Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (184)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Archive 81 je k mému údivu příjemné překvapení. Mysteriózní záležitost bez známých herců, tvůrců, ale s Jamesem Wanem v roli producenta, což ale nutně nezaručuje kvalitní podívanou. Tvůrci to ale přesto tak nějak zvládli. Na základě nějakého podcastu, který je zřejmě v USA populární, vytvořili samostatný seriál, u kterého mi osobně přišlo, že se hodně inspiruje světem H. P. Lovecrafta, což já osobně vždycky rád ocením. Škoda ale, že v těch osmi dílech umí být seriál poměrně dost zmatečný. Občas překvapí nějakou super solidní scénou s výbornými zvukovými efekty nebo hutnou okultistickou atmosférou, ale vzhledem k prolínání tří časových linek dokáže divákovi i pěkně zamotat hlavu. Navíc do poloviny seriálu jsem pořádně nevěděl, co se tu vlastně děje, abych čtvrtej díl trošku prozřel a dál se nestačil divit. I tak mě druhá série láká. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tyjo, po tom atmosférickém rozjezdu jsem asi čekal o fous víc. Začátek zaujme, výborná správně tajemně působící úvodní znělka navnadí, stejně jako jména Benson a Moorhead v titulcích u dvou epizod. Ale nakonec z toho vyleze vizuálně skromnější, leč hororovější variace na jiný výrazně populárnější netflixácký seriál. Archive 81 umí dobře napínat a vzbuzovat zvědavost, zejména kvalitní prací se zvuky a hudbou (modlitby), ale scénáři prostě něco chybí, místy se až neúměrně táhne a dost okatě vykrádá jiné věci. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podrobný rozbor je u jednotlivých epizod. V kostce se ten všeho-mišmaš (který si bere vždy kousek z žánru a pak jde dál), popsat nedá. Sice se snaží, ale nedrží pohromadě tak, jak bych si přál. Prostě ta smyčka se neuzavřela tak, abych si pochrochtal, jak vymakané to bylo a dal tomu nadprůměr. A vzhledem k tomu, že seriál dostal stopku, už dojem nevylepší. ()

VSlunecnice 

všechny recenze uživatele

Výborný a napínavý mysteriózní seriál! První polovina naprostá pecka: pomalé tempo, až nepříjemná hudba navozující atmosféru, výborná kamera a sympatické postavy.  Druhá polovina trochu ztrácela na dynamice a finále bylo na můj vkus urychlené a ne podle mého gusta. Nicméně jsem se od prvního dílu nemohla odtrhnout od obrazovky a milovníkům žánru doporucuji! Velký plus za lekačky a hororové prvky, které byly propracované, originální a ne ve stylu dnešních hororu, kde se leknete jen hlasité rány… ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, ktorý od prvého dielu veľmi dobre buduje atmosféru mysteriózneho thrilleru. Bohužiaľ sa ale ku koncu mení na akčnú naháňačku a všetko čo sa pomaly odkrývalo je zrazu naservírované divákovy drasticky a po lopate a tak zaniká to tajomno, ktoré si seriál niesol so sebou od prvej chvíle. Z globálu ale ide o veľmi podarenú vec a veľmi som sa bavil a to je to čo pri podobných seriáloch hľadám. 91% ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Natáčanie seriálu prebiehalo v pensylvánskom Pittsburghu. (Real Tom Hardy)
  • V epizodě roznáší služebná Rose (Meg Hennessy) na slavnosti sklenice s alkoholem. Na tácku má dvě sklenice, ze kterého si host jednu odebere. Rose pokračuje v chůzi mezi hosty s jednou sklenicí, aby z jiného pohledu měla na tácku dvě a pak zase jednu. (pávek)

Reklama

Reklama