Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (184)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vydařená “binge watch” hororová záležitost spoléhající na pomalé budování atmosféry a propracované charaktery. Archive 81 se mi velmi líbil v počátku, kdy spolu s hlavním hrdinou pomalu rozkrýváme tajemství starých videopásek, pročež právě zde je celková atmosféra vystavěná vážně hodně kvalitně. Bohužel, zhruba v polovině začne převládat více fantasy, potažmo sci-fi prvků, což mi k vyznění prvních čtyř dílů upřímně moc nesedlo. Avšak i přes tento detail se stále jedná o povedený hororový zářez kombinující mystično, okultní spolky a jiné dimenze. Archive 81 byste tedy určitě neměli minout, jelikož vážně stojí za Váš čas. Skvělá práce! (Netflix) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Konečne nejaký vydarenejší mysteriózny film. Úvod sa príjemne zamotal, pričom dokázal upútať pozornosť takmer okamžite nastolenou záhadou. Žije? Ak áno, tak kde je?.... Aj hlavný herec bol celkom fajn a záver prišiel s rozuzlením presne podľ amôjho gusta, Niečo také som čakal a aj dostal. V podstate to ani inak nemohlo skončiť, všetko ostatné by bolo buď moc cukríkové alebo strelené. Takže spokojnosť. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po delší době jsem se dočkal seriálu od Netflixu, který měl napětí i atmosféru namísto idiotského plnění kvót za každou cenu (že, Geralte?). Jasně, multirasového obsazení bylo dosaženo, ale sem taky jednoznačně patřilo. Děj se odehrával v New Yorku a já jsem tady ten mix oprávněně očekával (Na rozdíl od slovanské fantasy. Že, Geralte?). Kromě toho mě hlavní hrdina bavil jak výzorem tak i na poslech, takže obsazení rovněž chválím. Po celou dobu jsem se velice dobře bavil, protože seriál měl vedle výše zmíněného kvalitního napětí a skvělé atmosféry i zajímavý příběh, a výrazného zklamání jsem se dočkal až v průběhu závěrečné epizody. Každopádně si myslím, že jde na produkci Netflixu o velmi zdařilý počin, u něhož nelituji investovaného času. / Poučení: Máš rád tajemno? Tady si přijdeš na své. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná slow burn hororová série, která začne opatrným zkoumáním tajuplných videopásek a jemnými náznaky jakéhosi kosmického zla, které si hledá cesty do naší dimenze, a skončí jako poměrně rozmáchlá hororová sci-fi / fantasy, v níž už se nadpřirozenými prvky nešetří. Víc se mi každopádně líbila první půlka (nebo možná první dvě třetiny), která stylem a náladou odpovídá tvorbě režijní indie dvojice Justin Benson a Aaron Moorhead, kteří jsou mimochodem podepsaní pod třetí a čtvrtou epizodou. V závěru už se tam s těmi nadpřirozenými prvky operuje imho dost divoce (tichá, nenápadná hrůza je pryč) a ztrácí se tak velká část děsivosti a zejména uvěřitelnosti (i co do konání postav). ()

VSlunecnice 

všechny recenze uživatele

Výborný a napínavý mysteriózní seriál! První polovina naprostá pecka: pomalé tempo, až nepříjemná hudba navozující atmosféru, výborná kamera a sympatické postavy.  Druhá polovina trochu ztrácela na dynamice a finále bylo na můj vkus urychlené a ne podle mého gusta. Nicméně jsem se od prvního dílu nemohla odtrhnout od obrazovky a milovníkům žánru doporucuji! Velký plus za lekačky a hororové prvky, které byly propracované, originální a ne ve stylu dnešních hororu, kde se leknete jen hlasité rány… ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Kamera Fisher Price PXL2000, která nahrávala na audiokazety, byla vyrobena v roce 1987 a v prodeji vydržela pouhý rok. Vyrobeno bylo 400 tisíc kusů a prodávaly se za pevnou cenu 179 amerických dolarů. (NiWi)
  • V 8. minutě můžeme společně s Melody (Dina Shihabi) slyšet v jejím walkmanu skladbu „Love Will Tear Us Apart“ od anglické kapely Joy Division, která vyšla v roce 1980. (Trajektt)

Reklama

Reklama