Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent KGB major Valerij Petrovskij (Pierce Brosnan) je odeslán do Anglie, aby vybudoval sídlo v blízkosti americké vojenské základny a přebíral zásilky pro kurýry ze SSSR. John Preston (Michael Caine) je prvotřídní britský lovec špiónů. Jeden z kurýrů, které Petrovskij očekával má střet s celníkem a přijde při něm o život. Preston provádí vlastní šetření případu a zjistí, že mrtvý kurýr u sebe měl součást atomové bomby. Podaří se anglickému agentovi zabránit v provedení atomového útoku v Anglii? (Urania)

(více)

Recenze (55)

Javert 

všechny recenze uživatele

Ano, DVD je děs. Jak obraz, tak "bonusy" a dabing. Ten kdo zná originální hlas Michaela Caina, bude jen zírat až uslyší jeho hlas v podání tuším pana Soukupa. Když si ale odečtu všechny neduhy levné DVD verze, tak z toho vyjde kvalitní špionážní film s dobrými herci a patřičnou dávkou napětí, které se stupňuje až do, bohužel podle mne velmi rychle utnutého, konce. Mohu vřele doporučit všem, ale opravdu líbit se to bude asi jen fandům právě špionážních snímků z doby Studené války. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Další zářez do seznamu thrillerů o honbě agenta KGB. Tentokrát se příběh odehrává v Anglii. Příběh je velmi jednoduchý, a však tvůrci se z námětu pokusili vytlačit maximum. O mírné napětí nouze není a co se týče atmosféry, veškeré temnější očekávání je naplněno. Jednu výtku bych ale přeci jen měl. Pierce Brosnan se se svou vizáží na roli agenta KGB prostě nehodí. Byť to zahrál uspokojivě, rusa bych mu rozhodně neuvěřil. ()

Reklama

Damiel 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se hodlám spíš než poměrně dobře natočenému filmu věnovat DVD, na němž u nás vyšel... DVD, které vyprodukovala firma ZEMS, je doslova výsměchem tomuto videoformátu. Disk neobsahuje české titulky (zato polské ano), takže pro drtivou většinu českých diváků je originální zvuk v DD 5.1 k ničemu a musejí vzít zavděk úděsným stereo dabingem. Obraz vypadá jak okopírovaný z videokazety (zelené odstíny v tmavých pasážích, zrnitost, mechanická poškození, bílé tečky), navíc po prvních 5 minutách v původním širokoúhlém formátu 2,35:1 zničehonic přejde do ořezu 1,33:1. Vrcholem pak je to, že obal jako „Special features“ hrdě označuje Interaktivní menu a Výběr kapitol – žádné opravdové bonusy ale na disku nejsou. To je HUMUS! ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Dalsi dilko podle predlohy F. Forsytha, tentokrat ale trochu usmevne podane - studena valka, zapletka/konspiracni vysirka neni vubec spatna, nuklearni bomba atd., ani herci nejsou spatni, ani Pierce Brosnan jako zloduch z KGB nevadi, ba prave naopak, pro me je problem tohohle filmu asi hlavne v dobe vyroby/stylizaci (1987), 80. leta sou trochu mrtvej bod, Michael Caine je zrovna v te nemastne neslane fazi, aplikovany sarm ci postupy z Ipcres File / Funeral at Berlin tady uz proste moc nefunguji, preci jen uplynulo 20 let, navic ho oblikli do nadcasove prisernyho ohozu, kde proboha vzali tu bundu??? Trochu to chvilema pusobi jak tv snimek, jako oddechovka fajn, jinak spise slabsi clanek M. Caine spy tvorby, F. Forsyth by si zaslouzil o neco lepsi formu... ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit s Damielem, co se týče jeho názoru na DVD. Skutečně jsem ještě nezažila, aby se u nás film prodával s příšerným polským dabingem... nicméně, zpátky k filmu. Ten je podle mě spíš určený zastáncům žánru Fredericka Forsytha; těm ostatním by se možná mohl zdát lehce zdlouhavý. Co se Brosnana týče, nenazvala bych to nejlepším hereckým výkonem jeho kariéry: ne proto, že by hrál špatně, spíš bych si jen hlavní postavu představovala trochu jinak. Stejně jako v Remingtonu Steelovi i tady mám Brosnan ještě ten nevinný klučičí ksichtík a prostě se k němu role drsňáka na druhé straně barikády moc nehodí. Promiň, Pierci... (ale víš, že tě jinak zbožňuju :-)) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Když si John Preston (Michael Caine) v počítači prohlíží jména imigrantů, tak ani jedno z jmen s údajem „czech“ není české. (Krokodyl1)
  • Syn Johna Prestona (Michael Caine) má v pokoji na stěne nalepený plakát seriálu Muppet Show (od r. 1976). Michael Cain jedné z postav této show propůjčil hlas. (StarPlate)

Reklama

Reklama