Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hellraiser: Návrat mrtvých je poslední a nestrašidelnější díl zabijácké série. Zlo je opět stělesněno v postavě Pinheada (Doug Bradley), který vede armádu mrtvých, kteří vracejí k životu a mají ovšem velkou žízeň po krvi. Aby rozkryla jejich děsivé tajemství, pronikne do tohoto zabijáckého společenství reportérka v přestrojení Amy Klein. Každým okamžikem však může být odhalena a to by byl její konec… Je jisté, že Pinhead Vám, opět v celé své kráse, přinese další ďábelskou noční můru, na kterou jen tak nezapomenete! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (121)

helraiser odpad!

všechny recenze uživatele

Pro fanouška série je tento díl naprosto devastující a obrovské zklamání. Kde se hrabe na GENIÁLNÍ PRVNÍ DÍLY, které byly plné napětí, atmosféry tak husté, že by se dala krájet a hlavně Pinheada a cenobitů kteří procházeli celým filmem. Ne jeden fanda z této podivané hrůzou vyplešatěl jelikož tuto stupiditu opravdu nevydejchal. Mě tato blbost naprosto odrovnala a zanechala trvalé následky na celý život. Snad jediné co za něco stálo tak byly krátké stopáže s Pinheadem, které ovšem celý film nezachrání ani náhodou. Jojo, kde jsou ty časy kdy divák při sledování prvních dílů ani nedýchal a seděl přimražený na gauči hrůzou, která na něj dýchala téměř z každého záběru. Ano tyto časy už jsou dávno pryč a jak to vypadá tak se už jen tak nevrátí. Tak abych to tak nějak shrnul tento díl je nudná stupidita bez špetky atmosféry která si nezaslouží ani jednu hvězdu. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Vsetky casti som nevidel, ale prve tri sa mi celkom pacili. Tato siedma sa mi zdala byt zbytocne natiahnuta, zdlhava, nudna, len som cakal, aby sa to skoncilo, urcite by som v noci po 15 minutach zaspal. A ze toto ma byt podla distrubutora najstrasidelnejsia cast? To je snad vtip. Nechce sa mi verit, ze uz aj osma cast je natocena a to v tom istom roku. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Mne sa vlastne ten koncept páči: čo diel, to nový antagonista v podobe životného stratenca, ktorý sa dostáva do svojho osobného pekla a „nejako“ v tom, tu viac, tu menej, figuruje kocka, Pinhead a Cenobiti. Myslím si, že ak by Clive Barker napísal pokračovanie svojej kultovej poviedky/novely, tiež by v nej asi nenadväzoval na preživšie postavy z jednotky, ale poňal by to takto nejako. Problém ako ostatných filmov série Hellraiser, tak Návratu mŕtvych, je v tom, že je to tuctové lacné hororové béčko s pár nechutnými trikmi a morom mdlých scén, v ktorých postavy konajú často tak zvláštne, že vás ani nebaví rozčuľovať sa tým. Paradoxne, prvá polovica ma bavila viac, než druhá, v ktorej začal pribúdať gore festival s reťazami a ostatnými veselosťami, ktoré k tomu v tejto ságe patria. Hellraiser: Návrat mŕtvych tak kráča v stopách päťky a šestky, v ktorých tiež vystupoval zakaždým iný hrdina s osobnými problémami, ktorého čoraz vehementnejšie začala ovplyvňovať tajomná kocka. Tentokrát hodnotím pozitívne to, že dvoch mužov na poste ústrednej postavy nahradila žena a to nie len tak voľajaká, ale sympaťáčka Kari Wuhrer (miláčik z Anakondy). Tiež sa mi páčil motív „drogového vlaku“ – pokojne by sa v ňom mohol odohrávať celý diel, ale musel by mať dobrý rozpočet, aby to nevyzeralo tak nízkorozpočtovo. Rick Bota natočil aj predchádzajúcu časť (Vyslanec pekla) a nasledujúcu (Pekelný svet). K sérii sa v Návrate mŕtvych jednorázovo primotal legendárny hollywoodsky maskér (Votrelci, Terminátor 2) Stan Winston v pozícii producenta. O tri roky neskôr zomrel. Na jeho iné producentské fušky (Pach krvi, Bytosť z hlbín) sa tento Hellraiser bohužiaľ vonkoncom nechytá a čo ma prekvapilo najviac, bolo to, že ani po stránke masiek a gore (na čo bol Stan vždy expert) to nie je žiadny zázrak. ()

panvasik 

všechny recenze uživatele

Opět a zas vítejte u kvalitního kopání vlastního hrobu hlouběji k samotnému jádru, protože to se tady začíná dít. Tentokrát se dostáváme do Rumunska a nic se tam neděje film ničím nezaujme a víceméně, jsem u filmu ani pořádně nevnímal a jenom jsem doufal, že to co nejdřív skončí. Vlastně ani nechápu proč si tak ubližuji, protože úplně zbytečně tohle sleduji,.měl bych si trávit čas u filmu, aspoň u něčeho příjemnějšího. Takže 2/10 ()

petero 

všechny recenze uživatele

Na moje veľké prekvapenie mi to pripadalo zaujímavejšie ako predchádzajúci Hellseeker. Film je klasa B triedy, ale snaží sa na viac. Má to svoju atmosféru. Sem tam scenáristické slepé uličky (doslova), viď. obitus. Ďalší akoby vedľajší príbeh s kockou. Opäť je tu Pinhead minimálne, čo však nevadí, lebo aj tak je to od piatej časti to isté. Na konci príde Pinhead aj s kamošmi z pekla a háky s reťazmi roztrhnú pár obetí. Dufam že v budúcej časti sa to už konečne zmení. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Kresby na zdech redakce Amy (Kari Wuhrer), které se ve filmu objevili, vytvořil autor námětu filmu Clive Barker. (gogos)
  • Původní scénář Neala Marshalla Stevense neměl se světem Hellraisera nic společného. Když bylo rozhodnuto, že půjde o další díl ságy, Tim Day scénář kompletně přepsal. (HellFire)
  • Aj keď sa dej odohráva v Londýne, peniaze v obálke, ktoré dal Charles (Simon Kunz) Amy (Kari Wuhrer), sú americké doláre. (beso74)

Reklama

Reklama