Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hellraiser: Návrat mrtvých je poslední a nestrašidelnější díl zabijácké série. Zlo je opět stělesněno v postavě Pinheada (Doug Bradley), který vede armádu mrtvých, kteří vracejí k životu a mají ovšem velkou žízeň po krvi. Aby rozkryla jejich děsivé tajemství, pronikne do tohoto zabijáckého společenství reportérka v přestrojení Amy Klein. Každým okamžikem však může být odhalena a to by byl její konec… Je jisté, že Pinhead Vám, opět v celé své kráse, přinese další ďábelskou noční můru, na kterou jen tak nezapomenete! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Z Hellraisera se pro mě začíná stávat dosti nevyrovnaná serie. Jeden díl je lepší jeden horší, čímž mě vlastně tahle serie udržuje při životě a snad ji i dokoukám. Jsem u sedmého dílu a jsem nadmíru potěšen. Tento díl je svoji zápletkou trošičku překombinovaný, ale kdo hledá ten najde a já našel co jsem hledal. Pokračuje schizofrenní zápletka jako v dílu šestém, kdy hlavní hrdinka se pohybuje na hranici reality a fantazie. Nakonec člověk zjistí, že te reality až tak moc nebylo. Z celé serie snad nejdokonalejší ukončení celého dílu, kde se tvůrci podařilo zkloubit dobrý a špatný konec téměř mistrně. I když bohužel či bohudík nemají démoni z kostky ve filmu tolik prostoru, na závěr to možná stačí. (5,1,2,7,6,3,4) ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Mrtvouni? Co je to ku*va za slovo? Kde se vzalo v Hellraiserovi? Navíc kde po celou stopáž byli cenobité? Nejdřív se tam mihne Pinhead uprostřed filmu a pak až na konci společně s dvojicí nohsledů, kteří starý partě nesahají ani po kotníky. Poslední Hellraiser, kterej za něco stál bylo Peklo na Zemi. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Investigativní novinářka Amy Klein (Kari Wuhrer) dostává od svého šéfa tip na zajímavé téma. Kdesi v Rumunsku existuje kult, jehož členové se nechávají před kamerami zabít, aby se o pár minut opět vrátili zpět mezi živé. Amy se vydává do neznámé země, aby zde odhalila celé tajemství. Jenže netuší, že kromě samotných členů kultu se bude muset postavit i Pineheadovi, který ji chce využít pro své účely ... Jako už po několikáté u této série mám pocit, že někdo chytrý dostal nápad na docela ucházející horor (kult uctívačů mrtvých v rozvojové zemi, a novinář, který chce tuto záhadu rozplést) a pak někdo ještě chytřejší dostal nápad, že by to celé šlo začlenit do série Hellraiser, a donutil scénáristu připsat tam Pineheada, čímž celý film poslal do kytek. Přesně takový pocit jsem měl při sledování - pokud novinářka bádala v Rumunsku (btw - víte že v Rumunsku všichni, včetně zaplivaných bezdomovců mluví plynně anglicky?), tak se mi film jakžtakž líbil. Jakmile se ale na scéně objevil Pinehead, tak všechno přestalo dávat smysl... ()

Dino07 

všechny recenze uživatele

V porovnání s prvními díly to není nic extra. Ale našly by se tady i scény, u kterých mi běhal mráz po zádech! A posledních 10 minut, vyvrcholení celého filmu, bylo velice záživné! Cenobiti, Pinhead a řetězy = nejlepší část všech Hellraiserů, na kterou se vždy těším a v tomhle díle mě opět nezlamala!!! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Návrat mrtvých pokračuje v dějové odbočce, nastoupené předešlými dvěma díly, což se mimo jiné projevuje např. náhlými změnami prostředí, kdy se hlavní hrdina najednou objeví (v jiném oblečení) na jiném místě, bez ohledu na předešlé události, a od tohoto střihu se děj zase někam ubírá. Naštěstí těchto střihů není tak požehnaně jako v předchozím díle. V porovnání s prvními Hellraisery jde samozřejmě o neuvěřitelně slabou záležitost, v porovnání s předchozím dílem to je ale alespoň trochu hororové a má to nějaké světlé chvilky (např. scéna, kdy Amy objeví mrtvou dívku v koupelně, ta má i docela grády). Mou osobní pozitivní stránkou filmu je pak Kari Wührer v hlavní roli, ale sama o sobě to moc nezachrání. Na své si přijdeme klasicky až v závěrečných minutách, kdy konečně dostane slovo Pinhead a jeho (konečně zase na větším prostoru) létající řetězy. Co se ale týče příběhu, má dost hluchých a nelogických míst. Ale na to si u Ricka Boty asi docela rychle zvyknete. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Keď Amy (Kari Wuhrer) kráča metrom, náušnice, ktoré má po celý čas na pravom uchu, sa na chvíľu objavia na jej ľavom uchu a následne opäť na pravom. (beso74)
  • Původní scénář Neala Marshalla Stevense neměl se světem Hellraisera nic společného. Když bylo rozhodnuto, že půjde o další díl ságy, Tim Day scénář kompletně přepsal. (HellFire)
  • Natáčení probíhalo v rumunské Bukurešti. (gogos)

Reklama

Reklama