Reklama

Reklama

Vražda v Londýně

  • USA See How They Run (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V londýnském West Endu 50. let se náhle zastaví plány na filmovou verzi divadelního hitu poté, co je zavražděn jeden z klíčových členů štábu. Když se případu ujmou světem unavený inspektor Stoppard (Sam Rockwell) a snaživá začátečnice strážnice Stalkerová (Saoirse Ronan), ocitnou se oba v zapeklité záhadě v okázale špinavém divadelním podsvětí a vyšetřují záhadnou smrt na vlastní nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (162)

TostTom 

všechny recenze uživatele

Zajímavá, a vcelku dobrá detektivka, které si dělá srandu sama ze sebe a celkově z žánru detektivek. Skvělý Sam Rockwell v roli poměrně ponurého detektiva musí vyřešit vraždu, která se udála v divadle a jako výpomoc dostane mírně ztřeštěnou, ale velmi snaživou strážnici Stalkerovou, s kterou si postupem filmu vybuduje vcelku dobrý vztah i přesto, že ho nechá zavřít a na konci ho zachrání nezachrání. Za mě originální a zajímavý film, který si určitě zaslouží šanci od každého, kdo má aspoň trochu rád detektivky. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Zdařilá satira na různé detektivní filmy. U nichž přesně jak bylo řečeno; pokud jste viděli jeden, tak je znáte všechny. Trefné, nicméně občas může svou důmyslností překvapit i parodie. Ta bezpochyby předčí i mnohé z těch nejslavnějších, které jsou natočeny se smrtelnou vážností. Mluvím konkrétně letošním zklamání z Vraždy na Nilu. To bych vystihl, již né tak doslova, další zapůjčenou frází z dnešního filmu ,,pokud nenastane násilná vražda do doseti minut, publikum naštvaně opouští sál". Každopádně zpět k hodnocení. Středem příběhu je samozřejmě vražda. Ta je od samého začátku důkladně vyšetřována nesourodou dvojicí vyšetřovatelů a je to nejen vcelku dobře promyšlené, ale překvapivě vkusné a velice vtipné. 74% ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

"Je to detektivka. Když jste viděli jednu, viděli jste všechny." Skvělý film, který si zároveň dělá z žánru legraci a zároveň ho oslavuje, ale zároveň sám za sebe funguje skvěle jako detektivka, když nenajdete odvahu (chuť, náladu...) hledat tu druhou vrstvu. Skvěle zahrané, natočené, vážné, vtipné. Prostě naprosto skvělé. PS: pokud někdo takový vážně je, D.Moore, ať mi neleze na oči  ;) ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Naprosto rozkošné překvapení. Saoirse je úplně fantastická a i ostatní herci si to vyloženě užívají. Za všechny vypíchnu mou oblíbenkyni Ruth Wilson, a dokonce i Harris DIckingson, o jehož schopnostech jsem měla z jiných projektů jisté pochyby, byl využitý parádně. Poklona páně režisérovi a scenáristovi, protože v dnešním mainstreamu už mi přijde skoro výjimka vidět všechny spolupracovat a mířit za stejným cílem. Daniel Pemberton opět potěšil, stejně jako všechny ty bonbonky typu budova, ve které bydlel Suchetův Poirot. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

K žánru klasické detektivky lze přistoupit buď otravně (Na nože), vizuálně opulentně (Poirot podle Branagha), nebo opravdu zábavně, jak to dokázali tvůrci tohoto filmu, jehož scenáristu podezřívám z toho, že si nastudoval nejen romány A. Christie, ale také Cimrmanův Záskok. Potěšilo několik referencí na kinematografii počátku 50. let a výkon S. Rockwella, který musel být tlumený, protože dvě vyšetřovatelská třeštidla by byla k nesnesení. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Richard Attenborough (Harris Dickinson) pozdraví detektivy oslovením: „Darling.“ Takto skutečný Attenborough oslovoval často lidi kolem sebe, protože zapomínal jejich jména. (TaNya_)
  • Když zpovídá strážnice Stalker (Saoirse Ronan) zaměstnance hotelu Savoy, zeptá se jej, z jaké části Francie pochází, a muž na to odpoví, že je z Belgie. Jedná se o narážku na Hercule Poirota, který byl v knihách Agathy Christie jakožto Belgičan často považován za Francouze. (TaNya_)
  • Kopernick (Adrien Brody) kritizuje šablonovité provedení detektivních her. Skutečná „Mousetrap“ byla hrou, kde se sama Agatha Christie snažila odbourat tuto šablonovitost, kterou sama pomohla díky svým knihám založit. (TaNya_)

Reklama

Reklama