Reklama

Reklama

Modrá až na kost

(seriál)

VOD (1)

Epizody(8)

Zavraždili jí otce a ona se chce pomstít. Obrátí se proto na mocného bosse podsvětí a pod jeho vedením se dá k policii. (Netflix)

Recenze (74)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

EDIT po 2. zhlédnutí: Tak musím uznat, že při druhé projekci musím jít s hodnocením výše. Tohle musíte zažít. Jeden z nejlepších možných kinematografických počinů NF tvorby. Možná absolutně ten nejlepší. Od herců, naprosto dokonalé a do posledního detailu promyšlené zápletky, nadpozemské hudby až po perfektně nasnímanou akci...Tohle vás vyždíme. Jakože absolutně. Korejci se překonali. Za mě 9,5/10......PŮVODNÍ RECENZE: Tak Korejci v roce 2021 fakticky porazili na plné čáře veškerou seriálovou konkurenci, co se týče streamovací platformy Netflix (uvidíme, jak to změní Zaklínač s Narcos). Už ze Squid Game se stal mezinárodní hit (a to bezpochyby právem!). No a projekt My Name se též v mých očích povedl na jedničku. Náměty o pomstě mi v posledních letech přicházejí čím dál tím více ohranější, ale My Name se v tomto ohledu snažilo překvapovat. Určitě souhlasím s těmi pár komentáři, kteří celou tuto kinematografickou událost přirovnávají k tomu nejlepšímu z filmů Volavka/Skrytá Identita. Ta samotná zápletka vám může na první pohled připadat strašně jednoduchá, ale ve svém jádře se jedná o podívanou promyšlenou do posledního detailu. Postavy vám přirostou k srdci, soundtrack se vám vryje do mozku tak hluboko, že vám bude v hlavě rezonovat ještě dlouhé hodiny po zhlédnutí. A k akčním sekvencím, zejména bitkám, po stránce choreografie ani nemám co vytknout (plusové body tomu přidává ta korejská brutalita :D). Mít to ještě lepší rozjezd, tak bych šel na plný počet, neboť ta finální katarze je bezchybná. Velice silné čtyři hvězdičky. 8,5/10 ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Tak za mě jasno, tohle je pro mě seriál roku 2021. Srovnání s Volavkou nebo The Departed je samozřejmě nabíledni, ale imho se jedná o naprosto odlišný počin, kterej si zaslouží s Volavkou nebejt spojovanej. V principu se totiž My Name od Volavky liší dost výrazně a kdyby neměl námět v tom, že se jedna postava infiltrovala někam, vlastně by to nemělo ani nic moc společnýho. Co dělá My Name pro mě nejlepší počin, co jsem z roku 2021 na malý obrazovce viděl (pozor! Zatím nezhlédnuto Cobra Kai!) je ten korejskej přístup, kterej v jednadvacátým století západní společnosti tak strašně chybí. Rozšířím tenhle žblecht později. ______ So-hee má světovej potenciál, třeba jí Netflix otevře dveře dál. ________ Perfektní soundtrack! ()

Reklama

zahadum 

všechny recenze uživatele

Cesta za pomstou nebola nikdy krvavejšia alebo prečo veriť sile noža ! Takto by sa dal zhrnúť do jednej vety ústredný motív seriálu ktorý pojednáva o pomste mladej ženy. Chcel som to rozkecať a rozpísať ale všimol som si, že kolega : EvilPhoEniX   to už spravil skôr a lepšie. Načo sa opakovať a načo písať čo niekto napísal presne tak ako to ja cítim. Je to skutočná dramatická jazda skoro bez hluchého miesta. Súhlasím s tým, že všetky postavy jednali presne ako mali jednať a divák nevie do poslednej chvíli kto a kedy zahynie. Tu nemá nikto isté, že sa dožije záverečných tituliek a nejaké tie americké sladké konce tu rozhodne nehľadajte. Naopak, seriál je jedna veľká kvalitne spracovaná depresia. Korejci to vedia a znovu ukazujú, že s Netflixom idú do boja s konkurenciou ...na nože !  80 % ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Rok 2021 patří Jižní Koreji !! Po seriálovém veleúspěchu Squid Game, který mě osobně dostal svojí originalitou se nám tu vyklubal další adept na seriál roku a to v podobě seriálu My Name, který má sice na první pohled jednoduchou zápletku, ale je udělán doslova s asijskou poctivostí a srdíčkem, které nadchne naprosto každého oddaného fanouška této kultury. Geniální ozvučení všech soubojů s noži a přestřelek, které vypadají jakoby vypadly Raidu z oka, navíc jich je tu opravdu požehnaně a choreograficky jsou skvěle zvládnuté, takže si člověk celých 8 dílů jen vychutnává atmosféru a to, co následně přijde, dále naprosto parádní soundtrack, který má potenciál stát se kultovní záležitostí (podobně jako Pink Soldiers u Squid Game) a to především skladby My Name, Mediocre Life a Empty), kteří u mě vedou. Musím zmínit charismatické všechny postavy, kde si člověk okamžitě najde své favority, no tvůrci se nebojí je za těch 8 dílů pěkně zredukovat a redukují je v pěkně zabaleném emocionálním kabátku, na který jen tak nezapoemene. Ale hlavně, a to především tu na diváka čeká množství velkých zvratů, kterých ani není vyloženě hodně, ale zasáhnou přesně tam, kde mají a musím přiznat, že jsem nejednou měl během sledování na kahánku, což je jen důkaz toho, že mi Korea opravdu sedí a zároveň je v tomhle tom ohledu jednoznačně nejlepší, co se týče tvorby a emocí. O tomhle si můžou v USA a Hollywoodu jenom nechat zdát. Emocionální detektivka s nadupanou brutální akcí, která funguje i jako policejní thriller o mafiánském gangu a zamilovaném příběhu ústřední dvojice. /100%/ ()

ER 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme opět akční "scifi", kdy 45kg dívka to nandá všem okolo. OK, naštěstí to je koukatelné, choreografie bojových scén ucházející, děj a zápletka taky. Bohužel tu ale jsou snad všechny klišé akčně kriminálního žánru. Naštěstí to srovnává dobrá atmosféra, která má správnou gradaci až do finále. ()

Galerie (214)

Zajímavosti (2)

  • Ryul Jang kvůli své roli shodil 10 kg. (mikki089)
  • Hlavní čtveřice herců pro své akční scény trénovala 2 měsíce před zahájením natáčení, zatímco hlavní hrdinka Soo-hee Han začala trénovat 3 měsíce dopředu. (mikki089)

Reklama

Reklama