Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (184)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Seriál, který mě po přečtení premisy ihned namlsal ale už na konci první epizody jsem měl pochybnosti, kam se to bude posouvat dál. Řemeslně povedený projekt, který však tratí po příběhové stránce, nebo spíše, kam se tvůrci rozhodli, že se bude příběh ubírat. Z prvotní naděje až nadšení, velké nudné zklamání. ()

Doldus 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že je tu tolik povedené pastiše na Lovecrafta, avšak zatím jsme se nikdy nedočkali opravdu kvalitní čistokrevné adaptace. Budu se tedy muset utěšovat těmito dílky, které vzdávají mistru kosmického hororu čest a zárověň modernizují (spíše omlazují) jeho postupy. V tomto případě tu máme opravdu vše a něco navíc - okultismus, found footage, postupný propad do šílenství, interdimenzionalní havěť nebo i třeba spojitost s univerzitním prostředím (tomu obzvlášť Lovecraft holdoval) apod. A je to vcelku slušně vyvedené: efekty a práce s napětím či mystičnem velice dobrá. Některé herecké výkony a netflixovská zdlouhavost zase horší (ani nemluvím o všudypřítomné hororové nelogičnosti, tu už naprosto akceptuji). I tak si seriál dokáže udržet vaši pozornost, a rozhodně si ji tak zaslouží. Pro fanoušky žánru doporučuji. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Obzvlášť první dva díly jsou hodně pomalé, to jsem měl co dělat udržet oči otevřené. Ale jak se zápletka noří hlouběji a začnou se prolínat reality současnosti a té z rekonstruovaných sledovaných pásek, nabírá na atmosféře i zneklidňujícím tónu, než víceméně všechno zodpoví (ovšem pro zkoumání pravidel Jinosvěta zjevně počítala s další sezónou). 70 % ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, ktorý od prvého dielu veľmi dobre buduje atmosféru mysteriózneho thrilleru. Bohužiaľ sa ale ku koncu mení na akčnú naháňačku a všetko čo sa pomaly odkrývalo je zrazu naservírované divákovy drasticky a po lopate a tak zaniká to tajomno, ktoré si seriál niesol so sebou od prvej chvíle. Z globálu ale ide o veľmi podarenú vec a veľmi som sa bavil a to je to čo pri podobných seriáloch hľadám. 91% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] ARCHIVE 81, coby zatím 8 dílná série a mě to bavilo od začátku do konce. Sem tam se najde pár zdlouhavějších scén, ale moc jich není, vyjma asi 7 díl, který mi tu přišel tak nějak navíc. Zpočátku mě zaujme bádání starých, poničených VHS hlavního herce. Krásně je to natočené, jak tu vidíme přítomnost a i minulost té holčiny, co nahrávala ty pásky. Takže vcítění do děje je zde asi nejsilnější stránkou. Nechybí pár tajemných scén a nějaké ty hororové prvky, které tu jsou, drží se sice při zemi, ale fungují perfektně. Takže sledování jak se vše vyvine, mi přijde neskutečně poutavé. Rko je zde také docela slušně využité. Veškeré postavy mě bavily. Jen ten závěr jsem čekal trochu velkolepější, ale to asi přeháním. Přerod do sci-fi žánru se odrazil až asi ve finále a v rozumném měřítku, že mi to nepřišlo přehnané ani moc překombinované. I soundtrack byl vydařený, hodil se do každé scénky. No, to se musí vidět, víc to okecávat nebudu. Během dvou dnů jsem si to shlédl, takže skoro jedním dechem. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Natáčanie seriálu prebiehalo v pensylvánskom Pittsburghu. (Real Tom Hardy)
  • V epizodě je zmíněno, že Melody (Dina Shihabi) vezme Jess (Ariana Neal) v sobotu ráno ke svému psychologovi. Následně Dan (Mamoudou Athie) vyhledá kazetu se záznamem sezení s datumem 16. 3. 1994, což však není sobota, nýbrž středa. (Petr.Mo.3745)

Reklama

Reklama