Reklama

Reklama

Vražda v Londýně

  • USA See How They Run (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V londýnském West Endu 50. let se náhle zastaví plány na filmovou verzi divadelního hitu poté, co je zavražděn jeden z klíčových členů štábu. Když se případu ujmou světem unavený inspektor Stoppard (Sam Rockwell) a snaživá začátečnice strážnice Stalkerová (Saoirse Ronan), ocitnou se oba v zapeklité záhadě v okázale špinavém divadelním podsvětí a vyšetřují záhadnou smrt na vlastní nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (156)

blackJag 

všechny recenze uživatele

"ASI JSEM TO MĚL ČEKAT." Pečlivě natočená dobová kriminálka, jakoby vycházející z obvyklého televizního střihu á la Poirot, přišmrnclá Eau de Toilette Wese Andersona a fakt to funguje velice spolehlivě. Samozřejmě ve spolupráci s ústřední dvojicí Rockwell-Ronanová, kterým role skvěle pásnou, to má takovou lehoučkou nadsázku, ale ono to snad ani jinak brát nebo točit nelze, protože kostýmní detektivka je už něco tak ohraného, že opravdu není úniku. Pro režiséra jde o celovečerní prvotinu, přitom ani známka rozpaků. 75% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Lehce vtipná krimi, která si hraje s tématy žánru, dělá si z nich legraci ale s úctou, jakou si zaslouží. Nebýt ale dua Rockwell-Brody a jejich postav vypravěčů, nefungoval by film tak svěžím dojmem, jakým nyní působí. Srovnal bych malilinko s naším Mazaným Filipem, který se ale vydal cestou absolutní parodie a tak vyčnívá mnohem víc. Vraždu v Londýně brzy zapomenu, protože neobsahuje nic extra navíc. Ale určitě není na škodu film zkouknout. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Na Netflix to ujde, ale vzhledem k obsazení jindy výtečného Sama Rockwella a úžasné Saoirse Ronan celkem slabota. Místy jsem se zasmála, příběh celkem ubíhal, ale místy jsem neměla moc jasno, co se na plátně děje. Režijně špatně uchopeno. I přes relativně obstojný scénář a velký potenciál hlavních herců se z filmu vyklubala zapomenutelná nuda. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Naprosto rozkošné překvapení. Saoirse je úplně fantastická a i ostatní herci si to vyloženě užívají. Za všechny vypíchnu mou oblíbenkyni Ruth Wilson, a dokonce i Harris DIckingson, o jehož schopnostech jsem měla z jiných projektů jisté pochyby, byl využitý parádně. Poklona páně režisérovi a scenáristovi, protože v dnešním mainstreamu už mi přijde skoro výjimka vidět všechny spolupracovat a mířit za stejným cílem. Daniel Pemberton opět potěšil, stejně jako všechny ty bonbonky typu budova, ve které bydlel Suchetův Poirot. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Vražda v Londýně mě přišla nesmírně nápaditá a hlavně velmi zábavná a vtipná. Prakticky si film dělá srandu sám ze sebe, protože se jedná o typickou detektivku, která si však z tohoto žánru dělá srandu a nutno říct, že velice vkusně. Velkým plusem jsou i samotní herci, kde Sam Rockwell a Adrien Brody byli doslova boží (což nebylo nijak překvapivé), ale překvapil mě i výkon Saoirse Ronan, která jim perfektně sekundovala. Vím, že tvůrcům asi nešlo o tajemno, protože již na začátku filmu bylo řečeno, že vrahem musí být ten nejméně podezřelý, což vyústilo v to, že jsem již v cca v 15 minutě věděl, kdo tím vrahem je, ale přece jen, když odhadnu, jak celý film skončí (obrázková prezentace, byla doslova bijící do očí), tak 5 hvězd prostě dát nemohu. Přesto se však jedná o vynikající komedii. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Vo filme sa nachádza viacero odkazov na Agathu Christie. Napríklad vo chvíli, keď inšpektor žiada strážmajsterku, aby našla telefónnu búdku a zavolala na policajnú stanicu, parkujú pred "bytom Hercula Poirota". (lemonova)
  • Ačkoliv Saoirse Ronan (strážnice Stalker) hraje často postavy mluvící běžným anglickým přízvukem, zde ji režisér nechal používat její přirozený irský přízvuk. (TaNya_)
  • Richard Attenborough (Harris Dickinson) pozdraví detektivy oslovením: „Darling.“ Takto skutečný Attenborough oslovoval často lidi kolem sebe, protože zapomínal jejich jména. (TaNya_)

Reklama

Reklama