Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(9)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (69)

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Game changer na poli fantasy a Netflixovské produkce. Luxusní podívaná jakou i v komiksu těžko pohledat a že jde poznat, že mají kluci načteno. Muselo mě přesvědčit prudce pozitivní hodnocení někde na sociálních sítích, i k prvnímu kliku jsem byl hrubě nedůvěřivý, no po pěti minutách mě měli. Devítidílný seriál čerpá z toho nejlepšího od Gaimana po osudové hry Scotta Snydera v Batmanovi, rozkročí se v politice jako Lucasova sextalogie Star Wars a završí to epičností ne úplně nesrovnatelnou třeba i s Pánem prstenů přinejmenším v tom, jak schopně a precizně jsou vykreslené hlavní postavy. Nevím, odkud a za jakých zdrojů svou inspiraci tvůrci hledali, ale trefili to. A ještě, jak jsem pochopil, aniž bych kdykoliv hrál, perfektně provazuje s hrou. Slabší momenty ve scénáři hravě a meganásobně přebije dojem z celku. Animace je úžasná, příběh je pavučina, Jinx je perfektní postava a směle se může rovnat legendám záporáků jako je Joker. Zmínil jsem animaci? Střih? Nápady? Dynamiku? Soundtrack? Úžasné světy? Propletenost steampunku a magie? Schopnost nadchnout a posilovat nedočkavost na další díl? Zářit tolika silnými momenty, že by to roztrhalo většinu tuctových jednohubek na Netflixu? Potlesk. Neuvěřitelná záležitost a budoucí legenda. Přeju jí to. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Ako neznalec hernej predlohy nedokážem úplne plnohodnotne vychutnať a oceniť príbeh ako taký, za ktorý sťahujem jednu hviezdičku, nie že by bol zlý - postavy sú dobre napísané, majú svoj vývoj, svet nie je čiernobiely - no miestami mi utekala pozornosť od seriálu niekde mimo. Na druhej strane animácia je skvelá a hudba, poťažme soundtrack špičkový, za zmienku stojí prinajmenšom titulná skladba od Imagine Dragons / J.I.D. "Enemy", ktorá je neuveriteľne chytľavá či "Guns for Hire" od Woodkid, ktorá sa v spojení so scénou "lightning of the beacon" u mňa postarala o jednu z najzimomriavkovejších filmových scén roka. Off topic - "Guns for hire" by bola absolútne úžasná ako titulná skladba k Jamesovi Bondovi, či už novému alebo ako alternative song k No Time to Die. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že by konečně Riot chtěl nějak kompenzovat ty ztracené hodiny u té jejich rakoviny? Asi ano. Práce na tomto se rozproudili dobře a je jasné, že v tomto je jasný background. Já mnohdy nemohu asi objektivně něco vyčíst až třeba na poslední epizodu, která působí dobře a epicky až  tedy na divné přechody scén,  které až nedávají smysl a  jsou trochu vágní, ale to je tak všechno. Plus se nečekaně chabým a divným hudebním doprovodem napříč seriálem Mimochodem... vážně se otevřelo tak moc téma toho, že Vi a Cait jsou vlastně nožnice? V každém případě největší slabina seriálu je to, že otevírá neuvěřitelně barvitý a plný svět, ve kterém se zasvěcuje jenom na konflikt dvou světů z mnoha, kde růžky vystrkuje další. K tomu  tuna postav, která každá má neuvěřitelný příběh a my se k němu nedostáváme a další série jasně láká na pokračování tohoto konfliktu. Obecně vzato jde o pecku letoška, která mě stále nedokáže nijak sundat, abych byl na větvi, ale minimálně se dokážu těšit na další kontent. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Posedlost Imagine Dragons stranou, Riotu se kupodivu povedlo natočit dospělý a troufám si říct revoluční animák na základě hry, která k tomu paradoxně nikdy neměla žádné předpoklady. Způsob budování světa, interakce mezi postavami, a hlavně výše zmíněná animace, která to celé posouvá minimálně o tři levely vejš, než kde by to za normálních okolností bylo, z toho tak k překvapení většiny internetu činí jeden ze seriálových počinů roku. Úvod byl sice na můj vkus trochu chaotický a hledal jsem si kvůli tomu k postavám cestu o něco déle, nakonec se to však povedlo. Takže klobouk dolů, těším se na pokračování, a upřímně doufám, že si ostatní herní vývojáři při sledování zuřivě psali poznámky. 8/10 ()

Luicy 

všechny recenze uživatele

Tak tady se bez ostychu přiznám, že jsem ze seriálu uchcávala při každičkém díle. Hrozně mě to bavilo, takže jsem celý seriál dala na jeden zátah během večera, jinak to nešlo. Jako dlouholetý hráč League of Legends nemám slov. Jinx je mým mainem už od doby, kdy vyšla (tedy od roku 2013) a ten příběh, který vytvořili z kraťoučkého lorečka ve hrách, nemá prostě chybu! Vše do sebe krásně zapadá. Animace je solidní, každá postava má precizně vytvořený charakter a motivaci, děj je poutavý, odsejpá a rozhodně nenudí. Dokonce i hudební podklad byl při každé scéně perfektně zvolený a jsem ráda, že se do Arcane zapojilo i Imagine Dragons, které ve mně vzbudilo vzpomínky na Worlds 2014. Ostatně celé to na mě působilo dost nostalgicky a jsem ráda za spoustu malinkých detailů v každém záběru, které docení především zarytí hráči.  Díky znalostem loru trochu tuším, jaké postavy nás čekají v další sérii a moc se těším na příběh, který k tomu tvůrci vymyslí. Doufám, že si Arcane kvalitu udrží i v budoucnu. Seriál všem vřele doporučuju, ať už jste s hrou byli někdy v kontaktu či nikoliv! ()

Galerie (70)

Zajímavosti (33)

  • Dětská knížka Marcusovy dcery obsahuje obrázky šampióna Teema ze hry „League of legends“. (Malda26)
  • Atlas Gauntlets (hextech rukavice, které se později stanou hlavní zbraní Vi) nevytvořil podle původního lore Jayce, ale Vaido Violante. Jayce se pravděpodobně podílel pouze na drobných úpravách pomocí magitechniky. (Luicy)
  • Na boxerské tabuli v úkrytu zabírá Vi všechny pozice kromě dvou nejvyšších (zbylé dvě má Clayton). (LUKICKK)

Reklama

Reklama