Reklama

Reklama

Vydrž!

  • Česko Smrtelný výstup (více)
Trailer

Monte Antelao je s 3264 m n. m. nejvyšší horou východní části italských Dolomit .Těsně pod ní se kamarádky Kelly a Sophie připravují na výstup na její stěnu. Chtějí si tak uctít památku Kellyina přítele. Předtím se seznámily se čtyřmi mladými muži a během nočního popíjení se dostaly do problémů. Jejich horolezecké dobrodružství se změní v děsivou noční můru, protože Kelly zachytí na kameru vraždu své kamarádky. Stane se tak dalším cílem mladíků, kteří se nezastaví před ničím, jen aby zničili důkazy. Zoufalá Kelly hledá záchranu na skalní stěně, čeká ji ale tvrdý boj o přežití. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

silentname 

všechny recenze uživatele

Po "The 355mi "The Ledge" príde ako dobrý film, ktorý mal slušnú dávku adrenalínu a držal ma celú dobu. Vieme ako to dopadne? Áno. Je nám jasné kto umrie a kto prežije? Úplne. Dáva film počas celého času logiku? Nie. Ale ako ľahký oddychový thriller ma to celkom bavilo. Dokonca musím uznať, že niektoré scénky boli celkom drsné a vedeli ma presvedčiť. Okrem toho si myslím, že Brittany Ashworth to herecky celkom slušne vie predať. Nemá dokopy skoro žiadne dialógy, ale veril som jej asi každý jeden moment. Ben Lamb má takisto príležitosť ukázať svoju temnú stránku. A tak namiesto šarmantného princa z Netflixu tentokrát hrá poriadneho psychopata. Miestami je síce pravda, že sa do toho snaží až moc a mohol tú svoju stránku odhaliť trošku neskôr, no vo výsledku som chcel vidieť, ako si nakoniec príde po svoju smrť. Pretože si to priam od začiatku filmu pýta. Film však absolútne zlyháva v dôležitých elementoch, ktoré očividne niekto úplne prehliadol. Po prvé, ako sa stihlo tak rýchlo rozvidnieť? Nebolo času na to, aby začalo svitať. Len z tmy ideme rovno do svetla. Wtf? Myslenie ostatných chalanov nepoberám, lebo sami dobre vedeli čoho je Josh schopný... a nakoniec to nechali pokojne zájsť až tak ďaleko, že sa mi z toho zastaví rozum. A okrem toho si myslím, že s tými podmienkami, ktoré Kelly mala hore, že veci by dopadli asi trošku inak. Ako som ale na úvod povedal, bavilo ma to a držalo ma to v napätí. Takže hodnotím pozitívne už len z titulu, že to splnilo svoj účel. Hodnotenie: B- ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Mohlo to dopadnúť podstatne lepšie, fiom balansuje (občas aj hrdinka) na hrane...medzi 2 a 3*, za nápad a niektoré vydarené zábery som sa nakoniec priklonil k lepšiemu hodnoteniu, aj keď bolo tu množstvo doslova iritujúcich scén. Treba však uznať že v prípade Britov a ich hororov zvyknem prižmúriť jedno oko. Našťastie až pri hodnotení a nie počas filmu. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Sympatický horolezecký survival, kde nebezpečí není v horách, nýbrž v lidech. Čtveřice mladíků se schází každý rok, aby vyšplhali na nějakou horu. Zdánlivě kamarádský svazek má ovšem nejen temné tajemství, ale i své mouchy. Jeden z nich, Josh, je magor, což se mu zbylí bojí říci. Netrvá dlouho a magor se projeví naplno. A všichni v krátké době poznají, že nejen Kelly, na niž pořádají horolezecký hon, je v ohrožení života. Napětí, násilí, vztek, kdo s koho, nádherné Dolomity (jsou tu více než minutu) a hadi... Téměř tři čtvrtiny filmu mě brněly nohy.... A byť leccos divák odhadne, nevadí to, jde přeci o adrenalin. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zprvu už jsem myslel, že budu odpadit a házet směr koš, protože skvadru tak nesympatických postav aby divák pohledal. Ale postupně jsem zjistil, že ze dvou holek je vypatlaná kravka jenom jedna, a ze čtyř kluků je pouze jeden hovado extrémní, zatímco ostatní jsou jen hovada obyčejná, tedy obecná. Samozřejmě taky nehodlám kritizovat oblíbené "nelogické (=dementní) chování postav" a absurditu scénáře s jeho hady na nočních severních stěnách apod. Protože o to v tohle filmu přece nejde. Jde v něm o to ukázat, jak to jedna sexy vysportovaná buchta nandá čtyřem hnusným, namyšleným a amorálním frajírkům. Jejda, doufám že jsem teď někomu nepokazil divácký zážitek... No prostě podobným, tzn. nenáročným, oddechovým, a přitom adrenalinovým a vizuálně lepým thrillerům, dávají spokojení dřevorubci po šichtě zpravidla čtyři hvězdy z pěti. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Taková rychlá jednohubka, která pro mě fakt byla horor. Koukat občas nato z jaké jsou výšce nebo taky jak spí ve stanu na skále? Dobře mi z toho bylo nevolno. Jo a co se týče filmu parta kámošů, kde je jeden z nich fakt magor + dvě drzý holky a naháněčka po skalách může začít. Je to levný film se spoustou stupidních replik a taky ne moc originálním příběhem, ale koukat se na to dalo. 55% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Když Kelly (Brittany Ashworth) skopne Taylora (David Wayman) z útesu, dopadne na záda, ale podaří se mu si zlomit nohu. Navíc je vidět, že má nohu roztříštěnou ještě předtím, než dopadne na zem. (Johnny.ARN)
  • Když dívka vystupuje na římsu, je vidět záběr z oblohy. Ke konci filmu je vidět podobný záběr, ale je to úplně jiná římsa, která se jí ani nepřibližuje. (Johnny.ARN)
  • V čase 00:23:16, kdy horolezkyně popadla kameru a snaží se ji schovat do batohu, používá obě dvě ruce a nemá se tedy jak držet skály. I přesto nespadla dolů, a to leze po kolmé stěně. (Agressor69)

Reklama

Reklama