Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studená válka je možná u svého konce, ale nové světové pořádky dávají vzniknout skupině tajných nájemných žoldáků zaměstnaných lákavou nabídkou. Tito lidé, známí jako Ronin, se setkávají ve Francii u tajemného klienta kvůli zdánlivě rutinní práci - krádeži aktovky. Jednoduchá mise se ale stane velmi nebezpečnou, když i ostatní organizace z podsvětí začnou usilovat o stejný cíl..., a aby skupina Ronin mohla zdárně dokončit svou práci, musí udělat něco, co dosud bylo jejím členům cizí...začít si důvěřovat! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (512)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jak má vypadat dobrý akční krimi film, to opakovaně předvádí John Frankenheimer. Přesně ve stylu vynikající Francouzské spojky situuje děj svého filmu znovu do Francie, kam přivádí několik figur bez minulosti (respektive s hodně tajemnou a temnou minulostí) a reinkarnuje osu transatlantického propojení, tentokráte jako expozici nutnou k fabulaci o světě internovaném studenou válkou. Žádné patetické slintání nad americkou vlajkou, žádné zbytečné kaskády efektů pro efekt, ale stará dobrá drsná škola s ryze patriarchálním světem (až na jednu čestnou výjimku), v němž společnost ovládají muži pokročilého středního věku, kteří moc dobře znají cenu svého života i smrti. Když se dívám na tenhle film, příliš silně si uvědomuji, že bych nikdy nechtěl skutečnému novodobému roninovi zkřížit cestu... Frankenheimerův Ronin je ozvěnou drsných kriminálek 70. let, krimi thrillerů odehrávajících se v období studené války let 80. a starého dobrého (evropského) filmu noir, kterého je tu ovšem nejméně... Strhující film, jemuž by prospěla kratší stopáž... Podobné filmy: Leon, Nelítostný souboj, Collateral, Dějiny násilí, Francouzská spojka, Francouzská spojka 2 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Skvělá kriminálka s prvky klasických noir thrillerů, která kromě hereckých výkonů těží především z technicky obrovsky podmanivého příběhu. Prvních 15 minut se všechno chystá a představují se nám hlavní protagonisté, aby následně mohla vypuknout neutuchající akční jízda, u níž není třeba moc přemýšlet, a přesto dokáže uchvátit svým dokonale propracovaným a dravě pojatým námětem. Hlavně automobilové honičky mají neskutečný spád a právem se řadí k těm nejlepším, jaké kdy byly natočeny. Frankenheimer to má ale celkově jasně v malíčku, zkušeně diktuje odpovídající tempo a vynikající scénář vyšperkovává trefnou atmosférou napětí a zrady, která číhá doslova na každém kroku. Pomyslná koruna v podobě herectví De Nira a Rena a také menší roličky Jana Třísky mě nenechává na pochybách, že Ronin si plné hodnocení jednoznačně zaslouží.. ()

Reklama

Janek 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně stylový film, skvělé obsazení, evropská oldschool akce - a velmi mě zaujala Beanova role, která vybízela ke sklouznutí do škatulky, ale nakonec se ve filmu už vůbec neobjeví. Snímek, který má z mého pohledu jen málo konkurentů. Určitě jeden z nejlepších akčních filmů devadesátých let. 90% ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Vyzerám ako Terminátor?“ Napriek tomu, že má RONIN niekoľko slabých miest (nezaujímaví nepriatelia, zbytočne dlhá minutáž, vyzradenie nezaujímavého obsahu mcguffinského kufríka, zbytočný ženský element), nakrútil veterán Frankenheimer (FRANCÚZSKA SPOJKA II) na staré kolená film zo starej, noblesnej školy. Projektily bolia a autá jazdia málokedy pomaly. Snímke dozaista pomáha výborné herecké obsadenie antagonistov: De Niro a Reno sú pár, ktorý prekvapivo dobre funguje. Bravo, šéfovi kastingu! Mne by nikdy nenapadlo urobiť buddy pár z týchto pánov. Nedoceneným je príjemne realistický (a teda uveriteľný) Sean Bean. Snímke v konečnom dôsledku dominuje smutná osudová atmosféra starých vlkov, noriacich sa samotársky do tmy zabudnutia záverečných titulkov po tom, čo úspešne dokončili ďalšiu krvavú fušku v poradí. Potešia tiež vydarené hlášky a dialógy ("Už si niekoho zabil?" - "Pár ľudí som urazil."). Rozpočet 55, celosvetová tržba len o 20 miliónov viac. Škoda. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Výborný akční krimi se skvělým hereckým obsazením, už jenom přítomnost takových hereckých es jako je Robert De Niro, Jean Reno a nebo Jan Tříska, který je tady sice jen na chviličku než mu vystřelí mozek na sklo u auta, ale přeci tam je na tu chvilku a to potěší, tak musí donutit se na to aspoň jednou kouknout a ještě když jsou výborný i ve svý roli, tak je skvělej film zaručenej. Tohle sice neni nic výjmečnýho, ale svým na tyhle filmy netypickým dějem zaujme a udrží pozornost až dokonce, někdy si sice musel Frankenheimer vypomoct akcí, ale ani tam stařící jako je De Niro s Renem nezaváhali a poradili si bez větších problémů a i když je to zpracovaný tak, aby to vypadalo jako nějaká stará kriminálka, tak i ta akce je nadprůměrná a spolu s dobrou hudbou je zábavná a svižná. Jediný co mi trošku vadilo bylo protahování ke konci a to i přesto, že to má jenom dvě hodiny. Myslim si, že by to nějaký to zkrácení určitě sneslo, ale nějak zvlášť to nevadí a dá se u toho příjemě strávit večer ()

Galerie (59)

Zajímavosti (31)

  • Zatímco se během pařížské automobilové honičky čelní sklo Samova (Robert De Niro) auta po prvním velkém nárazu vysype, je krátce na to zpět a neporušené. (Conspi)
  • Po zastavení kolony u semaforu a následné přestřelce usedá Sam (Robert De Niro) do mercedesu na zadní sedadlo za řidiče Vincenta (Jean Reno). Následuje letecký záběr na pronálsedující atotomobil Mercedes, přičemž je patrné, že automobil nemá střešní okno (šíbr). V následujícím záběru do auta ale sedí Sam (Robert De Niro) na sedadle spolujezdce a posléze si stoupá do střešního okna automobilu. Přičemž při pronásledování nikde nezastavili, Sam si nepřesednul a ani nevyměnili auta (mercedes stejného typu i barvy a stejné SPZ jak na začátku pronásledovací sekvence). (nufanek)
  • Kameramanův odraz v zrdcadle je možno zachytit v okamžiku, kdy Sam (Robert De Niro) s Vincentem (Jean Reno) probíhají šatnou hokejového kluziště, na němž se koná krasobruslařské představení. (Conspi)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (více)

Reklama

Reklama