Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (184)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tyjo, po tom atmosférickém rozjezdu jsem asi čekal o fous víc. Začátek zaujme, výborná správně tajemně působící úvodní znělka navnadí, stejně jako jména Benson a Moorhead v titulcích u dvou epizod. Ale nakonec z toho vyleze vizuálně skromnější, leč hororovější variace na jiný výrazně populárnější netflixácký seriál. Archive 81 umí dobře napínat a vzbuzovat zvědavost, zejména kvalitní prací se zvuky a hudbou (modlitby), ale scénáři prostě něco chybí, místy se až neúměrně táhne a dost okatě vykrádá jiné věci. ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Rozhodně velmi zajímavý kousek, ve kterém se mísí postupně budovaná atmosféra jakéhosi nadpřirozena, a okultní realita navozující až téměř spiklenecké myšlenky. Příběh je velmi dobře vystavěn, postupné odhalování bylo ideálně dávkované, protože každé vysvětlení doprovázely jen další otázky. Že se seriál pustil do nadpřirozena mi nakonec vůbec nevadilo, i když by fungoval i s přízemním vysvětlením celé zápletky a finálního kataklyzma. Jestli se najdou nějaká negativa tak místy podivné chování postav, až téměř nelogické a uzpůsobeno scénáři. Poslední tři díl mohly určitě být lépe dějově navázány na sebe, nicméně celkově korespondují s poměrně opatrným tempem celého seriálu. Rozhodně nic přelomového, ale velmi slušný mysteriózní kousek vzbuzující přesně ty emoce, které jsou u tohoto typu žádoucí. ()

Reklama

kolda1990 

všechny recenze uživatele

No za mě teda velmi originální scifi-psycho-horor. Vtáhlo mě to hned od prvního dílu svojí temnou atmosférou ze které opravdu mrazilo. Postupné odkrývání tajemství bylo víc než zajímavé a drželo vás to v pozoru. Samotné téma restaurování starých videokazet bylo přinejmenším fascinující. Nečekejte žádné laciné lekačky, tady to funguje úplně jinak, hlavně na bázi zvuků (hudby) a zajímavé kamery. Neokoukaný hlavní hrdina mě bavil a celkově i vedlejší postavy byly fajn. No a ten konec!! Hodně pěkná čtyřka. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak...hlavně začátek měl velice pomalý a nudný rozjezd a konec byl vyloženě odfláknutý. Jinak atmosféru to mělo a pokud jste si zvykli na neustále přeskoky mezi jednotlivými časovými rovinami, tak si šlo seriál užít.... Jo a koukal jsem na verzi s českým dabingem a ten byl fakt hrozný, takže doporučuji originál... ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Zoufale překombinovaný mišmaš, který víceméně od začátku slibuje absurdní rozuzlení, a to také doručí. Bohužel mu chybí jakékoli charisma na to, aby tu partii uhrál s nepříčetnou grácií takového Léku na život. Postavy jsou anemické, atmosféra se po pár nadějných epizodách naředí a poslední dva díly patří do kategorie "zívám se zdviženým obočím". Promarněná šance, druhá sezóna leda z nudy. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Ve 38. minutě, když se Melody (Dina Shihabi) nachází na výstavě v umělecké galerii, slyšíme v pozadí skladbu „Dirty Boots“ od americké kapely Sonic Youth, která vyšla na šestém studiovém albu nazvaném „Goo“, které vyšlo v roce 1990. (Trajektt)
  • Natáčanie seriálu prebiehalo v pensylvánskom Pittsburghu. (Real Tom Hardy)
  • Zmiňovaná kometa Cháron (Kharon), odvozená od jména syna boha věčné tmy Ereba a bohyně noci Nykty, jenž byl převozníkem mrtvých do podsvětí, vůbec neexistuje. Stejně tak je i fikcí Kaelego, napůl bůh napůl démon. Cháron je ve skutečnosti největší měsíc trpasličí planety Pluto. (DJMaroko)

Reklama

Reklama