Reklama

Reklama

Vražda v Londýně

  • USA See How They Run (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V londýnském West Endu 50. let se náhle zastaví plány na filmovou verzi divadelního hitu poté, co je zavražděn jeden z klíčových členů štábu. Když se případu ujmou světem unavený inspektor Stoppard (Sam Rockwell) a snaživá začátečnice strážnice Stalkerová (Saoirse Ronan), ocitnou se oba v zapeklité záhadě v okázale špinavém divadelním podsvětí a vyšetřují záhadnou smrt na vlastní nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (156)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Agatha Christie mixnutá špetkou Wese Andersona. No vlastně proč ne. Saoirse Ronan patří k nejsympatičtějším herečkám své generace a do své filmografie si může s klidem zařadit i své třestiprdlo připravující se na seržantské zkoušky. Vražda v Londýně je na jednu stranu staromilecká záležitost, představující film s klasickou hádankou "Kdo je vrah?", ale zároveň se nebojí i propojovat různé žánry a mnohdy přejít do značně uvolněnějšího módu. Je škoda, že se takovýmto filmům nedostává větší pozornosti, když si jí mnohdy právem zaslouží. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Saoirse je so svojou vsetecnou urozpravanou ulohou dostojnicky a prizvukom "k zjedeniu". :) "Yes, thank you, constable!" "Sir...".  "So,you do write everything down.." "Ye, everything". :D skoro som si cvrkol. "Jumping to conclusions"....."Choo..." "Bless you, sir". Tu som si regulerne oprskal obrazovku. :) Tato ironizujuca detektivka so vsetkymi tymi "starodavnymi" postupmi ma celkom bavila. Odporucam.  75% ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

Nenápadná komediální detektivka, která si mě naprosto získala v úvodu, kde měla našlápnuto k brilantnosti, té však nedosahuje. Je to sice povedený obrat na klasické detektivky, lehce v duchu Knives out od Johnsona, který je v částech nečekaně vtipný, ale v druhé půlce to úplně nestačí. Nápad s hravostí vraždy okolo detektivní divadelní hry, ke které se chystá filmová adaptace byl sice brilantní, ale není vytěžen na dřeň a ke konci vyznívá lehce jako gimmick. Konec je sice překvapivý, ale v tom smyslu jako konec Pařby ve Vegas je překvapivý, všechna vodítka jsou k ničemu pravda byla celou dobu jinde. Takhle se to prostě nedá kompletně dělat, ikdyž vás k tomu film vede, protože pak už nemáte chuť to vidět znovu. Ale jako jednorázová zábava s příjemným obsazením, postavami a ústředním duem to fungovalo krásně. Oceňuji snahu nebrat se tak moc vážně, obdobných filmů bych si přál víc. 7/10. Fajnový kousek, který měl na víc. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nie som síce žiadny milovník detektívok, ale sem tam si nejakú pozriem. Tu ma zaujalo najmä atraktívne divadelné prostredie, a samozrejme aj herecké obsadenie. Avšak film ma celkovo až tak nechytil a nezaujal. Spád deja bol veľmi biedny a dialógy mdlé, bez typického britského dôvtipu, ktorý by som tu očakával (keďže film situovali do Londýna). Postava čudáckeho pasívneho inšpektora Stoppad mi nebola vôbec sympatická, a tak to celé zachraňovala Miss Stalker, ktorá to celé ako tak oživila. Ani záverečné odhalenie vraha neprinieslo žiadny waw efekt, takže za mňa max. 2* ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Mám rád detektivky, zejména pak ty z pera Agathy Christie, takže Vražda v Londýně byla pro mě povinnou návštěvou kina. Tvůrcům se podařilo vytvořit detektivku, která je věrná stylu Christie, a navíc si humorným způsobem dělá srandu ze samotného krimižánru, aniž by ho nějak dehonestovala. Velký podíl na tom mělo přesně vybrané herecké obsazení, kde excelovali zejména Ronan, Rockwell a Brody, kterým padly jejich role jako ulité. Odhalení zloducha bylo pro mě překvapivé a samotný závěr byl jen třešničkou na parodickém dortu upečeném ze zločinu, návštěv zubařů, ukvapených závěrů a jedné Pasti na myš. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Kopernick (Adrien Brody) kritizuje šablonovité provedení detektivních her. Skutečná „Mousetrap“ byla hrou, kde se sama Agatha Christie snažila odbourat tuto šablonovitost, kterou sama pomohla díky svým knihám založit. (TaNya_)
  • Když zpovídá strážnice Stalker (Saoirse Ronan) zaměstnance hotelu Savoy, zeptá se jej, z jaké části Francie pochází, a muž na to odpoví, že je z Belgie. Jedná se o narážku na Hercule Poirota, který byl v knihách Agathy Christie jakožto Belgičan často považován za Francouze. (TaNya_)
  • Vo filme sa nachádza viacero odkazov na Agathu Christie. Napríklad vo chvíli, keď inšpektor žiada strážmajsterku, aby našla telefónnu búdku a zavolala na policajnú stanicu, parkujú pred "bytom Hercula Poirota". (lemonova)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno