Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 4
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Videa (24)

TV spot 4

Recenze (355)

sud 

všechny recenze uživatele

Psal se rok 1989, do Sametové revoluce zbývalo ještě několik měsíců. Režiséru Antonínu Moskalykovi se zrodil v hlavě nápad natočil kriminálně-historický seriál "Dobrodružství kriminalistiky". Seriál o převratných objevech v dějinách kriminalistiky, odlévání stop, daktyloskopie, krevní obraz a dalších třiadvacet objevů. Do toho si pozval (někdy i s pomocí německé koprodukce) skvělé herce, kteří se opravdu snažili a podali výtečné výkony. Okořenil famózní akční tajemnou hudbou Karla Svobody a naservíroval divákům báječný seriál, který potěší i po bůh ví kolikátém shlédnutí. Sice ty poslední díly nebyly tak suprové jako ty ze začátku (první díl Stopa je snad ten nejlepší), ale to mě nepřinutí abych své hodnocení změnil. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Seriál se mi vryl do hlavy především díky neuvěřitelné hudební úvodní znělce, která je téměř nepřekonatelná. Když k tomu přidáme, že jde o českou tvorbu (kterou dost často zatracuju) a ještě jako bonus kvalitní atmosférické zpracování, které nám nechá nahlídnout do tajů kriminalistiky, nemůžu jinak. 92%. ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší "český" seriál vůbec. Každý díl jiní herci, jiný příběh, jiné prostředí, ale pořád na vysoké úrovni a i když se děj odehrává třeba na divokém západě, nepřijdou vám české kulisy a česká příroda vůbec trapné. Všechny díly navíc doprovází výborná, na naše poměry až nezvykle temná, atmosféra a vynikající herecké podání jak tuzemských, tak německých herců. Autoři současných seriálů (možná až na Četnické humoresky) by si měli Dobrodružství kriminalistiky pouštět pořád dokola, aby se naučili, jak se to má správně dělat. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarená koprodukcia. Seriál mapujúci vývoj a zdokonalovanie postupov pri objasňovaní zločinov a usvečovaní páchateľov. Celá plejáda vynikajúcich slovenských a českých hercov, realistické scenáre... to všetko robí seriál veľmi dobrým. Posledné diely síce vybočujú od kvality zo začiatkov, ale 4 a pol hviezdičky je adekvátnych. ()

Galerie (409)

Zajímavosti (120)

  • Natáčelo se v Králově Dvoře, Nalžovicích, u vodní nádrže Suchomasty a v Praze Střešovicích. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • V 17. díle s názvem "Pinkertonova detektivní agentůra", který se odehrává v roce 1850, je  na dostihovém závodišti vidět moderní pouliční lampa. (M.B)
  • Marie Lafarge (Anke Sevenich) byla odsouzena k doživotnímu vězení s těžkou prací a dopravena do Montpellier k odpykání trestu. Král Louis-Philippe však změnil její trest na doživotí bez tvrdé práce. V době uvěznění napsala knihu „Mémoires“, která vyšla v roce 1841. V červnu 1852, zasažená tuberkulózou, byla propuštěna Napoleonem III. po 12 letech. Usadila se v Ussat v departementu Ariège, kde zemřela 7. listopadu téhož roku ve věku 36 let. Byla pohřbena na hřbitově v Ornolacu. Do konce života tvrdila, že je nevinná. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno