Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studená válka je možná u svého konce, ale nové světové pořádky dávají vzniknout skupině tajných nájemných žoldáků zaměstnaných lákavou nabídkou. Tito lidé, známí jako Ronin, se setkávají ve Francii u tajemného klienta kvůli zdánlivě rutinní práci - krádeži aktovky. Jednoduchá mise se ale stane velmi nebezpečnou, když i ostatní organizace z podsvětí začnou usilovat o stejný cíl..., a aby skupina Ronin mohla zdárně dokončit svou práci, musí udělat něco, co dosud bylo jejím členům cizí...začít si důvěřovat! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (512)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Tam, kde začíná obsah kufříku, tam "končí" akční žánr. Jen si to přiznejte, milovníci akce, že motivace postav je to poslední, kvůli čemu na filmy chodíte. Že vám jsou ukradení umírající civilové a logika děje. Nějak se mi zdá, byť možná jen zdá, že tenhle film sice neboří žánr, ale boří svého diváka :) a přitom všem si nenechal vzít atmosféru drsných kriminálek staré školy. Může to být jen projekce mých tužeb, ale ocením ji. Silné ***. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Průměrné krimi, které aspoň mě nijak víc neoslnilo. Některé scény jsou dobré, jindy jsou zase ve filmu dlouhé prázdné pasáže. Herecké obsazení je na nejvyšší úrovni. Akční scény jsou natočeny hodně poutavě, ale filmu chybí asi lepší děj nebo prostě něco kvůli čemu bych si ho měl pamatovat. 55% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V roce 1971 vznikl film Francouzská spojka s pravděpodobně nejlepší automobilovou honičkou všech dob. Druhý díl dostal v roce 1975 na starosti jistý John Frankenheimer. Nevím co jej vedlo k tomu, že o nějakých 23 let později natočil snímek Ronin, ale opatřil jej hned dvěma skvělými honičkami, o kterých se vyučuje dodnes :) Jakoby ten člověk cítil nějaký dávný dluh a chtěl se Friedkinovi něčím vyrovat. Nevím. Každopádně De Niro podle mě od té doby nehrál v lepším filmu. 80% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No když jsem viděl tady hodnocení, řekl jsem si "Sakra Niro a Reno+ Bean a Skarsgard dohromady? To bude pecka" No a nakonec to nic extra teda nebylo. I když se na to dobře kouká a mám spíše pozitiva, tak jsem se nemohl nějak pořádně rozhodnout na co koukám, průměrná krimi nebo akční honička? Co musí ale každý bez výhrady pochválit je hudba od Cmirala která byla takřka dokonalá a hlavně skvěle zakomponovaná. Ale i tak jsem se necítil plně zasycen. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Další z mých občasných návratů v čase dopadl velmi dobře. Mezinárodní thriller se skvělým mezinárodním obsazením, fantasticky pochmurnou atmosférou a velmi kvalitní akcí mi znovu připomněl, že v devadesátkách nevznikaly jen naše hrůzy (Nahota na prodej, Playgirls, Playgirls II), které donutily i skalní odpůrce totalitního režimu zavzpomínat se slzou v oku na budovatelské snímky, ale i thrillery, akčňáky, komedie atd., z nichž se mnohdy staly kultovní záležitosti. No dobře, Ronin se asi mezi kultovní filmy nedostal, za mě je to ale pořád setsakra povedený snímek a je mi dost líto, že už se dneska takhle řemeslně poctivé věci příliš netočí. No, nezbývá mi než doufat, že při natáčení nedošel újmy žádný francouzský pouliční prodavač zeleniny a že ke všem těm vedlejším ztrátám došlo pouze ve filmu. / Poučení: Nepoučuj lidi, kteří by mohli poučovat tebe. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (31)

  • Natáčanie prebiehalo v Paríži, Nice, Arles a La Turbie. (Raccoon.city)
  • Ve verzi, vydané na VHS v USA, datují titulky rok vzniku filmu do 1997. (Caaslav)
  • Po zastavení kolony u semaforu a následné přestřelce usedá Sam (Robert De Niro) do mercedesu na zadní sedadlo za řidiče Vincenta (Jean Reno). Následuje letecký záběr na pronálsedující atotomobil Mercedes, přičemž je patrné, že automobil nemá střešní okno (šíbr). V následujícím záběru do auta ale sedí Sam (Robert De Niro) na sedadle spolujezdce a posléze si stoupá do střešního okna automobilu. Přičemž při pronásledování nikde nezastavili, Sam si nepřesednul a ani nevyměnili auta (mercedes stejného typu i barvy a stejné SPZ jak na začátku pronásledovací sekvence). (nufanek)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (více)

Reklama

Reklama