Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (762)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Bláznivě vtipná taškařice, prošpikovaná hollywoodskými hereckými špičkami. Bavila jsem se od samého začátku. Je nad slunce jasné, že se v tomhle vesmírném příběhu Tim Burton neskutečně vyřádil. Smlsnul si na komplet celém Kongresu Spojených států včetně samotného prezidenta a svůj díl dostala i Francie. Je to rebel! ;-) ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Tento film ma hned dva velke klady. Prvy - vzdava hold klasikam ako Vojna svetov ci Godzille, a ta druha - robi si vysmech s americkych filmov a paroduje mnohe zauzivane postupy v hollywoode. Za vsetko aspon hlaska - "Mam dojem, ze musime teraz vybudovat znova nase domy a vsetko ostatne. Ale tak ma napadlo, ci by sme nemohli byvat v indianskych stanoch. Maju vela dobrych vlastnosti." :))). Mimo toho skvely cierny humor a plejada kvalitnych hercov v cele so skvelym Nicholsonom v dvojrole (neda mi nespomenut skvelu vedlajsiu rolu Pierca Brosnana a genialnu, hrozostrasne krasnu martansku zabijacku). Zabavil som sa skvelo. Dalsi z rady Burtonovych vynimocnych filmov. (9/10) ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Je docela logické, že Tim Burton natočil Mars útočí! právě po Ed Woodovi, protože s trochou nadsázky by se Mars útočí dal označit za pokračování filmu o potrefeném režisérovi. Burton tímto snímkem vzdává hold horrorům z 50. let a jejich nekorunovanému šaškovi. Létající talíře vypadají jako z filmů Eda Wooda (jen mi chyběly provázky, které by je držely) a k dokonalé podobě chybí jen postava něco jako vypravěče (nějaký Bela Lugosi). K této poctě sehnal Burton neskutečné obsazení v čele s Jackem Nicholsonem jako nerozhodným presidentem USA. Je chvályhodné, že se Burton nestydí toto obsazení jakkoliv vybíjet. Ovšem hlavním tahounem jsou skvěle zvládnutí marťané se svým zvláštním jazykem. K tomu všemu napsal Danny Elfman trochu nadsazenou ale trefnou hudbu. Jediné co tak může mrzet je, že film s takovými triky a obsazením nedostal vtipnější scénář. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Poněkud netypický film na Tima Burtona. Mírně rozháraná sci-fi, která asi původně chtěla být více vtipná, než nakonec je. Velká plejáda hollywoodských hvězd nepomohla režisérovi vytrhnout z paty trn v podobě nedokonalého scénáře, neboť svým rolím herci věnovali vesměs jen přiměřené množství energie, ale ani kapku navíc. Přesto není možné tento film šmahem odsoudit, neboť jako komerční zábava si stále ještě drží poměrně vysoký standart. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nechce sa mi ani veriť, že tento nezmyselný guláš má na svedomí T. Burton. Aj keď v mnohých scénkach je jeho štýl ľahko rozoznať, film ako celok ma skôr znechutil. Často sa stáva, že čím viac hviezd sa vo filme vyskytuje, tým horšie film dopadne a toto je ukážkový príklad. Celý film som odsledoval s kamenným výrazom, aj keď sa tvorcovia snažili rozosmiať za každú cenu. Nedarilo sa...Nezaujalo ma to , nebavil som sa a tento film je zatiaľ suverénne najhorší od T. Burtona. Konkurovať mu pravdepodobne môže Planéta opíc, ale tú som zatiaľ nevidel. Babka na vozíku v závere vyhlási : "A nie aby sa to opakovalo!"...Ja si dám fakt pozor, aby som sa s týmto filmom už nestretol. Raz stačilo. 40%. ()

Galerie (159)

Zajímavosti (42)

  • Christina Applegate (Sharona) se objevuje jen ve třech krátkých záběrech, v nichž nejdřív pronese pouhé dvě věty ("Buď vopatrnej ano? Nenech se tam zabít!") a pak už jen dvě slova ("Koukej!" a "Ááááá!"). Přesto v úvodních titulcích proběhne její jméno jako šestnácté ze 22 uvedených a v závěrečných titulcích je 24. ze sedmdesáti herců. (hippyman)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. prosince 1996 v Hollywoodu. (Varan)
  • „Mars útočí!“ byla původně sci-fi karetní kolekce z roku 1962, vyprávějící příběh Země napadené mimozemšťany. Společnost Warner Bros. musela pro Burtona koupit její filmová práva. (Olík)

Reklama

Reklama