Reklama

Reklama

Modrá až na kost

(seriál)

VOD (1)

Epizody(8)

Zavraždili jí otce a ona se chce pomstít. Obrátí se proto na mocného bosse podsvětí a pod jeho vedením se dá k policii. (Netflix)

Recenze (76)

bararich8 

všechny recenze uživatele

Další naprostá korejská pecka, která nabízí hutně postavený příběh v divácky vděčném prostředí mafie a policajtů v utajení. Herecky skvělé a to na obou stranách. Akce je téměř vždy osobní a na nože, tak jak jsme pěkně zvyklí (a samozřejmě kýble krve). Hudba výborná taktéž, soundtrack si rozhodně párkrát sjedu. Ačkoliv to není jenom čistá akce, tempo je slušné a dialogy a vývoj, či spíše pomalé odhalování příběhu nenudí, prostě se na to dobře kouká. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Netflix opět s Jížní Koreou natočil adepta na seriál roku. Je to ukrutná Řežba! Kim- jin min naprosto neznámý režisér vzal méně známé herce a natočil seriál, který působí jako největší pecky z Jížní Koree za posledních 10 let narvaných do 7 hodinové Jízdy se všemi oblíbenými tématy a proprietami, které k tomu patří. Jediná známá hvězda je zde Park Hee- son, který si zahrál ukázkového gangstera ( s ním jsem viděl už asi 15 filmů, ale po téhle roli na něj už nikdy nezapomenu) a mladá a rozkošná Han So-hee, tak ta má talentu na rozdávání.My Name je tak trochu Man from Nowhere křížený s Villainess a New World, né nebudu zde zmiňovat jak ostatní tu nudnou konverzačku bez akce Volávku, tohle je o 5 levelů výše. Příběh se zaměřuje na dívku, které zavraždí otce a vezme si jí do spárů mocný Mob Boss, který ji vychová, vytrénuje a pomůže ji najít vraha, avšak zjistí, že je pravděpodobně policista, tak se dívka přidá k policii, aby vraha dopadla. Zní to jednoduše a přímočaře, ale je to opravdu inteligentně vystavěné, seriál dokáže několikrát v průběhu překvapit i šokovat a s postavama se to opravdu nesere, umřít může kdokoliv a kdykoliv. Vizuálně vysoký nadstandard, postavy jsou velmi charismatické a sympatické, hudba je nejlepší, co jsem kdy v JK tvorbě slyšel, ten soundtrack už mi hraje půl hodiny po skončení seriálu a kdykoliv zahrál, vhrnuly se do mě emoce ( Čtvrtku seriálu jsem regulérně prořval- emociální nálož jak prase), je to velmi napínavé, atmosférické, ústřední Zvrat je správně překvapivý no a to hlavní Akce a násilí, tak s tím se zde naštěstí nešetří. Líbí se mi, že Korejci narozdíl od Američanů nepoužívají moc zbraně, ale všechno řeší nožema, takže se to tu imrvére řeže a seká 7 hodin intenzivně, že krev tekla pomalu i ze mě. Nádherná kamera, špičková choreografie, Finále je vystřižené jak z Raidu, no já nemám slov, užil jsem si tady každý jeden prvek. Komplexně vyzrálá filmařina a pořádná chlapská jízda. Těžký Full Package, který si nějakou Půlnoční Mši dává k snídani a všechny ty intelektuály z kroužku Dramatiků střílí instantně do hlavy. Příběh 5/5, Akce 5/5, Humor 1/5, Násilí 4/5, Zábavnost 5/5 Hudba 5/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 5/5, Napětí 4/5, Emoce 5/5, Herci 5/5. 10/10. ()

Reklama

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Jasně, je to přehnané, hrdinka je asi Wolverine, protože všechny rány se jí hojí zázračnou rychlostí, přitom skoro v každém díle dostane nakládačku že by to položilo i Chucka Norrise a jako Chuck většinou i obstojí proti násobné přesile, nicméně vzhledem k žánru zcela odpustitelné a hlavně zábavné. A jakkoliv se může na první pohled zdát, že půjde jen o prostý revenge krimi příběh z gangstersko-policejního prostředí, tak nemůžu říct, že bych něco předvídal, neboť tvůrci mě nechali po celou dobu v napětí. Nicméně to vůbec nejlepší je kamera spolu s bojovými scénami, které jsou perfektně nasnímané bez zbytečných střihů, s notnou dávkou brutality a uvěřitelnými hereckými výkony v čele s očividně řádně připravenou So-hee Han na akční roli. Skvělá záležitost, která za mě předčí i letošní megahit Squid Game, i když v posledním díle jí trochu dochází dech. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

EDIT po 2. zhlédnutí: Tak musím uznat, že při druhé projekci musím jít s hodnocením výše. Tohle musíte zažít. Jeden z nejlepších možných kinematografických počinů NF tvorby. Možná absolutně ten nejlepší. Od herců, naprosto dokonalé a do posledního detailu promyšlené zápletky, nadpozemské hudby až po perfektně nasnímanou akci...Tohle vás vyždíme. Jakože absolutně. Korejci se překonali. Za mě 9,5/10......PŮVODNÍ RECENZE: Tak Korejci v roce 2021 fakticky porazili na plné čáře veškerou seriálovou konkurenci, co se týče streamovací platformy Netflix (uvidíme, jak to změní Zaklínač s Narcos). Už ze Squid Game se stal mezinárodní hit (a to bezpochyby právem!). No a projekt My Name se též v mých očích povedl na jedničku. Náměty o pomstě mi v posledních letech přicházejí čím dál tím více ohranější, ale My Name se v tomto ohledu snažilo překvapovat. Určitě souhlasím s těmi pár komentáři, kteří celou tuto kinematografickou událost přirovnávají k tomu nejlepšímu z filmů Volavka/Skrytá Identita. Ta samotná zápletka vám může na první pohled připadat strašně jednoduchá, ale ve svém jádře se jedná o podívanou promyšlenou do posledního detailu. Postavy vám přirostou k srdci, soundtrack se vám vryje do mozku tak hluboko, že vám bude v hlavě rezonovat ještě dlouhé hodiny po zhlédnutí. A k akčním sekvencím, zejména bitkám, po stránce choreografie ani nemám co vytknout (plusové body tomu přidává ta korejská brutalita :D). Mít to ještě lepší rozjezd, tak bych šel na plný počet, neboť ta finální katarze je bezchybná. Velice silné čtyři hvězdičky. 8,5/10 ()

Wade 

všechny recenze uživatele

První co musím napsat je to, že písnička My Name (Feat. Swervy, Jeminn) je něco úžasného a já si užíval extra každou scénu kde hrála. Musím také zmínit, že v celém seriálu nebyla postava co by mi vadila. Hlavní hrdinka v podání Han So-hee byla super a přál jsem jí její pomstu. Pozadu nezůstal ani Hee-soon Park jeho postava je pro mě nejlepší v seriálu opravdu skvěle zahráno. Tohle je prostě další skvělá asie s příběhem o pomstě, podařeným a překvapivým zvratem a super akcí kde se nešetří na krvi a to mě prostě baví.  83% --- 8/10 IMDb ()

Galerie (214)

Zajímavosti (2)

  • Hlavní čtveřice herců pro své akční scény trénovala 2 měsíce před zahájením natáčení, zatímco hlavní hrdinka Soo-hee Han začala trénovat 3 měsíce dopředu. (mikki089)
  • Ryul Jang kvůli své roli shodil 10 kg. (mikki089)

Reklama

Reklama