Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Milovníkům hororového žánru dobře známý hrdina Pinhead jde s dobou! Tentokrát se vrací, aby s využitím svých rafinovaných ďábelských technik vyděsil všechny počítačové nadšence, kteří otevřou virtuální Lament Configuration na webu s adresou hellworld.com... (oficiální text distributora)

Recenze (126)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo zábavné a víťaz post-bloodline direct-to-video série. Problémom je, že je to triviálny (ale zábavný) slasher, kde Pinhead a spol. hrajú úplne vedľajšiu koľaj, priam až žiadnu. Franchise Hellraisera je na každom kroku, i keď v úplne inom použití, ako by čakal divák - nie ako mytológia, ale iba ako popkultúrna kulisa. Bohužiaľ vyvrcholenie (posledné dve minúty) mohlo byť dlhšie a viac prehĺbené. Každopádne ide o hlúpy film, ktorý zďaleka nemá na prvé štyri diely, ale je dostatočne zábavný na to, aby hodina a pol strávená pri ňom nebola stratou času ako pri dieloch 5-7. Druhý krát by som to ale asi nepozeral. PS: Rebríček série: H2, H1, H3, H4, ... H8, H10, H5, H6, H7, H9 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle je vážně těžké. Jestliže byl 5,6 a 7 díl jakýmsi odbočením, či přejetím z jedné dějové cesty na jinou (nižší kategorie) tento osmý díl vede úplně někam jinam (a proč to nenapsat - vede přímo do prdele). Tohle opravdu zabolí každého fanouška a každou fanynku série a o to více, pokud (jako v mém případě) Pinhead patří mezi vaše nejoblíbenější hororové postavy. Ze všech hellraiserovských sequelů se tento nejvíce veze čistě jen na jménu známé série. Tohle totiž vůbec není o Pinheadovi ani Cenobitech (a opravdu se to česky vyslovuje jako kenobité????? brrr), teda pardon, v závěru si scénárista zřejmě vzpomněl, že vlastně píše osmé pokračování Hellraisera, příběhu o Pinheadovi, řádu řezné rány a konfiguraci nářku (a on zatím psal jen klasickou teenagerovskou vyvražďovačku s opravdu nesympatickou a protivnou omladinou plnou souložení a nahých prsou) a tak tam připsal závěrečnou scénu, kterou to chtěl všechno zachránit. Nezachránil nic, ale alespoň nám připravil nejlepší scénu z celého filmu. Původně jsem to chtěl odstřelit, jenže, tohle je mnohem koukatelnější a i když docela mimo hellraiserovskou mytologii, jaksi ucelenější, než šestá část série Hellseeker a jestliže jsem neodstřelil tu, nemohu ani tuto, takže dávám jen o půl hvězdičky (hlavně teda za tu poslední scénu, tak trochu za Henriksena, i když se teda moc nenadřel a návrat Shatterera). ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Já čekal takovou debilitu a ona opravdu přišla, ale ne zase taková. 2 hvězdičky jsou moc a 1 málo. Prozatím zůstaneme u dvou, byla to blbost, ale ne zase taková. Ten konec se mi opravdu líbil a zvedá to hodně. Je tam strašně děr a kráterů a opravdu upozorňuji, že tohle je přesně ta meze, kde to ke dvoum hvězdám přelezlo jen tak tak a to jen díky postavě Adamova otce a jeho finále. (Včetně budíčku) ()

Paldiny

všechny recenze uživatele

Rok 2005 bol pre Pekelníka plodný natoľko, že sa mu podarilo priniesť na svet hneď dve dietka. Ale zakiaľ čo bol Deader ponurým prekvapením, Hellworld je ovplyvnený boomom tínedžerských hororov natoľko, že sa ním sám stáva. Dostáva sa nám tak tona stupidných dialógov, lacných lakačiek a hordy prvoplánových mordov. Záverečný twist vysvetľujúci hromadu nelogickostí zdvihne pekelníka zo dna bažín na plytké nadýchnutie, aby ho následné zúčtovanie s absenciou sadistickej deštrukcie tela a mysle znovu poslalo do kytek. I napriek tomu, že Pinhead popiera vlastné zásady a diabolské hry sú obkukané od Jigsawa, nápad s búrlivými večierkami na počesť internetovej hry s hellraiserovskou tematikou nie je tak zcestný. Bota teda uzatvára svoju trilógiu tak ako ju započal, moderne, hlúpo, bez atmosféry. Pre démonického Lanca Henriksena (škoda, že si ho pre sériu nevšimli skôr) a nejedny prírodne zvodné dudy si môžem dovoliť byť aj trošku pozitívny. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

Za mě jeden z povedenějších dílů série Hellraiser. Příběh je dobrej, postavy jsou sympatycké a hudba je výborná. Atmosféra tu je velmi dobrá a napětí zde je taky. Kamera je velmi dobrá. Na to že tenhle díl má 37% a je podle ČSFD 2 nejhorší díl série Hellraiser tak jsem se u něho docela bavil. Za mě 5-5,5/10. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • V čase 11:06 se hlavní postavy vydávají vozidlem na sraz Hellworldu. Toto vozidlo má rumunskou poznávací značku. V čase 12:14 po příjezdu na party má americkou poznávaci značku. (Horryx)
  • Lance Henriksen (Host) dostal po konci filmu od produkce velkou čokoládu ve tvaru Pinheada (Doug Bradley). Musel ji však odmítnout, jelikož je alergický na čokoládu. (ČSFD)
  • Snímek byl natáčen současně s filmem Hellraiser: Návrat mrtvých (2005). (gogos)

Související novinky

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama