Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Milovníkům hororového žánru dobře známý hrdina Pinhead jde s dobou! Tentokrát se vrací, aby s využitím svých rafinovaných ďábelských technik vyděsil všechny počítačové nadšence, kteří otevřou virtuální Lament Configuration na webu s adresou hellworld.com... (oficiální text distributora)

Recenze (124)

Paldiny

všechny recenze uživatele

Rok 2005 bol pre Pekelníka plodný natoľko, že sa mu podarilo priniesť na svet hneď dve dietka. Ale zakiaľ čo bol Deader ponurým prekvapením, Hellworld je ovplyvnený boomom tínedžerských hororov natoľko, že sa ním sám stáva. Dostáva sa nám tak tona stupidných dialógov, lacných lakačiek a hordy prvoplánových mordov. Záverečný twist vysvetľujúci hromadu nelogickostí zdvihne pekelníka zo dna bažín na plytké nadýchnutie, aby ho následné zúčtovanie s absenciou sadistickej deštrukcie tela a mysle znovu poslalo do kytek. I napriek tomu, že Pinhead popiera vlastné zásady a diabolské hry sú obkukané od Jigsawa, nápad s búrlivými večierkami na počesť internetovej hry s hellraiserovskou tematikou nie je tak zcestný. Bota teda uzatvára svoju trilógiu tak ako ju započal, moderne, hlúpo, bez atmosféry. Pre démonického Lanca Henriksena (škoda, že si ho pre sériu nevšimli skôr) a nejedny prírodne zvodné dudy si môžem dovoliť byť aj trošku pozitívny. ()

Anticque 

všechny recenze uživatele

Neštěstí. Už by měli přestat v neustálých pokračováních Hellraisera, neboť každým dílem je to horší a horší a tenhle díl je na tuhle dobu velice slabý. Děj je nudnej, styl a způsoby vražd jsou zastaralé a to mě nezajímá. Na konci je sice malej dějovej zvrat, ale to už se tím nezachrání. Říkám: ,,Hellraiser STOP! Dávám 30%. ()

Reklama

Fox Mulder 

všechny recenze uživatele

Než jsem k tomuto 8 dílu této série o Pinheadovi dostal, tak jsem ho půjčil kolegovi Zombiusovi, který je velký nadšenec této hororové postavy. Jeho kritika mě málem odradila. Už z předešlích informacích o tomto dílu jsem věděl, že asi už to bude něco jiného. Informace se nemýlily. Pekelný svět jehož je podtitul 8 dílu Hellraisera se fakticky ubíral jiným směrem a hlavní záporák Pinhead byl jako jen nástroj. Ale na kvalitě snímku to myslím rozhodně neubralo, že filmaři zkusily trošku tento díl přenést nikam jinam. Rozhodně docela slušný díl o Pinheadovi skoro bez Pinheada. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle je vážně těžké. Jestliže byl 5,6 a 7 díl jakýmsi odbočením, či přejetím z jedné dějové cesty na jinou (nižší kategorie) tento osmý díl vede úplně někam jinam (a proč to nenapsat - vede přímo do prdele). Tohle opravdu zabolí každého fanouška a každou fanynku série a o to více, pokud (jako v mém případě) Pinhead patří mezi vaše nejoblíbenější hororové postavy. Ze všech hellraiserovských sequelů se tento nejvíce veze čistě jen na jménu známé série. Tohle totiž vůbec není o Pinheadovi ani Cenobitech (a opravdu se to česky vyslovuje jako kenobité????? brrr), teda pardon, v závěru si scénárista zřejmě vzpomněl, že vlastně píše osmé pokračování Hellraisera, příběhu o Pinheadovi, řádu řezné rány a konfiguraci nářku (a on zatím psal jen klasickou teenagerovskou vyvražďovačku s opravdu nesympatickou a protivnou omladinou plnou souložení a nahých prsou) a tak tam připsal závěrečnou scénu, kterou to chtěl všechno zachránit. Nezachránil nic, ale alespoň nám připravil nejlepší scénu z celého filmu. Původně jsem to chtěl odstřelit, jenže, tohle je mnohem koukatelnější a i když docela mimo hellraiserovskou mytologii, jaksi ucelenější, než šestá část série Hellseeker a jestliže jsem neodstřelil tu, nemohu ani tuto, takže dávám jen o půl hvězdičky (hlavně teda za tu poslední scénu, tak trochu za Henriksena, i když se teda moc nenadřel a návrat Shatterera). ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

O kurva, tak toto bola pičovina so šťastným koncom. Tento diel je celkom iný a posúva sériu Hellraisera zas niekde inde nie, že by som nemal rád novátorské počiny, ale toto už bolo až moc, či až celkom mimo. V tomto dieli je Pinhead v reálnom svete ako počítačová hra a má veľa fanúšikov. Mohol to byť nový impulz, ale nezdá sa mi vhodný pre túto sériu, lebo toto je čisto krotká zaležitosť, bez silných gore scén. Ale zas s vypointovaným finále, ktoré ma ale presvedčilo o tom, že akokoľvek sa táto časť snaží byť lepšou od tých predošlých, tak sa ešte viac zahrabáva do vlastných nudných sračiek. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • V čase 11:06 se hlavní postavy vydávají vozidlem na sraz Hellworldu. Toto vozidlo má rumunskou poznávací značku. V čase 12:14 po příjezdu na party má americkou poznávaci značku. (Horryx)
  • Jedná se o poslední film série, ve kterém ztvárnil Doug Bradley Pinheada. Stejnou roli ve snímku Hellraiser: Revelations (2011) odmítl pro nízký honorář. (cinemag)
  • Lance Henriksen (Host) dostal po konci filmu od produkce velkou čokoládu ve tvaru Pinheada (Doug Bradley). Musel ji však odmítnout, jelikož je alergický na čokoládu. (ČSFD)

Související novinky

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama