Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 18
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Videa (24)

TV spot 18

Recenze (355)

lekr 

všechny recenze uživatele

Skvělý a snad nejlpší český krimiseriál. Zajímavá zápletka, plejáda českách hvězd, u kterých nevadí že se s větším odstupem objevují ti samí herci v jiných rolích v několika epizodách, a to vše pod taktovkou Antonína Moskalyka, nejlepšího českého režiséra, který si tímto seriálem postavil pomník. Každá epizoda se odehrává v jiné době a má skvělý spád a každá epizoda má jiné ladění ( v seriálu jsou epizody, které lze považovat za krimikomedii, ale i ty které zase vypadají jako drsný krmithriller pro otrlé). Mnohdy temnou a mrazivou atmosféru ještě doprovází skvělá a také tajemná hudba Karla Svobody! Mistrovské dílo!! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jako děcku se mi "Dobrodružství kriminalistiky" hodně líbilo, ale současná repríza mi už tolik nesedí. Herci přehrávají jak na divadle, dialogy působí uměle, hudba je často nevhodná a otravná... Nebo jsem zase nafrefila jen na ty nejslabší díly? Těžko říct, snad se mi jich někdy podaří shlédnout většinu a ne akorát sem tam nějaký. Zatím mírný nadprůměr - 60%. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Za první dvě série je to jasných 5*, ve třetí už sice pár dílů bylo dost slabých, pro ty ale hodnocení snižovat nebudu. I tak asi nejlepší československý seriál (tedy po F. L. Věkovi) se skvělou atmosférou, výpravou a nejlepšími herci. Můj nejoblíbenější díl je Paprsek o padělateli obrazů van Meegerenovi a po něm Krev. ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Československá klasika a rovněž vrchol tuzemské televizní tvorby. Revoluční vyšetřovací postupy, legendární zločinci a komplexní historie kriminalistiky, demonstrovaná na konkrétních případech. Od počátků daktyloskopie či balistiky až po rozlišování krevních skupin. Plejáda výborných herců, svižný spád a legendární hudební doprovod Karla Svobody. Co epizoda, to jeden konkrétní případ. PS: Díl s názvem "Krev", považuji za jeden z vrcholů seriálu. Mohlo mi být tak jedenáct let, když jsem tuto konkrétní část poprvé viděl a její temná, takřka hororová nálada, mi na dobrém spánku rozhodně nepřidala :-) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Davej to shrnul naprosto přesně - DK je špička naší televizní tvorby, poutavě a zábavně mapuje historii kriminalistické vědy za doprovodu výborné hudby a za hvězdného obsazení. Celek si drží vysokou úroveň, některé díly jsou na *****, jiné o něco slabší, ale vezmete-li v potaz, že jde o skutečné případy.... PS: Můj nejoblíbenější díl? Andrej Hryc a obrazy mistra Vermeera. ()

Galerie (409)

Zajímavosti (120)

  • V epizodě "Identifikační kresba", který se odehrává v roce 1932, jezdí vozidla po asfaltu, přestože se v té době jezdilo po dlažebních kostkách. (M.B)
  • V epizodě „Bertillonáž“ studuje hlavní hrdina kosterní pozůstatky v Hrdličkově muzeu člověka na Přírodovědecké fakultě v Praze. (rakovnik)
  • Natáčelo se na hradě Pernštejn, Olomouci, Klášteru Doksany, zámku Dobříš, Pražském hradě - Rodolfově galerii, Praze - Vyšehradě. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama