Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postava Alex v podání Adama Mišíka prodává ten nejlepší kokain v Praze, dealování chce ale jednou provždycky nechat. Jeho snem je prorazit v rapu a nahrát svůj vlastní banger. Navíc se s ním rozchází jeho holka a chce jí dokázat, že na to má. Tahle noc je pro změnu jako dělaná. Kamarád Láďa totiž pro feat zařídil rappera Barracudu a to znamená vstupenku mezi top hráče. Jenže tahle vstupenka nebude levná a Alex s Láďou musí během pár hodin sehnat hromadu peněz. Vyrážejí proto na šílenou a adrenalinovou jízdu nočním městem, aby prodali všechny drogy, co doma ještě našli. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (487)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Breaking Bad z TikToku s jednou z nejzábavnějších vedlejších postav českého filmu za posledních pár let. Stejně ale doufám, že to moc lidí neuvidí, a zejména těch mladých. Já vím, blbý, ale důvěru, že si z tohohle odnese cokoli dobrýho, ve mně džen zí doteď holt fakt ničím nevzbudila, spíš naopak. 8/10 ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Dobrej pokus, ale namísto hravé stylovky s nadhledem (na kterou to mělo našlápnuto) se z toho nakonec vyloupnula zase jen placatě klišoidní moralitka.. Navíc (a to je spíš můj problém), Barracuda je hrozná šmíra a ta jeho rádobyAlfa póza je prostě tak nějak na půl cesty mezi něčím směšným a trapným. Na druhou stranu třeba Bendig to držel celou dobu nad čárou ponoru . ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tanec v temnotách, Pusher, Safdieovic dobrý časy s drahokamem, Kamarád do deště a Barry Lyndon. Hypnotický páteční pětiboj, kterým se Adam Sedlák razantně obul do své Prestige.. Podobně jako v Domestikovi se postavy stávají obětmi vlastních nenaplněných ambic a tentokrát si střih dává zaležet, aby přišel po emoci. Je to nepříjemně fyzické, vtipné (slovní přestřelky s vyhazovačem Mírou), bez nějakých snah moralizovat něco tak běžného, jako je užívání kokainu a s perfektně nachystaným dilematem, jestli dealer se svědomím ke konci na stagei spustí to svý pochcal, nebo posral.. Z kočičky Mišíka asi žádný Mads Mikkelsen nebude, ale tady výrazně omezil svůj pohled krtka na poledním slunci a do nehereckého páru s pejskem Bendigem zapadnul dobře. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Svěží proud do stojatých vod české kinematografie přináší svým druhým celovečerákem Adam Sedlák. V tom podává strhující herecký výkon duo Adam Mišík - Marcel Bendig, kteří se tak doslova sami stávají přes noc BANGEREM, a zároveň hlavními adepty na triumf na březnovém udílení 30. Českých lvů v kategorii nejlepší herec v hlavní a ve vedlejší roli. Tenhle BANGER., řešící problematiku slávy a drog, a s nimi souvisejících témat, si máte chuť nechat servírovat opakovaně. Originální close-up kameru podporuje fantastická hudba a po audiovizuální stránce se jedná o jeden z nejlepších filmů, který byl kdy v tuzemsku natočen. Velká raketa a plná palba. Emoce v divákovi zůstanou ještě dlouho po projekci. 💯 (13.09.2022, Kinobox projekce) ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nesnáším Mišíka, nesnáším český film a nesnáším natáčení na mobilní kameru. A světe div se, veškerá moje skepse je pryč a výsledek je teda daleko lepší, než bych čekal. Těžko říct, jestli je to tím, že místo českých herců jsou zde (ne)herci, a tudíž to není klasické hraní na sílu, ale přirozené herectví vyplývající ze situace, nebo tím, že BANGER je už na první pohled prostě odvážný. Protože přijít s prostým nápadem “cesta začínajícího rappera ke slávě” a skrze sakra kvalitní výkon Mišíka (tleskám, absolutně jsem mu nedával šanci, ale tohle zvládl bezkonkurenčně) vykouzlit z ničeho doslova BANGER, to chce talent. Výborně jsem se bavil a Bendig v roli hlavního komedianta táhne film z dope dramatu do komických výšin a já se bavil výborně. EDIT: Po dvou dnech musím zvýšit na plnou pětku, protože celý film ve mě doteď rezonuje, a to od Mišíka a jeho mrazivého výkonu přes úchvatný vizuál až po hlavní soundtracky. Neskutečné. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Casting trval šest měsíců a obsazení je kombinací školených herců a neherců. (rakovnik)
  • Banger. se kompletně natáčel na iPhone 12. „Rap je hudba ulice a chtěl jsem, aby i Banger působil jako film ulice. Volba natáčet na iPhone nebyla snahou ušetřit. Cílem bylo příběh zachytit co nejvěrněji, nechtěl jsem, aby se kamera předváděla jako v rapových klipech,“ prohlásil režisér Adam Sedlák. (rakovnik)

Související novinky

30. Český lev - výsledky

30. Český lev - výsledky

04.03.2023

V sobotní večer 4. března 2023 proběhl v pražském Rudolfinu jubilejní 30. ročník předávání cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Přímý přenos ceremoniálu, během nějž byla oceněna výrazná… (více)

Na cenách kritiky zabodovaly Arvéd i BANGER.

Na cenách kritiky zabodovaly Arvéd i BANGER.

04.02.2023

V letošním roce se nominace na Cenu české filmové kritiky za rok 2022 dočkalo celkem sedmnáct filmů. Našli jste mezi nimi nejen snímky promítané v loňském roce v kinech, ale i seriály, minisérie,… (více)

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (více)

Reklama

Reklama