Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (184)

necisty 

všechny recenze uživatele

Docela slušný náběh si to na konci pokazilo výrazně méně strašidelnými prvky a hlavně slabým zakončením základní myšlenky. A to já vůbec ty lekací scény nevyhledávám, námět mě dost zaujmul, ale asi na tom chtělo trochu víc zapracovat. Menší počet dílů potěší a jednotlivé postavy taky ušly, hlavní dvojice perfekt. Pokud tomu ale neudělají druhou sérii a trochu nepřitlačí, tak asi smolík. ()

Skeksis odpad!

všechny recenze uživatele

Mongoloidná kača, ktorá ani nevie v ruke držať kameru, sa hrá na dokumentaristku alebo čo. A ten druhý, ktorý iba zíza a zíza a zíza... na staré filmové pásky, sa postupne stáva mongoloidný tiež. A ak si niekto myslel, že stačí jedna škaredá soška, nejaké abrakadabra a simsalabim a hókus pókus, čmuha na fotke a nejaká pleseň (že vraj to mal byť horor), tak to na mňa nezabralo. Všetci okultisti sú rovnako drbnutí ako kresťania – tiež veria samým pičovinám. Okrem hlavnej dejovej línie, ktorá bola zrejme napísaná mongoloidom, je tam aj kopa mongoloidných vedľajších maličkostí. Ale keďže je to celé o plesni, o nadprirodzenosti a o cvokoch (že asi halucinácie, alebo aj nie), tak to má tú mongoloidnosť akože ospravedlniť. U mňa nie. Koniec nijaký. Bolo to na piču. ()

Reklama

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

3,5/5. Jeden z najlepších hororových seriálov poslednej doby. Skvelá myšlienka, mrazivá atmosféra, strašidelná hudba (modlitba). Dole to žiaľ ťahá nudný casting hlavných postáv a chaotický, či deravý scenár posledných troch-štyroch epizód. Celkovo ale vydarený kúsok, a pre milovníkov hororov, VHSiek a okultizmu povinnosť. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Sedlo mi to hodně. Má to ty moje oblíbené propriety v hororovém žánru: -tajemná nahrávka odhalující děsivé události v minulosti -tajemná sekta snažící se vyvolat boha/démona -jiné dimenze a časoprostor -mírný retro feeling díky VHS nahrávkám Velké mínus: končí to cliffhangerem a stále zůstává plno otázek nezodpovězených, ale ty hlavní jsou vysvětleny. Velké plus: myslím, že v celé sérii není ani jedna lekačka (taková ta doprovázená hlasitým zvukem, že se člověk lekne automaticky). Celé to sází na neskutečně hutnou a temnou atmosféru podbarvenou právě  hudbou, která je ale rovnoměrně užitá po celé délce epizod a nikde nevyčnívá. Design démona, nebo co to je, taky parádní, když se vidí už plně v posledním dílu. Tohle měla být limitovaná série s řádným závěrem ve stylu H.P. Lovecrafta a byl by to kult! 8/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

No tak s hororom tento seriál veru nemá veľa spoločného. Ako mysteriózny thriller s prvkami sci-fi možno dokáže uspieť, no ako horor teda rozhodne nie. Plusom je solídna, pomerne podivná atmosféra, casting a s tým spojené herecké výkony, no popravde, Ja osobne som očakával ďaleko viac. Ja sa rozhodne neposeriem z toho, že sa “Archive 81” vezie na Wanovom mene, horor žáner musí ponúknuť určite vsuvky, no tento seriál to skrátka nedokáže. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • V epizodě je zmíněno, že Melody (Dina Shihabi) vezme Jess (Ariana Neal) v sobotu ráno ke svému psychologovi. Následně Dan (Mamoudou Athie) vyhledá kazetu se záznamem sezení s datumem 16. 3. 1994, což však není sobota, nýbrž středa. (Petr.Mo.3745)
  • V epizodě roznáší služebná Rose (Meg Hennessy) na slavnosti sklenice s alkoholem. Na tácku má dvě sklenice, ze kterého si host jednu odebere. Rose pokračuje v chůzi mezi hosty s jednou sklenicí, aby z jiného pohledu měla na tácku dvě a pak zase jednu. (pávek)

Reklama

Reklama