Reklama

Reklama

Old Henry

Trailer 1

Obsahy(1)

Henry Mccarty (Tim Blake Nelson), muž, ktorý podstúpil v živote už veľa výziev, sa usadil ako farmár. Žije na území Oklahomy so svojim synom Wyattom (Gavin Lewis). Pri rúbaní dreva na večer farmár zbadá v diaľke uviaznutého koňa. Na ceste pomôcť mu nájde takmer mŕtveho muža a lup. Odvedie ho späť na farmu, aby mu pomohol, keď ho vyrušia traja jazdci, ktorí prišli hľadať muža aj korisť. (Arsenal83)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (123)

oLí 

všechny recenze uživatele

Nevědě o snímku předem nic jak z komentářů či trailerů, těšil jsem se na můj oblíbený westernový žánr tímto novodobým přídavkem jakožto horké želízko v ohni na možnou dobrou podívanou, nechal jsem si projekci na vhodnou dobu.  No a takové jsem to nečekal... Komorní, ale fakt dobrý, dokud se nevysvětlilo, proč Tim Blake Nelson hraje s takovou divnou držkou a ještě divnějším účesem, o přízvuku ani nemluvě. Ta pointa pro mě byla celkem, řekl bych až epická a prostě popíči dobrej nápad ( scéna s odhalením a k tomu hrající hudba vrchol snímku ), ale pak to zase celé sklouzlo do lehkého nadprůměru, takže velká škoda. Hlavně v akci. Ale 7/10 tomu dám s klidným svědomím a věřím, že snímek může potěšit fanouška westernu. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Old Henry je najlepšia variacia revizionarskeho westernu s velmi zaujimavým hrdinom Henrym McCarthym.Muž záhadnej minulosti a zdanlivo obyčajnej prítomnosti teraz žije na územi Oklahomy v roku 1906 zo svojím dospevajúcim synom.Old Henry síce neponuka v ramci žanru vela nového,ale samotný príbeh je vyrozprávany a nakrutený velmi dobre a výborný je aj herecký vykon Nelsona ako utiahnuteho ovdoveného farmára,ktorého násilna minulost príde vhod,ked pomôže zranenemu cudzincovi,ktorého hladaju velmi nebespeční muži. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Docela solidní nápad na zreznutí Mladých pušek, který i vcelku svižně, záživně a sysluplně plyne, dokud se ovšem nedostane do finále, dopraseného snad tou nejpičatější přestřelkou v dějinách Divokého západu a filmů o něm. Vilém Dítě byl sice zjevný mentál už podle xichtu na dochované ferrotypii, ovšem s tímhle přístupem by se dostal leda tak do legend desperátních downboyů, co si ustřelili všech 21 prstů, když se snažili z laufu svého nabitého koltu vyšťourávat výbrus, aby se jim tolik neprověšovaly kulky. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Být film ještě o něco vygradovaný, finální přestřelka na stopáž filmu byla zbytečně krátká, bylo by to za jasných pět. Hodně dobrý western, byť komornějšího ražení s překvapivým koncem, který tady zbytečně někteří vycancali do komentů. Doporučuji o filmu nic nečíst a nejdříve se podívat. Suché drsné, nekompromisní, takové, jako to bývalo v dřívějších dobách. Děkuji za kvalitní westernový zážitek. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Možná později přidám další hvězdu, pocitově tak 3.5-4. Dějový twist se mi líbil - začal mi v hlavě hlodat červík od první chvíle, co jsem slyšel McCarty. Celou dobu jsem si myslel, že byl Billy levák. A ono ne - jenom je na jeho jediné dochované fotografii mnohokrát vyobrazen zrcadlově. Údajně ale uměl střílet přesně levou i pravou současně. Mám pro něho slabost. Herce, který ho ztvárnil vybrali dobře. Nikde žádná ženská, ani černý, ani žlutý, ani teplý, ani nebinární = ideál. Pokud teda nevadí, že se tak dohromady minutu mluví španělsky. Závěrečná přestřelka je velmi povedená. A víte co, já tu 4 hvězdu dám. Bylo to totiž lepší než včerejší Hauptmann. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Herecké obsadenie je výlučne mužské, bez akýchkoľvek ženských úloh. (MikaelSVK)
  • Natáčalo sa v mestečku Watertown v americkom štáte Tennessee. (MikaelSVK)

Související novinky

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

19.12.2021

Jako každý rok, i letos si bývalý americký prezident a zároveň obří filmový fanoušek Barack Obama sedl, aby sestavil své oblíbené kulturní žebříčky. Vedle knížek tak došlo pochopitelně i na filmovou… (více)

Reklama

Reklama