Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie režiséra Petra Nikolaeva plná rodinných a partnerských zmatků. Její hrdinové si uvědomí, že když se ze tří rodin stane jedna velká, budou potřebovat pořádný plán. Plán, jak přežít současné i minulé partnery, všechny děti v rodině, ať už jsou jejich nebo ne, plán, jak se v tom všem neztratit a udržet si zdravý rozum. Život si ale většinou dělá, co chce... a co nečekáte. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (152)

Casull 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem se na Střídavku docela těšil. Když jsem viděl kombici Petr Nikolajeva s Ančou Polívkovou, Evou Holubovou a Martinem Hofmannem, tak jsem si představoval svižnou komedii pro letní kino. Popravdě jsem měl problém film dokoukat. Vtipů je zde opravdu pomálu, dějová linie taková nijaká a myšlenka ani hluboká ani mělká. Kdyby mne někdo požádal o odvyprávění, tak to rovnou vzdám. Dávám jednu hvězdu (s odřenýma ušima) za herecké výkony. Mrzí mne, že státní fond kinematografie dává dotace na takovýhle brak a na pořádné filmy nezbyde. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"On prostě má pocit, že se to tak doma všechno děje samo. Děti se poroděj, oběd se sám uvaří ..." No ale vždyť to tak je. Ono se totiž taky samo uklidí, koš se sám vynese, nádobí se samo umyje a rodina se sama večer vypne, aby byl klid na fotbálek. No jo, taky pařím mezi ty později probuzený, kteří konečně pochopili, že dámy ten svět viděj trošku jinak. Ale zpět ke Střídavce. Téma mě moc nebavilo, děti mě vytáčely a babičku v porodní vaně snad ani nechci hodnotit, ale chlapi byli skvělí pohodáři a Zuzana byla nádherná. Na můj vkus trošku moc vytočená, ale hrozně sexy. Jo a třetí hvězda je za ragby, což je úplně nejsuprovější ženskej sport. ()

Reklama

Eddemi 

všechny recenze uživatele

Niekde na pomedzi 2-3 hviezd. Sem-tam to bolo vtipne, sem tam padlo nejake mudro a ked sa clovek ozaj odprostil, tak to bolo aj fajn. Neviem, ale na druhu stranu mi nepride OK, ked sa divak musi sam seba upozornovat, aby moc nepremyslal, aby kaslal na to ze to nedava zmysel, aby si nevsimal ze male dieta je obcas babika a ze je to proste vidno. Ze nieco je fakt na rychlo splieskane len aby bolo. P. Holubova hrava super, ale s jej energiou uverit alzhaimerovi? Ja neviem, ale cely cas som mala pocit, ze si zo  vsetkych robi srandu. A vlastne velmi malo v tom davalo realisticky pohlad. Skor to boli take gagy, kde si fakt nemozete vsimat nic a len si zobrat pointu. (od sanitarov, cez fungovanie porodnic, reakcii na potrat, dovodu na to preco sa stat mladym rodicom, cez "umele" kozy, po super vylet v sestonedeli az neviem co vsetko.) Ako fajn, ale vypnite mozog :D ()

failer11 odpad!

všechny recenze uživatele

SPOILERY Další řadová česká komedie bez byť jen jediné špetky originálního nápadu. Film je o rodině, která má problémy se svými dětmi. Ono když ve filmu, který má být komedie není jediná scéna, které by jste se zasmály, tak je něco asi špatně. Většina vtipných scén je jen o  tom, že se postavy dostanou do naprosto absurdní situace. Napříkad, když dítě v autě brečí a matka radši zastaví uprostřed silnice a začne dítě kojit.  Nejvíc mě na filmu vytáčí, že žádná z postav mi nebyla ani trochu sympatická, nedokázal jsem najít nikoho s kým bych se ztotožnil nebo nějakým způsobem soucítil. Osobně si myslím, že češi a slováci prostě pořádnou komedii udělat neumějí.  Ale i tak jsou tyhle komedie masivně každý rok produkované a to je z toho důvodu, že do kina na to lidi půjdou, protože viděli, že v traileru bylo plno vtipných scén, které asi běžnému nenáročnému divákovi stačí, což je dle mého škoda. 13% ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Střídavku bohužel trápí, jak střídá rychle všechny motivy a kvůli nahazování dalších nestíhá ty předchozí řešit. Casting je k tomu přitom jako stvořený, ale čekal jsem lepší prostřídání se v tak zajímavě načrtnutých postavách, co navíc mají tak vtipně řešenou minulost. Absence jakékoliv zápletky tomu také dvakrát nepomáhá a nebýt pár dobrých fórů, plus již zmíněný casting, byla by Střídavka téměř neusledovatelná. Technicky ale smekám, protože občas mi nějaký záběr neskutečně sedl a střihově je to téměř špička. Jen příště prosím, aby se tvůrci chytli jednoho motivu a toho se drželi. Nápadů mají dost, takže už jen zbývá si jeden vybrat a postavit na něm příběh. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • „Střídavka je komedie, ale chtěli bychom ve filmu obsáhnout různé emoce, neměla by to být jen legrace za každou cenu. Ve své náladě by se film měl podobat třeba Báječným létům pod psa (1997). Věřím, že příběh Střídavky bude divákům blízký, ať už ji sami řeší nebo řeší jen jednu rodinu nebo jen vztah se svým partnerem. Když jsme scénář poslali Martinovi Hofmannovi, nejen že roli vzal, ale přišel se spoustou připomínek a nápadů,“ uvedl režisér filmu Petr Nikolaev. (SONY_)
  • „Střídavka by měla být zábavná, břitká, chytrá v dialozích, občas dojemná. Na lehkých nohách. Vůbec by pak neměla být blbá. Doufám, že taková bude. Věřím, že ze střižny vyleze komedie, za kterou se nikdo nebudeme muset ani omlouvat, ani stydět,“ uvedl před uvedením filmu Martin Hofmann. (SONY_)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach Prahy a na zámku Štiřín. (dyfur)

Reklama

Reklama