Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (185)

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Jsem moc rád, že už jsem dospěl a že už nejsem malý chlapec, jelikož se přiznávám, že jsem se fakt u tohoto rádoby hororového seriálu nebál, jelikož už si dávno horory typu Noční můra v Elm Street dávám jako pohádky coby večerníček na dobrou noc a pak si to horory typu  Vřískot, zakousávám jako přesnídávku, Je pravdou, že v tomto díle nebyly skoro žádné lekačky, vykuchávačky a další ačky typické pro tento žánr. To už se víc leknu, když jdu po ulici a skočí na mně z balkonu nějaká ta černá kočka, samozřejmě ta zvířecí, protože kdyby to byla ta lidská, tak to by bylo asi jiný rodeo. Horor jako filmový žánr moc nevyhledávám, ale nechal jsem se zlákat půvabnými hodnoceními a komentáři mých oblíbených činitelů, zejména místních uživatelů Trevorem a xLIGHTxem. Celou sérií se táhne takové to příjemné nadpřirozené tajemno někdy dokonce až duchovno, které vás drží v napětí a s velkým očekáváním netrpělivě vyhlížíte, co se bude dít dál. Dokonce jsem i párkrát přistihl, že přemýšlím, což se moc často nestává u snímků tohoto typu. Samozřejmě náš hlavní hrdina, kterému jsem dal přezdívku Mukamba je roztomilý černoušek s nádhernými kudrnatými vlásky z nějaké té americké kolonie a podotýkám, že to není žádný pouliční dealer, ale slušně vychovaný a spořádaný občan, který má určitě nějakou tu vysokou školu, přesně tak, jak to v dnešní novodobé Americe chodí. Má velice zajímavé zaměstnání a tím není nic jiného než restaurování poničených a někdy až spálených audio a videonosičů. Musím fakt říct, že je to machr ve svém oboru, protože mně, když se jednou zamotala kazeta ve walkmanu, tak néé že jsem se ji snažil vymotat a následně slepit dohromady, ale po půl dni rozčilování jsem jí musel celej od lepidla a zamotanej jako moucha v pavučině vyhodit. Děj tohoto díla nemá cenu rozvádět, jelikož se do toho zaplétá velké množství vlivů jako přeskakování v čase, duchovní motivy a mnoho dalších zajímavých peripetií, ale myslím si, že pro fanoušky tohoto žánru je to příjemné zpestření a já jako hororový laik jsem to zkouknul za jedno sobotní odpoledne a nezbývá mi než dát zasloužených 70%. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý námět. První díly namotají, pak to celé hezky pomalu prohořívá, divák čeká co z toho vypadne.. aby to na konci zahodilo všechen svůj potenciál a do finiše to doběhlo jaksi nedomrlé, neorganicky komplikované a vlastně už i trochu otravné. To tam fakt nemají někoho kdo by si řekl "Tak a teď namísto suchého, ruined finále rozpoutám stříkající kosmické orgie." ? Fakt je tak těžké dát do toho koule, trochu diváka překvapit, zabrnkat pořádně na tu Lovecraftovskou strunu kterou to celou dobu jen tak naznačuje, že by tam mohla být..? ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tyjo, po tom atmosférickém rozjezdu jsem asi čekal o fous víc. Začátek zaujme, výborná správně tajemně působící úvodní znělka navnadí, stejně jako jména Benson a Moorhead v titulcích u dvou epizod. Ale nakonec z toho vyleze vizuálně skromnější, leč hororovější variace na jiný výrazně populárnější netflixácký seriál. Archive 81 umí dobře napínat a vzbuzovat zvědavost, zejména kvalitní prací se zvuky a hudbou (modlitby), ale scénáři prostě něco chybí, místy se až neúměrně táhne a dost okatě vykrádá jiné věci. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ono je to niekde na pol cesty. Niektoré diely majú skvelú atmosféru. Mytológia ohľadom kultu funguje a to isté sa dá povedať o všetkých dejových líniách s ktorými tvorcovia pracujú umne a logicky. Ak pristúpite na pravidlá hry, tak v zásade všetko tam dáva zmysel a nepôsobí to vykonštruovane a na efekt. Lenže na druhú stranu sú všetky pôsobivé pasáže obalené tými nudnými, naťahovacími a zbytočnými scénami. Tie nielenže seriál spomaľujú, ale oberajú ho aj o napätie a strach. Zabíjajú dvojznačnosť, ktorá nám mala slúžiť, aby sme trošku o všetkom čo vidíme pochybovali ( ako napríklad pri Rosmery ma dieťa). Takto z toho vzniká zlepenec funkčných motívov v rozťahanom prevedení. Napríklad epizóda 7 nemusela vôbec existovať. Všetky informácie sme mali z iných častí. Takže na jednu stranu chápem prečo to skončilo. Posledných pár minút je potom úsmevných a hlúpych. S podobnou témou pracoval Counterpart alebo Fringe. A robili to trošku sofistikovanejšie. Takže neľutujem, že som to videl, ale nejako z toho na zadok nepadám. Potešil ale Mamoudou Athie ktorého Dan je najsilnejšou postavou v celom príbehu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Seriál, který mě po přečtení premisy ihned namlsal ale už na konci první epizody jsem měl pochybnosti, kam se to bude posouvat dál. Řemeslně povedený projekt, který však tratí po příběhové stránce, nebo spíše, kam se tvůrci rozhodli, že se bude příběh ubírat. Z prvotní naděje až nadšení, velké nudné zklamání. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Kamera Fisher Price PXL2000, která nahrávala na audiokazety, byla vyrobena v roce 1987 a v prodeji vydržela pouhý rok. Vyrobeno bylo 400 tisíc kusů a prodávaly se za pevnou cenu 179 amerických dolarů. (NiWi)
  • Ve 38. minutě, když se Melody (Dina Shihabi) nachází na výstavě v umělecké galerii, slyšíme v pozadí skladbu „Dirty Boots“ od americké kapely Sonic Youth, která vyšla na šestém studiovém albu nazvaném „Goo“, které vyšlo v roce 1990. (Trajektt)

Reklama

Reklama