Reklama

Reklama

Vražda v Londýně

  • USA See How They Run (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V londýnském West Endu 50. let se náhle zastaví plány na filmovou verzi divadelního hitu poté, co je zavražděn jeden z klíčových členů štábu. Když se případu ujmou světem unavený inspektor Stoppard (Sam Rockwell) a snaživá začátečnice strážnice Stalkerová (Saoirse Ronan), ocitnou se oba v zapeklité záhadě v okázale špinavém divadelním podsvětí a vyšetřují záhadnou smrt na vlastní nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (156)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zdařilá detektivka dle mého gusta, říznutá humorem, nadsázkou, má to styl i nadhled.. Trojice herců - Sam Rockwell, Adrien Brody a Saoirse Ronanová - báječná, velice příjemný zážitek.. Vyšetřování vraždy nesnesitelného režiséra zajímavé i působivé a k tomu půvabný hudební podmaz, u mě filmová spokojenost.. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Povedená detektivka, která zná pravidla žánru, lehce je paroduje a ohýbá si je podle své potřeby. Režisér Tom George natočil hodně zábavnou detektivku, kterou si nejvíce užijí diváci, jenž mají v daném žánru nakoukáno nebo načteno. Samotná režie je hravá a zábavná, a režisér krásně využívá klišé detektivek ve svůj prospěch a lehce si s námi hraje. Osobně se mi líbil scénář, jelikož jsou zde parádní dialogy a vtipné momenty. Sam Rockwell odvádí dobrou práci, a bavil mě jeho znuděný a otrávený inspektor, který bych chtěl mít klid. Saoirse Ronan je v této roli hodně roztomilá a já si užíval každou scénu s ní, protože výborně zahrála svou snaživou strážnici. Adrien Brody si pro sebe krade každou scénu a je s ním velká sranda, protože se chová jako obrovská osina v zadku. Ostatní herci jsou přesně obsazení, ale bohužel nemají tolik prostoru v příběhu nebo alespoň nějaké silné scény, což je velká škoda hlavně kvůli kvalitním hercům. Vražda v Londýně je dobrá a zábavná detektivka. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že podžánr “whodunit”, jehož specifické označení se zde přímo několikrát zmíní, se v posledních letech točí poměrně ve velkém a že se tak jedná o škatulku komedií, ke kterým zabloudím i já. Že se chystá See How They Run jsem si všiml už někdy z jara, zaujal mě hlavně cast Saoirse Ronan, která je s blond vlasy prostě kouzelná a na jejích bedrech je tažený celý tento kousek. Bohužel jeho snaha o satiru na typické rysy všemožných detektivek se spíš utopí v sebeparodii a těžko si na Vraždu v Londýně ještě někdy vzpomenete. [viděno na Disney+ 17.12.2022] ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Dekonstrukce detektivek se tu ve finále sice koná jen napůl, netradiční, zábavnou a svěží podívanou ovšem Tom George realizovat dokázal. Výsledná Vražda v Londýně vlastně za pochodu sama reflektuje své audiovizuální pojetí a působí skutečně jako filmová adaptace nějaké detektivky, ze které by její autor nejspíš nadšený úplně nebyl. O jednom z nejzábavnějších filmů letošního roku ovšem nemůže být pochyb.... ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Do you, um, want a cup of tea? / Listen to me, Stalker. No one is ever going to take you seriously as a police officer if you act like a tea-lady, do you hear me? ... Milk and two sugars.Film Wese Andersona bez Wese Andersona nevyrobíte, i když použijete jeho casting, humor a zkusíte to i s vizuální poetikou.A i když v posledních filmech Wese Andersona je Wese Andersona solipsisticky příliš, zde bez Wese Andresona je Wese Andersona prostě málo.Aby byl povrchní film dobrý, musí mít perfektní alespoň ten povrch.Třetí hvězdička za Agathu Christie a Richarda Attenborougha jakožto 'postavy'. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Kopernick (Adrien Brody) kritizuje šablonovité provedení detektivních her. Skutečná „Mousetrap“ byla hrou, kde se sama Agatha Christie snažila odbourat tuto šablonovitost, kterou sama pomohla díky svým knihám založit. (TaNya_)
  • Ačkoliv Saoirse Ronan (strážnice Stalker) hraje často postavy mluvící běžným anglickým přízvukem, zde ji režisér nechal používat její přirozený irský přízvuk. (TaNya_)
  • Richard Attenborough (Harris Dickinson) pozdraví detektivy oslovením: „Darling.“ Takto skutečný Attenborough oslovoval často lidi kolem sebe, protože zapomínal jejich jména. (TaNya_)

Reklama

Reklama