Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejslavnější pekelnická sága pokračuje! Princ temnot Pinhead opět našel cestu z říše mrtvých, a chce rozpoutat na Zemi vládu pekla. Zabránit mu v tom může dívka, která ho již dvakrát porazila ale co když je opravdu mrtvá? (SPI International)

Recenze (115)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Pokus navázat na relativní úspěch předchozího dílu a pro jistotu tomu v postavě Kirsty dát příchuť počátku hellraisera dost selhal. Scénárista si dělá naprosto co chce s vědomím, že cokoliv se dá obájit či vysvětlit jednoduchou odpovědí - byla to jen halucinace. A na tomto základě poskládal opravdu jen tak tak trošičku dějově souvisle navazující sérii flashbacků, reálných, halucinačních a snových scén, u nichž si nejste jistí, která je která a mohla by být kterákoliv z nich kteroukoliv z nich, které jsou po většinu času naprosto zbytečné a pro samotný děj a zápletku nedůležité (masérka?, kolega z práce), aby se to trochu spravilo tak v posledních 15-ti minutách. Navíc nechápu, jak se se mohlo stát, že charakterově vyprázdněnému, nijak nezajímavému a svým způsobem (nemyslím teď vyloženě vzhledově) odpudivému hlavnímu hrdinovi ty ženské (a jaké!!!!) skáčou do postele takřa samy od sebe. Celkový dojem trochu napravuje výborná (po všech stránkách) Ashley Laurence a trošku zajímavější konec (což ale vzhledem k nudným a nezajímavým předcházejícím minutám není zase tak těžký a obdivuhodný výkon). Zatím zcela jasně nejslabší díl, co jsem viděl. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mno, tak nejdelší úsek děje mě vyloženě nudil, nechápal jsem, co se děje, prostě scenárista vytvořil opravdový psycho zmatek. Relativně koukatelných pak bylo posledních asi 10 minut, kdy se ten předcházející bordel takříkajíc rozuzlil. Nakonec to tedy jakýs takýs smysl má, ale negativní pocity převažují, a to hlavně kvůli takové bezpohlavní režii a citelné absenci pro Hellraisera typické krvavosti. Hellseeker působí jako nepovedená napodobenina předcházející části (ať už tou detektivní částí, tak i pointou), narozdíl od ní ale nedrží v napětí. Podtrženo sečteno - další zbytečné pokračování. Mé pořadí: H1, H5, H2, H7, H3, H4, H6, H8 ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Kirsty je zpět!!! A je ještě krásnější, než kdy dřív. A ta pointa...bravo. Odklon od krvavosti, pchááá. Tak se podívejte na první 3 a dejte pokoj. Mysteriózně, psychothrillerová linka této sérii, naopak sluší. Ano, i mě je občas smutno po klasickém bloody Hellraiserovi, ale pokud ano, řídím se podle své vlastní rady, kterou jsem zde prezentoval. Pro ty, kdo znají nějaké supr comicsy od Boom! entertainment, ví,že sága Hellraisera není vždy jen o krvi. A ti z vás, co je neznají...co byste řekli na to, že se Pinhead vykašlal na roli vládce Pekla a nabídl svou funkci, jedinému člověku, který kdy Cenobity porazil, jisté Kirsty Cottonové a ta...přijala?(P.s. později se zase vše vrátilo do starých kolejí, ale to už není důl.) Tomu já, říkám nápad, který trumfne všechno z celé H.ságy. A jelikož Barker dohlíží na tyto comicsy, je to i schválené samotným mistrem, Řádu Řezné Rány. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl Hellraisera jakoby Hellraiserem ani nebyl. Jasně, je tu kostka, trenér Hřebík a vrátila se dokonce i Ashley Laurence, ale všechny tyto propriety se daly celkem snadno nahradit a i tak by se jednalo o víc než slušný psycho-mysteriozní-thriller, inspirovaný Šestým smyslem a podobně laděnými filmy. Musím se přiznat, že jsem žil do samotného konce v nevědomí, jak to vlastně je. Stejně tak mě režisér celkem umě vodil za nos, takže jsem netušil, kde končí sen a kde je realita. A to to je spravne a tak to ma byt. Bohužel k čistě nadprůměrnému zážitku chyběl lepší hlavní hrdina, protože to látro, co tam vybrali, by nedokázalo přesvědčit hladovýho vořecha ani půl kilem šunky. 50% ()

The Viper 

všechny recenze uživatele

,,Mám z tebe husí kůži. A to jsem doktor.'' Já rozhodně nebudu tak kritický jako někteří kolegové zde, protože i přes ten trochu unuděný začátek se to změnilo v docela slušnou podívanou. Hlavní hrdina byl sympaťák a věci okolo něho jako vždy nedávaly smysl. Konec mě dost překvapil, ale než abych nad tím více přemýšlel, tak jsem se jen pousmál a byl rád, že jsem si na úterní večer zvolil toto, i přesto, že tu v sekci ''Neviděné filmy'' mám o mnoho lépe hodnocené snímky. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v kanadském Vancouveru. (gogos)
  • Doug Bradley osobně upravil Pinheadovy dialogy a dal mu více replik, než bylo původně ve scénáři. (ČSFD)

Reklama

Reklama