Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studená válka je možná u svého konce, ale nové světové pořádky dávají vzniknout skupině tajných nájemných žoldáků zaměstnaných lákavou nabídkou. Tito lidé, známí jako Ronin, se setkávají ve Francii u tajemného klienta kvůli zdánlivě rutinní práci - krádeži aktovky. Jednoduchá mise se ale stane velmi nebezpečnou, když i ostatní organizace z podsvětí začnou usilovat o stejný cíl..., a aby skupina Ronin mohla zdárně dokončit svou práci, musí udělat něco, co dosud bylo jejím členům cizí...začít si důvěřovat! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (503)

H34D 

všechny recenze uživatele

Ronin, ač s perfektně natočenými automobilovými honičkami i schopnými herci v popředí, je stále jen prosté béčko s rozporuplným scénářem. Pár detailů je příjemně propracovaných (proklepnutí ostrahy u kufru), ale jinak se film omezuje na rádoby velkolepé zvraty, hraničící s překombinovaností, zjednodušuje myšlenkové pochody hrdinů (tam kde je ruská krasobruslařka je automaticky i ruská mafie?) a zkrátka nepůsobí na mozek, ani na srdce. Kvůli klasickému De Nirovi a intenzivním honičkám v atraktivním prostředí však stojí za zhlédnutí. 6/10 ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně stylový film, skvělé obsazení, evropská oldschool akce - a velmi mě zaujala Beanova role, která vybízela ke sklouznutí do škatulky, ale nakonec se ve filmu už vůbec neobjeví. Snímek, který má z mého pohledu jen málo konkurentů. Určitě jeden z nejlepších akčních filmů devadesátých let. 90% ()

Reklama

GilEstel 

všechny recenze uživatele

"Ten amík je tvrďák co? Neni náhodou ze CIA?" "Pokud by byl ze CIA, tak proč by se operoval sám." :-) Docela dobrá akční podívaná, okořeněná několika vtipnými dialogy. Hlavní lákadlo ale zůstávají akční sekvence automobilových honiček. Závěr naštěstí není přehnaně happyendový. Přesto s takhle dobrým obsazením bych si dokázal představit lepší výsledek, zajímavější zápletku a dějové zvraty. Určitě chybí charismatičtější postava na té "zlé" straně, jako protipól dvojice Reno a De Niro. 60% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Akční krimithriller ze staré školy, v němž je pečlivé budování atmosféry dlouhými bezeslovnými scénami, svědčícími o dokonalém ovládnutí mizanscény, přinejmenším stejně důležité jako následná akce (stejně jako u Hitchcocka přitom vůbec nevadí, že o objektech, které ono napětí generují, zde konkrétně o kufříku, nezvíme v zásadě nic podstatného). Ta rovněž po evropsku sází více na realismus a práci s prostorem než na rychlé střihy. Automobilové honičky patřily minimálně do druhého Bournea k tomu nejlepšímu od Francouzské spojky. Frankenheimer neodbývá ani psychologické prokreslení postav, takže nesledujeme jenom ploché figurky, jak bývá u heist movies časté. V druhém plánu Ronin funguje jako melancholické zamyšlení nad údělem novodobých samurajů, kteří jsou pouhými pěšáky v neprůhledných hrád jejich pánů, čím je také opodstatněné výrazné zvolnění tempa v druhé polovině filmu. Ronina po druhém zhlédnutí řadím mezi cinefilní slasti, jejichž výskyt v současné kinematografii je kromobyčejně vzácný - film velmi zábavný, velmi chytrý, řemeslně precizní. 85% Zajímavé komentáře: Isherwood, tron, Adman, Indy ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veteráni akčných scén vytvorili silnú koalíciu akčnej jazdy a napätia, ktorá slabšiu scenárovú opozíciu schováva hravo do vrecka. Základ pointy je síce originálny, no nastávajúce klišé je cítiť. Chvíľkové striedanie záporakov vyšlo nazmar na úkor miernej nepriehľadnosti a prekombinovanosti. Je však cítiť aj ohromnú dávku adrenalínu, prepracovanosti, technickej zdatnosti a to ma položilo. Na takéto sa bude vždy spomínať. 85%. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (30)

  • Krasobruslařka Nataša Kirilova je představena jako dvojnásobná olympijská vítězka a trojnásobná světová šampionka. Zahrála si ji Katarina Witt, vítězka dvou olympijských medailí a čtyřnásobná světová šampionka v krasobruslení. (Kroup4)
  • Scéna, kdy je Samovi (Robert De Niro) vytažena kulka a říká, že kulka prošla vestou, protože byla potažená teflonem, měla v USA dopad na obchod s těmito náboji. Kulky potažené teflonem dostaly reputaci "zabijáků policajtů" a byly proto dočasně staženy z prodeje. Teflonem jsou náboje potahovány proto, aby docházelo k menšímu opotřebování hlavně zbraně. (Caaslav)
  • Kameramanův odraz v zrdcadle je možno zachytit v okamžiku, kdy Sam (Robert De Niro) s Vincentem (Jean Reno) probíhají šatnou hokejového kluziště, na němž se koná krasobruslařské představení. (Conspi)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (více)

Reklama

Reklama