Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Milovníkům hororového žánru dobře známý hrdina Pinhead jde s dobou! Tentokrát se vrací, aby s využitím svých rafinovaných ďábelských technik vyděsil všechny počítačové nadšence, kteří otevřou virtuální Lament Configuration na webu s adresou hellworld.com... (oficiální text distributora)

Recenze (125)

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Natočit Hellraisera jako teenagorovskou vyvraždovačku, to už chce mít hodně znesvěcující charakter. Po scenáristovu jménu raději nepátrám a Rick Bota nakonec z toho zmršeného scénáře ždíme alespoň pár na pohled (ne)chutných scén, otřesně hrajícího Henryho Cavilla a o vikinzích nic nevědící, přesto neodolatelně sexy bojovnici, Katheryn Winnick. A abych nezapomněl na ikonické hlášky tady tentokrát není Pinhead, ale Lance Henriksen. Nicméně ani cenobiti nepřijdou zkrátka, přestože se děj snaží o nepředvídatelné kotrmelce, které musí nakonec pod tíhou kritiky a ukroucených hlav diváků nejvíce bolet právě již mnohokrát zmíněného a stále neznámého scénáristu. Prznění cenobitů má své meze a tady je to opravdu hrana, přesto především díky rejžovi a zajímavým hereckým tvářím neskončili všichni zmínění a zúčastnění v Pinheadově hákotvorné kratochvíli. 45% P.S. Nedalo mi to a scénář spáchali tito pánové - Carl V. Dupré, Joel Soisson. Pokud byste chtěli, mám i adresy ;-). ()

HellFire odpad!

všechny recenze uživatele

Ubohý film, který má s mytologií Hellraisera společný jen název, kostku a Pinheada. Tvůrci se inspirovali x-tým dílem Halloween: Ressurection (bláhoví blázni) a nacpali partu teenagerů, kteří nevěří v existenci kostky a vůbec celé mytologie do baráku, kde dostanou na prdel. Aby se neřeklo, že to celé stojí však vy víte za co, nacpali tam alespoň dost sexu. Nebylo by to správné pokračování, kdyby na konci nějaký ... zase neotevřel kostku a jede se dál. ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele

Rick Bota fakt neumí nic. Bál se u toho někdo? Připadalo někomu, že sleduje některý z prvních dvou dílů? Potupné (zatím) zakončení kultovní serie a doufám, že se konečně režie ujme nějaký šikovný úchyl (hovoří se o nekompromisních francouzích), který této serii vrátí čest a slávu. Protože toto je peklo. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to nevypadalo úplně špatně. Magická kostka jako hra na internetu, fandové pekla jdou na párty do strašidelného domu. Poté však přeskočila výhybka na nudnou blbost, která je zakončena kravskou pointou, alespoň že dost překvapivou. Docela mě potěšil úplný závěr, kde se představí Pinhead skoro tak, jak ho známe z prvních dílů. Po hodně špatných částech 4–7 vidím mírné zlepšení, možná jen proto, že jsem ho vidět tak moc chtěl. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dobře, od původního Hellraisera je to již hodně vzdálené a s C.Barkera zde nenajdeme téměř nic. Pinhead jakoby zestárl, chybí mu jiskra i strašidelnost. Kde jsou zatraceně háky a červi? Kde jsou hrůzy a rozkoše pekelné? Spíše se o nich jen mluví... Na druhou stranu docela příjemný vizuál a obstojné triky, hlavně gore. Film by se klidně mohl jmenovat třeba Zakletý dům, či Pekelný dům, jelikož skupina omladiny se dostaví na podivný večírek do gotického domu, kde je najednou vše jinak. Sny, přeludy, halucinace, útěky, kostka, vraždy. Zajímavé je finále, příjemný je L.Henriksen. Jako úplnou tragédii bych to neviděl, jelikož horších a stupidních horrorů jsou mraky. Jisté je, že tahle série by potřebovala transfúzi čerstvé krve jako sůl! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Snímek byl natáčen současně s filmem Hellraiser: Návrat mrtvých (2005). (gogos)
  • V čase 11:06 se hlavní postavy vydávají vozidlem na sraz Hellworldu. Toto vozidlo má rumunskou poznávací značku. V čase 12:14 po příjezdu na party má americkou poznávaci značku. (Horryx)
  • Jedná se o poslední film série, ve kterém ztvárnil Doug Bradley Pinheada. Stejnou roli ve snímku Hellraiser: Revelations (2011) odmítl pro nízký honorář. (cinemag)

Související novinky

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama