Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během vánočních svátků rozpoutá v ulicích Gothamu peklo znetvořený muž přezdívaný Tučňák. Mstí se za rodiče, kteří ho po narození hodili do kanálu, i za samotu, v níž byl nucen žít. Jeho nenávisti využije milionář Schreck a přesvědčí ho ke kandidatuře na úřad starosty. Chce jeho prostřednictvím ovládnout město. Milionář Bruce Wayne je nucen znovu v masce Batmana vyrazit do boje, vinou Tučňákova ďábelského plánu se však stává v očích veřejnosti zločincem. Zvrátit nepříznivou situaci a k tomu zachránit město se zdá nemožné. Naštěstí je tu ještě Kočičí žena, která má se Schreckem nevyřízené účty. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (708)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po troch rokoch od uvedenia úvodného filmu, prichádza do kín pokračovanie s názvom "Batman sa vracia". Udržalo si to úroveň a opäť sa jedná o majstrovské filmové spracovanie komiksovej predlohy z dieľne režiséra Tima Burtona. Aj nový záporný hrdina, ktorý chce terorizovať mesto Gotham, je dôstojným nástupcom Jokera. Znetvorený Oswald Cobblepot (Penguin) v podaní Dannyho DeVita je skvelý. Hodne sa mi páčila aj Michelle Pfeiffer v úlohe Catwoman. No tak ako aj pri jedničke, tak aj tu, som bol nie celkom spokojný z obsadením titulnej postavy. Michael Keaton mi ako Batman vôbec nepasuje. **** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vskutku comicsový, dekadentně špinavý Batman, jen co je pravda. Počítám, že kdyby Burton udělal ještě trojku, tak po jejím zhlédnutí sáhne divák současně na provaz, žiletku a pistoli. Nádherně úchylné, souboj Kočičí ženy s Batmanem v s/m kostýmkách vražedně výbušný a Tučňák soupeřící s Maxem Schreckem o to, kdo bude zlejší ( já vím, 2.stupeň od zlý je horší, ale to mi sem moc nesedne...). Jen bolestně mi chybí fyzická přítomnost Siouxsie+The Banshees, které se Burtonovi k vystoupení ve filmu nepodařilo přesvědčit. A tak jen za zvuku jejich písně Face To Face sledujeme hrůzné poznání odmaskovaného Batmana a Kočičí ženy... ()

Reklama

belldandy 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle Batman má vážně grády. V jedné chvíli stojí proti sobě v nočním vylidněném Gothamu netopýr, tučňák a kočka. Vskutku bizarní setkání ! Chvíli není jasné, co z toho bude. Pak ale tučňák řekne: "Já jsem ji viděl první..." a ztrhne se honička. Uznávám, že jsem trochu zaujatá, protože miluji kočky a taky jsem tak trochu feministka, tehle díl mi ale mezi Batmany připadá nejlepší. Je takový "nejkomiksovější". ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Batman se vrací a s ním i staronový Burton a jeho šíleně bizarní provedení v čele s Winstonovým a Elfmanovým doprovodem a groteskně temným zpracováním ulic Gothamu. Někdy to ani není temná komiksová adaptace, ale spíš snůška mysteriózní fantasmagorie (tučňák v kachně?). Navíc Keaton je hovno Batman...Bale ho převyšuje snad ve všem. Ještěže všechno zachraňuje sexy Michelle Pfeiffer. Její kočkování se s Keatonem jsou těmi nejslibnějšími momenty celého filmu. [Přesná stopáž: 121 min] ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Driv se mi tenhle dil tolik nelibil, ale kdyz sem ho ted videl znovu, tak me dostal. Burton hodne pritvrdil v temny atmosfere, misty je az hororova a z Batmana udelal cloveka, kterej nevi co delat a tak ceka jen na svetlo na obloze. Michael Keaton opet nezklamal a hraje mozna jeste lip nez v prvnim dile. Co se tyce zaporaku tak ty jsou perfektni, ale kvalit Jokera nedosahujou. Christopher Walken vypada jak v Ospale dire, coz je dobre a je fakt dobrej. Pak tu je pekne nechutnej Danny De Vito, kterej do role perfektne sed. A pak jeste musim zminit Michelle Pfeiffer, ktera je nejlepsi ze vsech zenskych hrdinek co byli v jednotlivejch dilech Batmana. Navic v tom oblecku je dost sexy. Nejtemnejsi dil Batmana se opet skvele poved, pribyla akce, zlepsily se triky a celkove je film takovej rozmachlejsi. Vic zaporaku, vic akce, vic temny atmosfery. A k tomu opet dokonala hudba Dannyho Elfmana, bez toho main theme si Batmana nedokazu predstavit. Kdyby se tu vyskytoval Joker, tak by to byl nejlepsi dil serie, ale i tak je na stejny urovni s prvnim dilem a je to jeden z nej komiksovejch filmu. ()

Galerie (186)

Zajímavosti (76)

  • Když se na scéně poprvé ukáže Kočičí žena (Michelle Pfeiffer), konkrétně při přepadení na ulici, pořeže muže svisle a vodorovně přes obličej. Po krátkém střihu je však záběr na lupiče, který krev na obličeji nemá. (Pepy)

Související novinky

HBO Max plánuje seriál o Tučňákovi

HBO Max plánuje seriál o Tučňákovi

14.09.2021

Tučňák, resp. The Penguin, patří mezi nejznámější Batmanovy záporáky. V devadesátých letech ho nezapomenutelně ztvárnil Danny DeVito ve filmu Batman se vrací, a příští rok se pak dočkáme na filmových… (více)

Dvojka Jumanji nabírá posily

Dvojka Jumanji nabírá posily

06.01.2019

Dvojka k hitu Jumanji: Vítejte v džungli! s Dwaynem Johnsonem (Rychle a zběsile 5) a Kevinem Hartem (Night School) se pomalu ale jistě řítí a tento týdne jsme se dozvěděli o dvou nových hereckých… (více)

Anne Hathaway si brousí drápky

Anne Hathaway si brousí drápky

20.01.2011

Dohadům je konec (a že jich během uplynulých měsíců bylo!), studio Warner Bros. a Christopher Nolan oficiálně představili hlavní záporáky i jejich představitele pro The Dark Knight Rises. Ochránce… (více)

Angelina Jolie jako Catwoman?

Angelina Jolie jako Catwoman?

01.08.2008

Temný rytíř trhá rekordy všude, kde se objeví a vypadá to, že třetí díl je jen otázkou času. Nadšení jsou kritici, fanoušci netopýřího muže i obyčejní diváci a pokladničky tvůrců se plní dolary… (více)

Reklama

Reklama