Reklama

Reklama

Hellraiser IV: Bloodline

  • Česko Hellraiser: Pekelný jezdec (více)
Trailer

Píše se rok 2127. Předurčen k uzavření pekelné brány jednou provždy se Dr. Merchant vydal na misi v boji proti zlu. Ta započala již v 18. století, kdy jeho předek sestrojil ďábelskou schránku, která otevírá bránu do pekel. Celé generace se snažily zlu zabránit, ale až Dr. Merchant nad ním zvítězil. (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

iolaos 

všechny recenze uživatele

Prozatím nejhorší část. Jestliže jsem třetí díl okomentoval úvodní větou "až takový kvalitativní odliv se nekoná", tak v Bloodline je jakostní sešup markantnější. Sestupná tendence je silně citelná i v atributu pro Hellraisery dominantním a tím je atmosféra, opravdu jsem na vážkách, zda-li se zde nějaká vůbec rozprostřela. Putny popela se zde sypou i nad formu vyprávění, avšak za sebe tvrdím, že se mi tento průnik dějových polorovin až překvapivě pozdával, rozhodně žádný úděs či scénáristické zoufalství se nekoná, jak glosují jiní... Ale nakonec jsem také emoce nezkrotil - v potupném závěru Pinhead jakoby kopíroval malátný pohyb Michaela Myerse, což je samo o sobě docela úlet, a pohled na transformující se papírový vesmírný koráb na konci vyvolal svíjivý smích. 4,5/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý koncept, tri časové pásma a celkom šikovné rozuzlenie. Lenže okrem tých zopár krvavých gore efektov ide o spracovanie husto béčkové, i keď stále akceptovateľné. Tak nízke tunajšie hodnotenie je možno nespravodlivé, ale ono je to spojené najmä s faktom, že séria sa skrátka vydala "dobrovoľne" do béčkových vôd. No a ten Pinheadov domáci miláčik je husto wtf, chlapík sa asi cíti stále naprieč stáročiami doma sám, ale tvorcovia si ho mohli odpustiť. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl je průvodcem historií a divákovi se dostane vysvětlení, jak to bylo se vznikem tajuplné kostky a jejím tvůrcem, hračkářem Merchantem. Jeho potomky sledujeme až do daleké budoucnosti, kde se zatím poslední z nich pokouší realizovat plány svého dávného předka. Cílem je vlákat cenobity do pasti a navždy je sprovodit ze světa. Vizuálně pěkný film, v němž nechybí spousty háků, stažení z kůže, uříznutí hlavy, vnitřnosti ven, krev a pekelný pes, který je vedle cenobitů nejhezčí. Pěkný je i vznik ďábelských dvojčat a jejich společná akce na vesmírné stanici. A samozřejmě půvabná pekelná princezna Valentina Vargasová, které to sluší ve všech podobách, i v té cenobití. Celý film má zvláštní atmosféru díky snovým a pekelným scénám. Ano, první trojice filmů je jasně nejlepší, ale já po letech jednu * přidávám za hřebíky, maso, kůži a háky. A za skvělou kameru. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Moc jsem sice nechápal, proč si démonka a cenobiti tak pohrávají s hračkáři (tvůrci hlavolamu), když je mohou pěkně zákeřně a i s pro ně typickými mučicími praktikami sejmout pěkně ze zálohy jako ostatní nešťastníky, kteří se jim na jejich misi připletou do cesty, ale i tak se mi výlet do minulosti i do budoucnosti pekelného hlavolamu docela líbil a vyloženě jsem si některé momenty užíval (odvážní noční hlídači - bráchové, pejsek). ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že pri tejto sérii ma už nič neprekvapí. Mýlil som sa. Pokračovanie to dotiahlo až na vesmírnu stanicu, na ktorej sa to nehercami len tak hemží. Ostatné dve dejové línie (17. a 20. storočie) radšej ani nekomentujem, to nestojí za reč. Čudujem sa Barkerovi, že to nezabalil ako producent skôr, zvlášť keď videl, kam až vedú hranice filmárskej j*bnutosti tvorcov. Jediným pozitívom sú peknučké kozy satanovej děvky Angelique a konečne primeraná prítomnosť Pinheada aj s jeho megahláškou "Já jsem bolest.". Inak Hellraiser: Bloodline fakt bolel... ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Na Youtube existuje verze filmu nazvaná jako „Hellraiser 4: Bloodline Reconstruction Workprint“, která obsahuje scény navíc a je podobná verzi, kterou chtěl natočit režisér Kevin Yagher, než mu to filmové studio zamítlo. (ČSFD)
  • Postava poručíka Rimmerové (Christine Harnos) z filmu měla být původně muž. Později scenáristé změnili pohlaví postavy na ženu. (ČSFD)
  • Jedná se o poslední film ze série, který byl distribuován také do kin. (gogos)

Reklama

Reklama