Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (184)

Soweek 

všechny recenze uživatele

Jestli tu něco chybělo, tak to byl seriál s pořádnou dávkou mysticismu, neustálého objevování a rozbalování příběhu. Zákoutí Visseru jsou tajemná, pásky VHS nepřetočené a Archive 81 Vás vítá a pobízí k jejich prozkoumání. Pro zkušené diváky zmíním, že za produkcí stojí James Wan, takže asi moc dobře víte, že vše na první pohled nebude takové, jaké se zdá... Škoda naprosto zmršeného a neoriginálního konce´. Dokázal bych si představit tucet scénářů mnohem zajímavějšího zakončení. Hned po první sérii si navíc dovolím poprosit autory, aby už v dalších nepokračovali, jelikož všechna tajemství byla odhalena a na tajemstvích to celé stálo. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Atmosférou nejpůsobivější a příběhem nezajímavější série od dob zrušení OA. Způsob vyprávění proplétající dvě časový osy dvou osob, kdy každá řeší svojí záhadu, je vtahující a originální zároveň. Navíc se tady pohybujeme ve vodách cosmic hororu, ve kterym se snoubí psychicky pohnutý postavy s nedefinovatelným "zlem" z jiných světů, kde divák v určitých chvílích nemá šanci tušit, co je manifestací oněch psychických poruch a co součástí skutečný reality. Čím víc se pak blíží finále, tím větší mindfuck se rozpoutává. Herecký obsazení plný neotřelých a talentovaných tváří a znepokojující soundtrack to všechno jenom podtrhuje! ()

Reklama

applause 

všechny recenze uživatele

Na to, že jsem od seriálu nic moc nečekala, tak jsem dostala celkem slušnou podívanou. Tuplem, když teď stojí hororové věci za nic. Snímek má celou dobu skvělou hororovou atmosféru a pár lekaček. Místy mi dost připomínal Kruh i se tam tak jeden díl série jmenuje. Konec zajímavý, jsem zvědavá, co přinese druhá série. Doporučuji. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Obzvlášť první dva díly jsou hodně pomalé, to jsem měl co dělat udržet oči otevřené. Ale jak se zápletka noří hlouběji a začnou se prolínat reality současnosti a té z rekonstruovaných sledovaných pásek, nabírá na atmosféře i zneklidňujícím tónu, než víceméně všechno zodpoví (ovšem pro zkoumání pravidel Jinosvěta zjevně počítala s další sezónou). 70 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podľa ohlasov som očakával skôr žánrový a chaotický mišmaš, naopak Archive 81 je veľmi prehľadne a sústredene prerozprávaným seriálom. Dôraz je kladený na hutnú atmosféru, postupné odkrývanie záhad a civilné herecké výkony. Nakoniec tá atmosféra mohla byť ešte hutnejšia, odpovede na otázky si častokrát dokážeme domyslieť aj sami, ale herci sa sem typologicky hodia. Mamoudou Athie je sympaťák, rovnako aj Dina Shihabi. Spomeniete si na rôzne filmové a seriálové predobrazy, ja by som to zhrnul tak, akoby sa tvorcovia Dark či Dark Castle rozhodli nakrútiť vlastnú verziu Stranger Things. Rebecca Sonnenshine je šikovná tvorkyňa, ale asi si aj sama uvedomuje, že jej seriál nie je pre každého. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Kamera Fisher Price PXL2000, která nahrávala na audiokazety, byla vyrobena v roce 1987 a v prodeji vydržela pouhý rok. Vyrobeno bylo 400 tisíc kusů a prodávaly se za pevnou cenu 179 amerických dolarů. (NiWi)

Reklama

Reklama