Reklama

Reklama

Vražda v Londýně

  • USA See How They Run (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V londýnském West Endu 50. let se náhle zastaví plány na filmovou verzi divadelního hitu poté, co je zavražděn jeden z klíčových členů štábu. Když se případu ujmou světem unavený inspektor Stoppard (Sam Rockwell) a snaživá začátečnice strážnice Stalkerová (Saoirse Ronan), ocitnou se oba v zapeklité záhadě v okázale špinavém divadelním podsvětí a vyšetřují záhadnou smrt na vlastní nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (162)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Podobně jako mě v poslední době potěšilo Na nože a Záhada v Saint-Tropez, mi velkou radost udělala i Vražda v Londýně, která má ovšem svým pojetím blíže hitu Ryana Johnsona. A navíc je to vyloženě lahůdka pro fanoušky Agathy Christie a zejména pak její Pasti na myši. Je svižná, neuvěřitelně zábavná, plná báječně napsaných postav a báječných nápadů, navrch skvělá dobová atmosféra, výborná hudba, výteční herci (ústřední dvojice je pak naprosto boží), a skvěle paroduje ta nejprovařenější žánrová klišé. Také samotný případ, na první pohled jednoduchý, dokáže na konci příjemně překvapit. Báječná záležitost, vážně doufám, že bude nějaké pokračování, takhle poctivých detektivek, které si zároveň z detektivních postupů dělají povedenou srandu, je fakt málo. Jen škoda toho Maxe Mallowana. Proč bože? A ta Agatha vlastně taky. Jestli to bylo myšleno vážně, tak je to ubohost, jestli jako vtip, tak je to jediná věc, která se zoufale nepovedla. 80 %. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo jako taková ta příjemná anglická zábava, ve které všichni mluví precizní angličtinou, humor je anglický, prostředí je anglické a navíc v hlavní roli pro mě největší lákadlo a tuze nedoceněný Sam Rockwell, který mě baví snad vždy a všude. Bohužel film své tempo neudržel a po časem mě nebavilo sledovat, kdo je že vlastně vrahem. Stejně je to pokaždé někdo koho scénáristé nakonec určí. 60% ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

"ASI JSEM TO MĚL ČEKAT." Pečlivě natočená dobová kriminálka, jakoby vycházející z obvyklého televizního střihu á la Poirot, přišmrnclá Eau de Toilette Wese Andersona a fakt to funguje velice spolehlivě. Samozřejmě ve spolupráci s ústřední dvojicí Rockwell-Ronanová, kterým role skvěle pásnou, to má takovou lehoučkou nadsázku, ale ono to snad ani jinak brát nebo točit nelze, protože kostýmní detektivka je už něco tak ohraného, že opravdu není úniku. Pro režiséra jde o celovečerní prvotinu, přitom ani známka rozpaků. 75% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zdařilá detektivka dle mého gusta, říznutá humorem, nadsázkou, má to styl i nadhled.. Trojice herců - Sam Rockwell, Adrien Brody a Saoirse Ronanová - báječná, velice příjemný zážitek.. Vyšetřování vraždy nesnesitelného režiséra zajímavé i působivé a k tomu půvabný hudební podmaz, u mě filmová spokojenost.. ()

ondraondra 

všechny recenze uživatele

Docela fajn satira pro fanoušky detektivek, kterou stojí za to vidět hlavně kvůli hereckému obsazení a sympatické stopáži. V dnešní době se těžko hledá hodinu a půl dlouhý film, který navíc tak hezky odsýpá. Dokonce i to lehce bizarní finále mi sedlo. Díky příjemné atmosféře 50. let se na to pěkně dívá a najde se tu řada solidních vtipů, ale pokud Vraždu v Londýně vynecháte, o nic moc nepřijdete. 6/10. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Kopernick (Adrien Brody) kritizuje šablonovité provedení detektivních her. Skutečná „Mousetrap“ byla hrou, kde se sama Agatha Christie snažila odbourat tuto šablonovitost, kterou sama pomohla díky svým knihám založit. (TaNya_)
  • Vo filme sa nachádza viacero odkazov na Agathu Christie. Napríklad vo chvíli, keď inšpektor žiada strážmajsterku, aby našla telefónnu búdku a zavolala na policajnú stanicu, parkujú pred "bytom Hercula Poirota". (lemonova)
  • Richard Attenborough (Harris Dickinson) pozdraví detektivy oslovením: „Darling.“ Takto skutečný Attenborough oslovoval často lidi kolem sebe, protože zapomínal jejich jména. (TaNya_)

Reklama

Reklama