Reklama

Reklama

Old Henry

Trailer 1

Obsahy(1)

Henry Mccarty (Tim Blake Nelson), muž, ktorý podstúpil v živote už veľa výziev, sa usadil ako farmár. Žije na území Oklahomy so svojim synom Wyattom (Gavin Lewis). Pri rúbaní dreva na večer farmár zbadá v diaľke uviaznutého koňa. Na ceste pomôcť mu nájde takmer mŕtveho muža a lup. Odvedie ho späť na farmu, aby mu pomohol, keď ho vyrušia traja jazdci, ktorí prišli hľadať muža aj korisť. (Arsenal83)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (123)

verbal 

všechny recenze uživatele

Docela solidní nápad na zreznutí Mladých pušek, který i vcelku svižně, záživně a sysluplně plyne, dokud se ovšem nedostane do finále, dopraseného snad tou nejpičatější přestřelkou v dějinách Divokého západu a filmů o něm. Vilém Dítě byl sice zjevný mentál už podle xichtu na dochované ferrotypii, ovšem s tímhle přístupem by se dostal leda tak do legend desperátních downboyů, co si ustřelili všech 21 prstů, když se snažili z laufu svého nabitého koltu vyšťourávat výbrus, aby se jim tolik neprověšovaly kulky. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Divoký západ jak se sluší a patří. Nekompromisní ostřílení drsňáci, syrová atmosféra, ponuré prostředí a těžké charisma postav (famózní T.B. Nelson a Stephen Dorff). Svižný děj a několik vytříbených momentů. Určitě se nejedná o nějakou inovativní záležitost, ovšem v rámci novinek nadprůměrný film. (SPOILER!) Autoři si možná mohli odpustit prozrazení identity hlavní postavy a ponechat jí tak její tajuplnost, protože jak známo, méně je někdy více... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rozporuplné pocity. Na jedné straně špinavost, přímočarost a patřičně zkažený muž zločinu Dorff. Líbil se mi moment, jak Henry překročil podobně jako Llewelyn Moss v No Country for Old Men „point of no return“ a vlastním rozhodnutím, které rozhodně nebylo nevyhnutelné, nasměroval svůj osud k nevyhnutelnosti. A tady se dostáváme k těm „ale“, protože jak se ukázalo, Henry ta rozhodnutí činil už mnohem dřív. Nevím, jestli mi víc vadil ten lehce trapný twist, který byl geekům na Divoký západ velmi brzy dost natvrdo napovězen a do kterého jste si mohli myslet, že Tim Blake Nelson doslova klame tělem (a on neklamal), a nebo to špatně zahrané jinošské buřičství, které za dané situace otravně nahrazovalo posrání se až za ušima. V tomhle žánru je méně slov vždycky více.. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Film se tak moc snaží být “normální” a “realistický”, až mě začal v polovině celkem solidně nudit. Začátek navnadí. Pak se hodinu dost žvaní a na konci se zrychlí z nuly na 100 za 5 sekund. Na to, že jsem vždy měl westerny rád, z něho opravdu urvaný nejsem. Na průměr to ale stačí. Pozn.: proč si nechával svoje “letáčky”? ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

V záplavě netflixovských seriálů z poslední doby tak trošku zjevení. Pravý, nefalšovaný western jak ze staré školy. Krásná příroda, balík peněz a pak už jen klasická hra kdo z koho. Jasná, přímočará a krvavá. Tak to má asi nějak vypadat, když vládnou chlapi a ženy nikde v dohledu. Poctivá řež okořenená hereckým výkonem T.B.Nelsona, kterého jsem asi už v nějakém filmu viděl, ale po tomhle vím na beton, že už na něj nikdy nezapomenu. I kdyby už v životě nic nenatočil. Čtyři a něco. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Natáčalo sa v mestečku Watertown v americkom štáte Tennessee. (MikaelSVK)
  • Herecké obsadenie je výlučne mužské, bez akýchkoľvek ženských úloh. (MikaelSVK)

Související novinky

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

19.12.2021

Jako každý rok, i letos si bývalý americký prezident a zároveň obří filmový fanoušek Barack Obama sedl, aby sestavil své oblíbené kulturní žebříčky. Vedle knížek tak došlo pochopitelně i na filmovou… (více)

Reklama

Reklama