Reklama

Reklama

Old Henry

Trailer 1

Obsahy(1)

Henry Mccarty (Tim Blake Nelson), muž, ktorý podstúpil v živote už veľa výziev, sa usadil ako farmár. Žije na území Oklahomy so svojim synom Wyattom (Gavin Lewis). Pri rúbaní dreva na večer farmár zbadá v diaľke uviaznutého koňa. Na ceste pomôcť mu nájde takmer mŕtveho muža a lup. Odvedie ho späť na farmu, aby mu pomohol, keď ho vyrušia traja jazdci, ktorí prišli hľadať muža aj korisť. (Arsenal83)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (123)

celticek 

všechny recenze uživatele

Možná později přidám další hvězdu, pocitově tak 3.5-4. Dějový twist se mi líbil - začal mi v hlavě hlodat červík od první chvíle, co jsem slyšel McCarty. Celou dobu jsem si myslel, že byl Billy levák. A ono ne - jenom je na jeho jediné dochované fotografii mnohokrát vyobrazen zrcadlově. Údajně ale uměl střílet přesně levou i pravou současně. Mám pro něho slabost. Herce, který ho ztvárnil vybrali dobře. Nikde žádná ženská, ani černý, ani žlutý, ani teplý, ani nebinární = ideál. Pokud teda nevadí, že se tak dohromady minutu mluví španělsky. Závěrečná přestřelka je velmi povedená. A víte co, já tu 4 hvězdu dám. Bylo to totiž lepší než včerejší Hauptmann. ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Od Old Henryho jsem absolutně nic nečekal a dostal jsem naprosto skvělý komorní western, který rád vzpomíná na staré dobré časy a kterému s klidným svědomím napálím skoro plný počet. Krásné prostředí, skvělá kamera, nostalgická westernová atmosféra (samota, řemeslo), do toho výtečné herecké výkony a také konečně pořádný záporák. Jsem rád, že jsem si před shlédnutím nic nepřečetl, jelikož film nabídne divákovi i několik zvratů, které opravdu nečekáte, takže já zde nemohu prostě nic vytknout ani příběhu (ačkoliv je celkem banální). Je to svižné, nepředvídatelné, chlapské i pořádně drsné a nemůžu říct nic jiného, než že se těším na brzkou opakovačku. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Film se tak moc snaží být “normální” a “realistický”, až mě začal v polovině celkem solidně nudit. Začátek navnadí. Pak se hodinu dost žvaní a na konci se zrychlí z nuly na 100 za 5 sekund. Na to, že jsem vždy měl westerny rád, z něho opravdu urvaný nejsem. Na průměr to ale stačí. Pozn.: proč si nechával svoje “letáčky”? ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre fanúšikov westernov pohladenie na duši, dýcha z toho retro a je to pekne natočené. Všetko sa odohráva v prostredí, kde ženy už asi vyhynuli. Dobre zfilmované, dobrá hudba, ale pamätný western sa z toho nestane. Iritujúci bol hlavne Gavin lewis, ktorý nevie hrať, na druhej strane Tim Blake bol vynikajúci. Na rozdiel od Clinteastwoodovky je tento film zabudnuteľný, nemá v sebe to čaro komplexnosti. Nemá ani scény, na ktoré človek bude spätne spomínať. Je to ale dobrý film, ale dobrý je hlavne preto, že sa dnes točí už príliš veľa balastu, medzi ktorým už vynikne kadečo. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Nedržal zbraň ako farmár..." Old Henry je po dlhšej dobe naozaj kvalitný western. Tim B. Nelson sa do role Henryho skvele hodil. Iba nedávno nás tento na prvý (možno aj na druhý) pohľad 50-kilový chlapík pobavil v úvodnej scéne westernových poviedok bratov Coenovcov Balada o Busteru Scruggsovi. Že zvládne aj túto drsnejšiu polohu nepochybujte. To bude ako s pochybami o tom či Joe Pesci známy zo Sám doma zvládne mafiána... Zvládol to senzačne, film má dobrú atmosféru a dokáže vybudovať silné napätie obyčajným rozhovorom pri stole. Režisér to zvládol výborne a keď by som mal niečo vytknúť tak jedine stopáž, pretože ma to vtiahlo tak, že by som kľudne bral aj 30 minút naviac. Poctivé 4*. 80%. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Herecké obsadenie je výlučne mužské, bez akýchkoľvek ženských úloh. (MikaelSVK)
  • Natáčalo sa v mestečku Watertown v americkom štáte Tennessee. (MikaelSVK)

Související novinky

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

19.12.2021

Jako každý rok, i letos si bývalý americký prezident a zároveň obří filmový fanoušek Barack Obama sedl, aby sestavil své oblíbené kulturní žebříčky. Vedle knížek tak došlo pochopitelně i na filmovou… (více)

Reklama

Reklama