Reklama

Reklama

Stín samoty

  • Španělsko La bestia (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Rodinu žijící v 19. století na samotě navštíví zlá bytost, která se živí strachem. Podaří se malému Diegovi zachránit matku před netvorem a před ní samotnou? (Netflix)

Recenze (55)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Už je to nejaký ten čas, čo som videl slušný atmosférický horor zo Španielska. Tak som bol plný očakávania, ale i obavy, či to zas nebude prehnané očakávanie a moje obavy sa naplnili. Film si  nevie vybudovať skoro žiadnu atmosféru i keď sa trocha aj snaží, vobec mu to nejde naplniť. Španieli sú v tomto majstri, ale túto to nezvládli. Mysleli si, že keď dajú dve šibnuté postavy na samotu a ešte im viac prepne, že z toho hned bude atmosférický trhák, ale takto to vobec nefunguje. Je tu veľa tmavých scén, kde nie je nič alebo skoro nič vidieť a tak si môžem len domyslieť, čo sa tam asi tak deje. Po nejakom čase ma tie dve postavy a hlavne postava matky začala riadne iritovať a už som čakal len na pointu a záverečne titulky. Keď sa konečne po 85 minútach zjavila postava bubáka, tak v mojej mysli preblesklo len hlavou, tak na toto som čakal skoro celý film? Ako prišiel aj tak odišiel a žiadna sláva sa ani potom nekonala. Pointa už nemala čim nadchnúť, keďže dej filmu ma natoľko otrávil, že som ju pozrel už len zo zotrvačnosti. Slabé 2*. ()

JerryMalfoy97 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně velké zklamání a to téměř ve všech směrech.. podle traileru to nevypadalo vůbec špatně ale.. například dlouho sem neviděl tak hloupý, nudný a předvídatelný příběh..taky fakt nechápu kdo psal chudákům hercům scénář jelikož mi přišlo, jakoby je zrovna pustili z odvykačky nebo co. 😀 Co se týče hudby, průměr. Atmosféra byla celkem fajn, ale monstrum stejně odfláknuté...no nevím. Nezachránila to ani poměrně pěkná kamera. Za mě 42% ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

WTF. Parádně natočená a ohudebněná Babadookovina, kde v mnoha chvílích dost dře scénář (komín lol), ale jinak ve všech ohledech rozhodně nadprůměrně zpracovaná bubačka se skvělou závěrečnou scénou. Normálně bych zůstal na lepších třech, ale vzhledem k drastickýmu podhodnocení rád zaokrouhlím nahoru. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Mazec co si ta děcka musela kdysi vytrpět, ať už v souvislosti s lidovým folklórem, halucinacemi z izolace, či vůbec dospíváním. Ony vlastně dětství ani neměly. Dnes si představte 8-10 leté dítě se zbraní v ruce. Dřív byly alespoň vedeny k píli a k přežití, zabít, vykuchat, upéct, nakrmit rodinu, postarat se o slabší rodiče, dnes by s tím akorát tak z legrace vystřílely půlku školy. A přesně jak říká domino85 - zde hodnotí jen milovníci Marvel sraček. Aneb když děti mají právo na názor a pokud nevidí 2 hod akci, auto honičky nebo tunu krve, proklamované herce, roboty a technické novoty, je film odpadem. Každému bych přála zkusit si tuhle dobu, byly byste posraní až za ušima a rázem by vám na postrašení stačil běžný den a hlavně noc tam někde v pustině. To předčasně dospět, protože nemáš volbu, to je skutečný horor a u filmového chlapce - mamánka, to v závěru vidíte nejlíp. Každý jednou můžeme dojít fáze, kdy budeme děsit sami sebe. Samota je nepřízní osudu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama, kde otec je nezodpovědný, matka pošuk a syn spratek. Matka se snaží syna před vším chránit, později ho však trápí a nadává mu do zbabělců. Synovi se to logicky také v hlavě pomotá. Pěkná kamera, šerosvitné scény jsou fajn, bouře a tma vítány. Mysteriózní nádech mohl být intenzivnější. Nevadí mi pomalé filmy, zde ale něco nefungovalo. Samozřejmě jde o snímek pro okrajové publikum, jenže to neznamená, že nemohl být lépe stravitelný. Monstrum jen v náznacích, což je někdy lepší, než doslovný digitální bubák. Závěr je psycho, bohužel divákovi budou osudy postav nejspíše ukradené. 2,5* ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama