Reklama

Reklama

Co zbývá manželskému páru duchů (Geena Davis a Alec Baldwin), když se do jejich obrovského domu v Nové Anglii nastěhují módní Newyorčané? Samozřejmě najmout "bio-exorcistu” na volné noze, aby vetřelce vyděsil. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (637)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako soplákovi sa mi to celkom páčilo, aj keď úplne nadšený, ako zvyšok triedy, som z toho nebol. To prišlo s Burtonom až neskôr, hneď pri Edwardovi. Ak si to niekedy v tv ešte pozriem, možno zmením hodnotenie. *** hodnotenie je inštinktívne iba zo spomienok na sledovanie nie príliš kvalitnej videokazety, prehrávanej na malej obrazovke začiatkom 90tych rokov u kamaráta. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Bizarní vylomenina plna absurdit, černého humoru a Keatona utrženého ze řetězu z dob, kdy Johnny Depp a Helena Carter byli pasé a rozpočet se dal počítat na prstech jedné ruky. Vzhledem k pozdějším filmům jsem čekal víc narážek, třeba tak funkčních jako v Mrtvé nevěstě, což však kompenzuje nádherná Winona Ryderová a svižná stopáž. Existuje ale celá řada silnějších Burtonových zářezů. [Přesná stopáž: 88 min] ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $73,707,461Tržby Celosvetovo $83,700,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD od roku 2013 v USA $7,010,933 //počet predaných kusov 1,243,084║ Tak klasický Burton a jeho mátoženie z duchmi... len škoda že ten dej je len taký prvoplánový, dá sa to ako tak zniesť ale nič vás neprinúti k tomu aby ste sa k tomuto filmu opäť vrátili, citeľne tam chýba zdatnejší režisérov rukopis. /50%/ ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Absurdní, šílený, bláznivý, vtipný i děsivý film zároveň aneb typický Tim Burton. Jednoduchý příběh, který je možná až moc zkratkovitý a nepropracovaný, napravuje sympatické herecké obsazení. Michael Keaton v roli Beetlejuice rozhodně boduje a díky hudbě s kostýmy, lze přehlédnout i to občasné přehrávání a tlačení na pilu. Největší práci zde ovšem předvádí maskéři, zmínění kostyméři a výtvarníci, jelikož celé prostředí úřadu pro mrtvé je jednoduše dokonalé. [70%] ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Horrorová komedie s bandou slavných herců. Pár dobrých záseků rozesměje, přesto film mohl být i vtipnější a poněkud smrdí nevyužitým potenciálem. Pouhý náznak pozdější burtonovské úchylné temně-humorné stylizace. Napoprvé se mi "Beetlejuice" líbil hodně, napodruhé v dospělosti už to byla tak trochu nuda. Takže mírný nadprůměr a potřetí si to radši odpustím, ať nemusím jít s hodnocením ještě níž. 60% ()

Galerie (81)

Zajímavosti (43)

  • Původně měly postavy u večeře tančit na píseň od The Ink Spots. (Othello)
  • Film utržil v severoamerických kinech 74,7 milionu dolarů. (NIRO)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Beetlejuice 2 bude spoléhat na praktické efekty

Beetlejuice 2 bude spoléhat na praktické efekty

06.06.2023

Právě v těchto dnech probíhá ve Velké Británii natáčení nejnovějšího snímku populárního amerického režiséra Tima Burtona a zároveň pokračování jednoho z jeho raných děl po více než 35 letech,… (více)

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

10.05.2023

Je to oficiální, studio Warner Bros. schválilo legendárnímu Timu Burtonovi (Ospalá díra, Střihoruký Edward) sequel k jeho kultovní hororové komedii Beetlejuice, v němž se vrátí jak Michael Keaton,… (více)

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Reklama

Reklama