelem právníkem Michaelem nastěhuje do nového domu. Náhle ji začínají přepadávat noční můry a návaly pocitů hrůzy. K těmto jejím stavům nepřispívají ani podivní nájemníci, v čele se slepým a senilním knězem. Záhy začíná přicházet na tajemství jejich nových sousedů. Již několik let nejsou mezi živými. Alison začíná pátrat po tom, proč ona a zrovna v tomto domě se dostala do této absurdní situace. (Chatterer)

(více)

Recenze (75)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Fascinující mysteriozní příběh, který trochu připomíná Rosemaryno děťátko, jenže je zde podstatný rozdíl - hlavní postavu si síly temna nevybraly jako budoucí matku znovuzrozeného Satana. Zpočátku příběh pomalu plyne, výborná kamera snímá obrazy každodenního života za doprovodu skvělé hudby (Gil Melle) a vůbec se nezdá, že by mělo dojít k dramatickému zvratu. Napětí ve vzduchu však houstne a brzy je jasné, že půjde do tuhého. Má Alison halucinace, sny a nebo je to vše pravda? Co skrývá tajemný dům v zeleném kabátu a kdo jsou jeho obyvatelé? Skvělé finále uzavře snímek, který má i po letech úžasnou atmosféru. Výborné masky přesouvají film do hororové škatulky a poslední záběr vyvolá spousty otázek... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tenhle hororový snímek jsem hodně dlouhou dobu sháněl a poté jsem si ho ještě dlouhou dobu šetřil, než si ho pustím. Vyplatilo se. Pěkně jsem se bavil a vychutnával jsem si povedenou atmosféru satanistického hororu a sympatické obsazení s mnoha známými herci ve vedlejších, dokonce spíš epizodních rolích. Děj je velice znepokojivý a konec snímku dost rozporuplný. Nelze zkrátka jednoduše posoudit, zda je finále pozitivní či negativní. Já mám ale jasno, v kůži hlavních postav bych se určitě nechtěl octnout. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Vynikajici, lehce netradicni, ducharina se silnym nabozenskym podtextem. Film ma hodne blizko ke skvostum jako je Omen nebo Rosemarys baby (s tou je podobna i cast pribehu), i kdyz zcela nedosahuje jejich kvalit. Coz ovsem neznamena, ze by nebyl uzasnej. Misty jsem se u nej opravdu bal, technicka stranka je vynikajici a navic herci jsou dojednoho skveli. Predevsim Cristina Raines v hlavni roli, ta je nadherna... Za pozornost stoji i triky, resp. netriky, protoze Winner v nekterych scenach pouzival realne znetvorene lidi, takze vysledek stoji za to. Jo a taky tam masturbuje Beverly D'Angelo. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Docela nudnej horor, kterej oplývá akorát pěknou atmosférou těch 70tých let a asi dvěma děsivějšíma scénama, což mi ale přijde dost málo, kór když to mělo hodně velkej potenciál, soudě podle těch pár solidních scén, kterýma tvůrci nechali aspoň na chvilku vzpomenout na žánr hororu. Ale abych jen nekritizoval, tak dobrej nápad bylo i použití opravdových mrzáků, působilo to hodně dobře a zjímavý je i herecký zastoupení ve kterým je spousta známých a hrozně mladých herců jako naříklad Jeff Goldblum, Christopher Walken a nebo z těch starších Eli Wallach a Burgess Meredith z Rockyho, ale víc toho tenhle film už fakt nenabídne ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vynikající okultní horor, přirovnání k Rosemary´s Baby není zas tak přehnané, jak by se mohlo zdát. Film plyne pomalým tempem - až do samotného závěru se divák dočká pouze jedné, za to však přímo nechutně strašidelné zapamatováníhodné scény. Posledních 10 minut bych si však mohl s klidným svědomím zapsat do seznamu nejlepších hororových sekvencí ever. PS: Mám neodbytný pocit, že tvůrci nedávného House of the Devil se nejvíce inspirovali právě tímto snímkem. Horror movie of the year ()

Galerie (83)

Zajímavosti (5)

  • V Universal Pictures doufali, že se režie ujme Don Siegel, ale ten odmítl točit tento žánr. (Chatterer)
  • Film je založen na stejnojmenném románu od Michaela Winnera. (Chatterer)

Reklama

Reklama