Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (184)

Skeksis odpad!

všechny recenze uživatele

Mongoloidná kača, ktorá ani nevie v ruke držať kameru, sa hrá na dokumentaristku alebo čo. A ten druhý, ktorý iba zíza a zíza a zíza... na staré filmové pásky, sa postupne stáva mongoloidný tiež. A ak si niekto myslel, že stačí jedna škaredá soška, nejaké abrakadabra a simsalabim a hókus pókus, čmuha na fotke a nejaká pleseň (že vraj to mal byť horor), tak to na mňa nezabralo. Všetci okultisti sú rovnako drbnutí ako kresťania – tiež veria samým pičovinám. Okrem hlavnej dejovej línie, ktorá bola zrejme napísaná mongoloidom, je tam aj kopa mongoloidných vedľajších maličkostí. Ale keďže je to celé o plesni, o nadprirodzenosti a o cvokoch (že asi halucinácie, alebo aj nie), tak to má tú mongoloidnosť akože ospravedlniť. U mňa nie. Koniec nijaký. Bolo to na piču. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, ktorý od prvého dielu veľmi dobre buduje atmosféru mysteriózneho thrilleru. Bohužiaľ sa ale ku koncu mení na akčnú naháňačku a všetko čo sa pomaly odkrývalo je zrazu naservírované divákovy drasticky a po lopate a tak zaniká to tajomno, ktoré si seriál niesol so sebou od prvej chvíle. Z globálu ale ide o veľmi podarenú vec a veľmi som sa bavil a to je to čo pri podobných seriáloch hľadám. 91% ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Obzvlášť první dva díly jsou hodně pomalé, to jsem měl co dělat udržet oči otevřené. Ale jak se zápletka noří hlouběji a začnou se prolínat reality současnosti a té z rekonstruovaných sledovaných pásek, nabírá na atmosféře i zneklidňujícím tónu, než víceméně všechno zodpoví (ovšem pro zkoumání pravidel Jinosvěta zjevně počítala s další sezónou). 70 % ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

No tak s hororom tento seriál veru nemá veľa spoločného. Ako mysteriózny thriller s prvkami sci-fi možno dokáže uspieť, no ako horor teda rozhodne nie. Plusom je solídna, pomerne podivná atmosféra, casting a s tým spojené herecké výkony, no popravde, Ja osobne som očakával ďaleko viac. Ja sa rozhodne neposeriem z toho, že sa “Archive 81” vezie na Wanovom mene, horor žáner musí ponúknuť určite vsuvky, no tento seriál to skrátka nedokáže. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Sedlo mi to hodně. Má to ty moje oblíbené propriety v hororovém žánru: -tajemná nahrávka odhalující děsivé události v minulosti -tajemná sekta snažící se vyvolat boha/démona -jiné dimenze a časoprostor -mírný retro feeling díky VHS nahrávkám Velké mínus: končí to cliffhangerem a stále zůstává plno otázek nezodpovězených, ale ty hlavní jsou vysvětleny. Velké plus: myslím, že v celé sérii není ani jedna lekačka (taková ta doprovázená hlasitým zvukem, že se člověk lekne automaticky). Celé to sází na neskutečně hutnou a temnou atmosféru podbarvenou právě  hudbou, která je ale rovnoměrně užitá po celé délce epizod a nikde nevyčnívá. Design démona, nebo co to je, taky parádní, když se vidí už plně v posledním dílu. Tohle měla být limitovaná série s řádným závěrem ve stylu H.P. Lovecrafta a byl by to kult! 8/10 ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Zmiňovaná kometa Cháron (Kharon), odvozená od jména syna boha věčné tmy Ereba a bohyně noci Nykty, jenž byl převozníkem mrtvých do podsvětí, vůbec neexistuje. Stejně tak je i fikcí Kaelego, napůl bůh napůl démon. Cháron je ve skutečnosti největší měsíc trpasličí planety Pluto. (DJMaroko)
  • Ve 38. minutě, když se Melody (Dina Shihabi) nachází na výstavě v umělecké galerii, slyšíme v pozadí skladbu „Dirty Boots“ od americké kapely Sonic Youth, která vyšla na šestém studiovém albu nazvaném „Goo“, které vyšlo v roce 1990. (Trajektt)

Reklama

Reklama