Reklama

Reklama

Pee Wee, přerostlý chlapec se sportovním sestřihem, rtěnkou a scvrklým flanelovým oblekem, žije ve svém bizarním domově vcelku idylickým životem. Tedy až do chvíle, než mu někdo odcizí jeho nejcennější majetek: vzácné požární kolo. Okamžitě se vydává na zběsilou pouť ve snaze najít svou ztracenou lásku. Po cestě se spřátelí s nejrůznějšími podivíny, navštíví Alamo, ustojí děsivé halucinace a mnohem víc! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Nebudu na tomto počinu hledat něco víc jenom proto, že to dělal Burton. Je to hloupé, přiblblé, nepříjemné, ba i ze začátku nudné. Parodie? Jestli ano, tak jsem se příliš nebavil. Leda na konci při hereckých kreacích Pee-Weeho. Hudba, ač kvalitní, hraje furt, což by až tak nevadilo, kdyby nebyla tak vlezlá a rušivá. Zkrátka na tenhle film nemám ty správné buňky.... ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Nemám rád podivínske charaktery, ktoré svoj mentálny vývoj zastavili niekde na úrovni siedmich rokov. Na filmy bez štipky humoru som si už viac menej zvykol. Burtonova prvotina, v ktorej presne zadefinoval štýl a spôsob natáčania celovečerných filmov. Zaujímave je aj to, že už tu sa objavujú vychytávky, ktoré sú tak charakteristické pre jeho nasledujúce filmy. Či už hovoríme o pretechnizovanej úvodnej scéne za doprovodu pochodovej hudby, alebo scenár s podivínom v hlavnej roli. Keď je už reč o hlavnej postave musím povedať, že Paul Reubens ma štval počas celého trvania filmu. Absolútne som si nanho nedokázal zvyknúť, a ten jeho hrdelný krik mi pílil uši zakaždým keď ho zo seba vydal. Čo sa tíka deja je to strašne primitívny príbeh o "dobrodružstvách" jedného ťuťka. Kto má rád Mr. Beana a jeho groteskné kúsky si určite zamiluje aj PeeWeeho. Pre burtonistov to bude len povinná jazda. ()

Reklama

Krosmen 

všechny recenze uživatele

Postava PeeWeeho mi připomněla jedno jméno a to jméno je, prosím pěkně, Sekora. Skutečně vypadá, jak lidský Ferda Mravenec. Film stojí na schopnostech Paula Reubense, sama dějová zápletka je spíše záplytkou. Burton se určitě vyřádil a při natáčení a vymýšlení různých vychytávek se určitě bavil. Já narozdíl od něj moc ne. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

U prvního Burtonova celovečerního snímku mě nejvíce iritovala hlavní postava Pee-Weeho. V prvních minutách filmu jsem měl dokonce i chuť tento film vypnout, nicméně jsem chtěl vědět, jak se bude děj vyvíjet dál. A nepochybil jsem, alespoň ne úplně. Pee-Wee se chová celý film lehce jako dement, jeho výstupy byly občas mimo mísu a na vrcholu trapnosti, ale za to Burton vážně nemůže. Samotný příběh je ulítlý, ale to ničemu nevadí. Ostatní vedlejší postavičky jsou taktéž bizarní a místy na mě sálala ona typická burtonovská atmosféra z použitých kulis, či speciálních efektů, která je pro jeho další filmy více charakteristická. Zkrátka snímek, ve kterém se musí člověk hlavně vyrovnat s pošahanou postavou Pee-Weeho, jinak je to celkem ucházející filmařský kousek. ()

arthur.22 

všechny recenze uživatele

Film, který si buď zamilujete nebo ho odsoudíte jako přeplácaný nesmysl s prapodivným dějem. Ač zbožňuji Tima Burtona a Dannyho Elfmana, takže jejich společná prvotina mě lákala, plakát a oficiální text distributora mě naopak dost dlouho odrazovaly. Zvědavost ale nakonec zvítězila. Je to totální kravina, ale jsem infantilní úchyl, zbožňuji bizarní kýč a různá "zbytečná" udělátka, tudíž je to film pro mě a asi si ho brzy dám znovu. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Když Velká Marge vypráví svůj příběh, ani jednou nemrkne. (MeanWhile)
  • Pee-wee má ve filmu telefonní číslo 354-8567. (MeanWhile)
  • Prvý film, na ktorom spolupracoval Tim Burton s dnes už jeho dvorným skladateľom Dannym Elfmanom. (lilina133)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama